Rīga iegūst starptautisku balvu par Dzelzceļa tilta izgaismojumu

2008.gada 29. oktobrī starptautiskā konkursā „The International. City. People. Light. Award 2008” Rīga saņēma balvu par otro labāko pilsētas izgaismojumu. Dzelzceļa tilta izgaismojums pār Daugavu tika atzīts par vienu no labākajiem pilsētvides gaismas projektiem pasaulē.

Šo konkursu jau trešo gadu pēc kārtas organizē Starptautiskā pilsētu apgaismojuma asociācija (Lighting Urban Community International Association jeb LUCI) sadarbībā ar kompāniju „Philips”.

Rīgu svinīgās apbalvošanas ceremonijā San Lui Potosi pilsētā Meksikā pārstāvēja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Almers Ludviks (LPP/LC). Pirmo vietu šogad ieguva Dienvidkorejas galvaspilsēta Seula, savukārt trešo vietu – Šveices pilsēta St. Gallēna.

A.Ludviks atzīmē, ka „starptautiskā balva ir vēl viens nozīmīgs solis, ko esam spēruši Rīgas un Latvijas atpazīstamības veicināšanā starptautiskajā vidē. Tā ir arī lieliska dāvana mūsu valsts 90. jubilejā”.

LUCI apvieno 53 pasaules pilsētas, kas pārstāv piecus pasaules kontinentus un tās mērķis ir veicināt gaismas kā pilsētas ilgspējīgas attīstības instrumenta izmantošanu. Rīga šogad konkursā piedalījās pirmo reizi un tika vērtēta līdzās tādām pilsētām kā Liona (Francija), Maskava (Krievija), Santpaulo (Brazīlija), Stokholma (Zviedrija), Karlsrūe (Vācija), Glāzgova (Lielbritānija) un citām, kopskaitā 27 pasaules pilsētām.

A. Ludviks norāda uz projekta pasūtītāja – Latvijas Dzelzceļa un Rīgas domes pilsētvides dizaina speciālistu īpašajiem nopelniem projektā un pušu ciešo sadarbību, kas bija galvenais veiksmes faktors. „Latvijas Dzelzceļš”, izgaismojot tiltu, veicis milzīgu ieguldījumu pilsētas nakts ainavā un vistiešākā veidā veicinājis Rīgas pilsēta atpazīstamību,” uzver A. Ludviks.

Konkursā iesniegtos gaismas projektus vērtēja neatkarīga žūrijas komisija deviņu cilvēku sastāvā un to vadīja Starptautiskās ainavu arhitektūras federācijas pārstāve Karola Vingrena (Carola Wingrena). Žūrijas komisija atzina, ka Rīgas projekts - Dzelzceļa tilta izgaismojums pār Daugavu ir lielisks integrētas pieejas piemērs – apgaismojums vienlīdz veiksmīgi kalpo gan objekta orientācijas un identifikācijas mērķiem, gan arī kā unikāla pilsētvides komponente palīdz veidot pilsētas tēlu.

Jāatzīmē, ka projekta izmaksas 280 tūkstošu latu apmērā tika segtas no Latvijas Dzelzceļa budžeta un projekta realizācijā piedalījās uzņēmumi „Jumiks” un „Kolorīts”.

Papildus informācija par konkursu pieejama mājas lapā www.city-people-light.com/award(ENG)

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74675417sec.