Valmierā notiks koncerts "Dejas no 1000 un 1 nakts pasakām"

2009.gada 17.aprīlī Valmieras Kultūras centrā plkst. 19.00 sāksies koncerts ,,Dejas no 1000 un 1 nakts pasakām’’, kurā deju studijas HAIDAR dejotājas no Valmieras, Valkas, Valgas, Rūjienas un Alūksnes ar vēderdejas palīdzību ļaus skatītājiem ielūkoties teiksmainajā un noslēpumainajā austrumu pasaulē.

Vēderdeja ir sievišķības simbols, kas dāvā katrai sievietei skaistumu, dzīvesprieku un veselību. Šī deja atklāj, ka sieviete var būt skaista tajā fiziskajā ķermenī, kas viņai dots, ja vien ir prasme to pārvaldīt. Jutekliski sievišķīga, austrumnieciski noslēpumaina, un nevar noliegt, arī erotiska.

Lai arī cik dažādas ir zinātnieku un pētnieku izvirzītās versijas, par vēderdejas izcelsmes vietu un nozīmi; ir pierādīts, ka vēderdeja ir attīstījusies no vissenākās deju formas – rituālu dejām un Tuvajos Austrumos un Vidusjūras reģionā tā bija ļoti izplatītas un populāras.

Vēderdeja bija paredzēta tikai sievietēm, ņemot vērā viņu ķermeņa īpašības. Lielākā vērība tika pievērsta vēdera muskuļu, gurnu un krūšu kustībām. Vēderdeja ir Zemes sievietes deja un to dejoja basām kājām, un uz zemes. Deja ietvēra vijīgas, līganas, sarežģītas un jutekliskas ķermeņa kustības, čūskas kustību elementus un trīcināšanos. Pretstatā rietumu dejām, kuru pamatā ir soļu kombinācijas, vēderdejas pamatā ir muskuļu darbība.

Pirmās austrumu dejotājas Eiropā parādījās kolonizācijas laikmetā, frančiem kolonizējot Ziemeļāfrikas arābu valstis; eiropiešiem - Ēģipti.

Mūsdienās vēderdeja ir sajaukusies ar citu tautu dejām, radot aizraujošas ritmu un kustību kombinācijas, kurās redzam čigānu, spāņu, indiešu, rietumu deju u.c. deju ietekmes. Vēderdeju tās dažādās formās dejo gan Amerikā, gan Eiropā, arī pie mums Latvijā tā ir iekarojusi sev stabilu vietu dejas mīļotāju sirdīs.

Latvijā šī austrumnieciskā deja ienāca pirms aptuveni astoņiem gadiem, pateicoties Ilzes Zariņas eksotisko deju centram Alegria. Valmierā vēderdeju nodarbības norisinās kopš 2003.gada rudens. Pieaugot interesei, popularitātei un vēlmei dejot, tika izveidota deju studija Haidar, kurai šis koncerts ir 5 gadu paveiktā apkopojums. Deju studija apvieno ne tikai dejotājas no Valmieras, bet arī no Valkas, Valgas, Rūjienas, Alūksnes, kuras dejojot uzburs austrumu pasakas noskaņu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars  Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Valmieras TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.11102581sec.