Festivālā "Rīgas Ritmi 2008” uzstāsies LURA no Kaboverdes

2008.gada 3. jūlijā uz Kongresu nama skatuves festivālā „Rīgas Ritmi 2008” uzstāsies jaunā dziedātāja no Kaboverdes LURA, īstajā vārdā Maria de Lurdes Pina Assunçao.

1975. gadā, kad pasauli ieraudzīja talantīgā dziedātāja, Kaboverde atguva neatkarību no Portugāles. „Manā ģimenē neviens nenodarbojās ar mūziku, vēl jo vairāk - mani vecāki klausījās mornu” atklāj Lura, atceroties agro jaunību un iepazīšanos ar Sezāriju Evoru, kura pirmā nesa Kaboverdes vārdu pasaulē. Lurai bija 17 gadi, kad Lisabonas dziedātājs Juka, uzaicināja viņu piedalīties sava jaunā albūma ierakstīšanā. Lai arī Lura nekad nebija domājusi par dziedāšanu, jo uzskatīja, ka nav apveltīta ar skaistu balsi, tikšanās ar Juku un kopīgi iedziedātie dueti, bija liktenīgs dzīves pagrieziens, kas lika saprast, ka muzicēšana ir viņas īstais aicinājums.

Luras daiļrade sakņojas Kaboverdes tradicionālajā mūzikā, kas apvienota ar Āfrikas un modernās Rietumu mūzikas, Brazīlijas ritmu ietekmi. Viņas mūzikā var sadzirdēt gan smalkas urbānas sajūtas un ielu gudrību, gan kaislīgu un pilnasinīgu pirmatnējās dabas klātbūtni. Pati dziedātāja stāsta, ka Kaboverdē vienkopus pastāv daudz un dažādi mūzikas stili: tabanka, mazurka, kola, São João, kurus viņa labprāt izmanto savās kompozīcijās.

Lura pamazām atklāja savas balss potenciālu – dziļo un matēto balss tembru. 1996. gadā klajā nāca viņas pirmais albūms Nha Vida ar pašas sacerētām kompozīcijām. Tam 2002. gadā sekoja albums In Love. Pavisam drīz Luru pazina visā Eiropā.

Albūmā Di Korpu ku Alma („Ķermenim un dvēselei”), kas klajā nāca 2005. gadā un atnesa dziedātājai pasaules slavu. Albūmā izmantoti Āfrikas mūzikas mantojuma spilgtie un specifiskie sitaminstrumenti kā ferrinho (metāla skrāpis) un tčabeta (īpašs sitaminstruments gatavots no sablīvēta auduma).
Lura par albūmu Di Korpu ku Alma saņēma balvu kā labākā jaunā izpildītāja Radio BBC 3 konkursā. Francijā Les Victoires De la Musique tas tika atzīts par labāko pasaules mūzikas albumu.

2006. gadā izdotajā albumā M'Bem di Fora, kas tulkojumā nozīmē „Es nāku no laukiem”, Kaboverdes mūzikai raksturīgais ritms sapludināts ar R & B, tango, tropicalia. 2007. gadā Lura debitēja kino mūzikā, iedziedot dziesmu Morna spāņu režisora Karlosa Sauras filmai Fados.

Lura šarms slēpjas neviltotā aizrautībā, patiesā sirsnībā un jaunības enerģijā, kuru viņa dāsni dāvā klausītājiem ar savu neparasto balsi.

Vairāk informācijas: www.rigasritmi.lv

Papildu informācija:

 

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60927701sec.