Festivāls "Baltica-2009" skanēs arī Siguldā un Turaidā

Šovasar no 8.līdz 12.jūlijam, Latvijā notiks XXII starptautiskais folkloras festivāls „Baltica-2009”, kurā piedalīsies vairāk kā 2000 dalībnieki no Latvijas un 200 dalībnieki no citām zemēm. Festivāla mērķis ir saglabāt, attīstīt un popularizēt plašākā sabiedrībā latviešu, līvu, latgaliešu un citu tautu un tautību nemateriālo kultūras mantojumu. Šī gada festivāla tēma ir „Zīmes”.

Festivāls norisināsies Siguldas novadā, Rīgā, Jelgavā un Zemgales pagastos. Festivāla pirmā diena noritēs Rīgā, Siguldā un Turaidā, noslēdzoties Dainu kalnā, kas pats par sevi ir zīme, kas simbolizē latviešu tautasdziesmu bagātību un dabas krāšņumu. Savukārt, Turaida ir vieta, kas glabā zīmes par Gaujas zemgaļiem un līviem, latviešiem, kā arī citām Eiropas tautām, kas dzīvojušas mūsu novadā gadsimtiem mainoties.

9.jūlijā plkst. 16.00 – 18.00 Siguldas novadā notiks dienas koncerti NOVADU ZĪMES Siguldas pilsētā (laukumā pie pilsētas kultūras nama), Siguldas pagastā (laukumā pie pagasta kultūras nama), Allažos (pie skolas), Morē un Turaidā (muzejrezervātā, laukumā pie ieejas), kuros piedalīsies visu Latvijas novadu folkloras kopas un etnogrāfiskie ansambļi:

9.jūlijā plkst.19.00 Turaidas muzejrezervātā Dainu kalnā un Dziesmu dārzā notiks Baltijas valstu folkloras kopu koncerts „NAMEJA GREDZENA VIJUMĀ”. Koncerts sāksies Dainu kalnā pie skulptūras „Trīs jaunas māsas”, kur ikviens varēs piedalīties rituālos, apliecinot Baltijas valstu tautu spēku, spītu un dziesmu prieku, sirdī nesot vēsti par mūsu tautu kultūras mantojuma daudzveidību.

Godinot zemgaļu kultūru, Dainu kalnā būs skatāma Turaidas muzejrezervāta veidotā vides izstāde „Gauja. Zemgaļi. Zīmes.”, kas vēstīs par zemgaļu dzīvi Gaujas krastos 1.-8.gadsimtā.

Koncerta simbols būs Nameja gredzens, kas simbolizēs Baltijas tautu likteņus, kas savijušies grodā vijumā, līdzīgi Nameja gredzenam. Nameja vijuma spēks, līdzīgi kā sendienās, arī šodien aicinās visus būt vienotiem savā starpā, arī Baltijas valstu kopībā, atbalstot vienam otru grūtībās.

Nameja gredzens būs kā aicinājums uz sarunu. Uz sarunu līvam ar zemgali, latvietim ar lietuvieti, līvam ar igauni, krievam ar latvieti. Dabai ar cilvēku, vārdam ar dziesmu, melodijai ar dejas rakstu. Aicinājums uz sarunu par zīmēm – klātesot ugunij, akmenim un vējam.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 30.04.2024 Tet Rally Latvia Liepājas reģiona TIB
Liepājā notiks pilsētas ātrumposms, Tet Rally Latvia uzvarētāju noskaidros Dienvidkurzemes novada Vecpils autotrasē. | Skatīt vairāk
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


Rixwell Segevold Hotel
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,


Limbažu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.27206111sec.