Itālija - Latvijas ceļotāju piezīmes

Ceļojuma iespaidos par Itāliju dalās tūrisma firmas Atlas Tours komanda:

 

Reiz kādā agrā piektdienas rītā, augusta pēdējā nedēļā, Atlas Tours komanda devās tālajā ceļā uz Romu – pilsētu, kura jāredz, lai pilnībā saprastu tās burvību, varenumu un krāšņumu.

 

Viena diena...bet pilna pozitīvu emociju, smieklu un prieka! Interesanti, bet dažas stundas lidojuma un Jūs jau esat citā pilsētā, citā vidē, citā pasaulē.

 

Mūsu ceļojums sākās ar ekskursiju pa pilsētu, brauciens autobusā un dažu stundu laikā mēs apskatam Romas ievērojamākās vietas. Laikam vienīgais ar ko jārēķinās ir simtiem citu tūristu, kuri savos fotoaparātu objektīvos cenšas “iekadrēt“ gabaliņu bijušās Romas Impērijas varenības – Kolizeju, Romiešu Forumu, Panteonu, Konstantīna arku, Kapitolija kalnu…
Un tomēr tās ir vietas, kuras noteikti jāredz!

 

Ak, jā, un vēl jāpasēž uz Spāņu kāpnēm – un mēs to arī izdarījām un, protams, jāiemet monēta Trevi strūklakā - kā stāstīja mūsu gide, tad viena monēta ir uz atgriešanos, divas – atgriešanos un iemīlēšanos utt. Starp citu – tas piepildās, jo vēl pirms dažiem mēnešiem kolēģīte tur iemeta vienu monētu, un re, pilnīgi negaidīti, – atgriezās vēlreiz.

 

Mūsuprāt, pastaigas pa Romu var pielīdzināt gājienam caur vēsturi, un mēs arī tā jutāmies. Roma – pilsēta, kur ik uz soļa tu „jūti” seno pasauli. Romu sāka celt vairāk nekā pirms 2500 gadiem. Ikviena paaudze tai ir pievienojusi kaut ko jaunu, un tas tikai vēl vairāk pastiprina šīs sajūtas. Pārstiedza, ka šodien ap Senās Romas arēnām, 15.gs. baznīcām, 17gs. pilīm kūsā mūsdienu pilsētas dzīve ar savu straujumu, kustību un enerģiskumu.

 

Daži izraksti no mūsu kopējās ceļojuma dienasgrāmatas:

 

– visfascinējošākais Romā ir Vatikāns (tas gan nav Romā, bet gan pastāv pats par sevi) ar iespaidīgo baznīcu un skulptūrām, kuras tik pārliecinoši "apmāna acis"!!!

 

– otrkārt, pretēji Vatikāna varenumam, lielu iespaidu atstāja vecpilsētas mazās ieliņas, aiz kurām pēkšņi paveras Trevi strūklaka, kura reāli darbojas, respektīvi, iemetot naudiņu drīz vien atgriezies Romā :)

 

– .....un vēl - māju logos izkārtie matrači.... nezinu, ko viņi naktīs dara, ka visu dienu matracis jāžāvē.... ? Tur tādi bij izkārti katrā otrajā mājā!!!

 

– Un treškārt, VALODA!!!!!! Tā ir super!

 

– Itālijā apkalpojošais personāls restorānos ar mums nerunāja angliski, bet tik un tā visu varēja saprast, arī mēs mācījāmies runāt itāliski

 

– Prātam neaptverami lieli vēstures objekti, kas koncentrēti nelielā teritorijā

 

– Romā visvairāk patīk siltums - tiešā un pārnestā nozīmē :)

 

– Ļoti interesanti ir pastaigāties arī pa veikaliem un cenas "nekož" kā Rīgā!

 

– Pārsteidza romiešu attieksme pret klaiņojošiem dzīvniekiem - tos baro par pilsētas naudu un arī arstē! Kaķi dzīvo senromiešu drupās un pilsētas iedzīvotāji par viņiem rupējas. Tas ir mīļi,vai ne? :)

 

– Neesot Vatikānā, grūti pat iedomāties par tā varenību un spēku!

 

Protams mums visiem iespaidu bija ļoti daudz, un šie bija tikai daži no tiem...

 

Un te, pavisam nemanot, jau bija pienācis vakars. Un mēs visi pārguruši, bet laimīgi un apmierināti atgriezāmies mājās. Mājās, lai noteikti vēl kādreiz atgrieztos Romā – un nu jau uz vairākām dienām, lai spētu to izbaudīt pilnīgāk.

 

Paldies par šo dienu!

Ci vediamo a Roma!

 

(Atlas Tours ceļojuma iespaidus pierakstīja Sanita Oldere)

 

 

Gaidām Jūsu ceļojuma piezīmes Word dokumenta formātā līdz 3 000 datorzīmēm un 1-2 bildes JPG formātā (līdz 100 KB) uz e-pasta adresi: [email protected]


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43010092sec.