Prāmju līnijas AVE LINE panākumu noslēpums [3]

Reklāmraksts. Jau kopš aizvadītā gada nogales ikvienam Latvijas iedzīvotājam ir iespēja no Liepājas doties 24 stundu ilgā braucienā ar prāmju līnijas “Ave Line” prāmi “AVE LIEPĀJA” uz Vācijas pilsētu Lībeku. Ideju atklāt jaunu prāmju līniju “Ave Line” atbalstīja Liepājas pilsētas dome un Liepājas Speciālā ekonomiskā zona, ES un Latvijas starptautisko transporta pārvadājumu asociācija “Latvijas Auto”, saskatot tajā izdevīgu alternatīvu ne tikai Liepājas nestandarta lielgabarīta kravu pārvadātājiem, bet arī visiem pārējiem Latvijas un kaimiņvalstu transporta uzņēmumiem.

Nozīmīga prāmju līnijas “AVE LINE” priekšrocība, kāpēc esam veiksmīgi iegājuši tirgū, ir nacionālās kompānijas statuss. Prāmja kapacitāte ir 2000 līnijmetri kravu pārvadājumiem un 400 pasažieru vietas, kas izvietotas gan kajītēs, gan guļamkrēslos, lai klienti varētu izvēlēties sev vēlamāko ceļošanas veidu. Atbildot uz jautājumu, kāpēc tika izvēlēta tieši Liepāja, H. Rapoports uzsver, ka šobrīd tirgū jau ir prāmji, kas dodas no Rīgas un Ventspils uz Vāciju, tāpēc “AVE LINE” piedāvā pārvadātājiem transporta alternatīvu, jo prāmis no Rīgas uz Lībeku ceļā pavada 38 stundas. Brauciens no Liepājas līdz Lībekai ilgst aptuveni 24 stundas. Laika ekonomija ir 14 stundas. Liepājas popularitāti veicinājis gan tas, ka pilsēta kandidē uz 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas titulu, gan arī Liepājas straujā infrastruktūras attīstība – jaunu viesnīcu, kafejnīcu un sporta zāļu atklāšana pēdējo gadu laikā.

 

Prāmju ceļš starp Liepāju un vācu pilsētu Lībeku.


Kur tad slēpjas panākumu noslēpums? Kompānijas “AVE LINE” komercdirektors Harijs Rapoports norāda, ka tās ir tirgus zināšanas, uzņēmība, prasme darboties krīzes apstākļos. “AVE LINE” komandai ir liela pieredze loģistikas un transporta sfērā. Jūras ceļš ir daudz izdevīgāks nekā sauszemes. Neskaitot iegūto laiku, tā ir arī degvielas patēriņa ekonomija, nav nepieciešams pārvietoties pa Eiropas maksas ceļiem, ir atrisināta autovadītāju atpūtas problēma, samazinās automašīnas ekspluatācijas izmaksas.

 

KĀPĒC MUMS CEĻOT UZ LĪBEKU?


Lībeka tiek saukta arī par Hanzas karalieni. Pilsētas burvību veido Traves upe ar kanāliem, skaistās baznīcas, kuru torņu smailēs nosēdušies gaiļi, gluži kā Latvijā, kā arī klosteri, tirgoņu mājas, sakoptie pagalmi un šaurās vecpilsētas ieliņas. 60 km attālumā no Lībekas atrodas Hamburga – otra lielākā Vācijas pilsēta. Turpat atrodas safari parks ar vairāk nekā 1000 dažādu dzīvnieku gluži kā īstā Āfrikas safari un Heideparks – Ziemeļvācijas lielākais izklaides parks, kur var vērot delfīnu, jūras lauvu un papagaiļu priekšnesumus, braukt ar šveiciešu bobu, izbaudīt asas izjūtas amerikāņu kalniņos un dažnedažādos citos karuseļos, kā arī braukt pa mežonīgām kalnu upēm. Atrodoties Lībekā, jums ir iespējams ērti un ātri nokļūt tālāk uz savu izvēlēto galamērķi – apciemojot radus Īrijā vai iepazīstot izklaides un atrakciju parkus Dānijā, kur varat apmeklēt Bilundu, kura slavena ar savu Lego parku, kas priecēs mazākos ceļotājus. Dānijā jums ir arī iespēja doties pasaku pasaulē pa pasaku tēva Hansa Kristiana Andersena dzimtajām vietām.


Kamēr prāmis ir ceļā uz Lībeku, ceļotāji var atpūsties, baudīt ēdienus restorānā un dzērienus bārā, skatīties filmas, dziedāt karaoki, lasīt grāmatas un spēlēt galda spēles. Īpaši ir padomāts par ģimenēm, jo “AVE LINE” piedāvā ģimenes paketi ceļotājiem ar bērniem. Ceļojums četratā turp un atpakaļ – tikai Ls 79 no personas, ieskaitot auto. Tā ir laba iespēja gan studentiem, gan skolēniem draugu lokā pavadīt brīvdienas ārpus Latvijas, smelties jaunus iespaidus, iepazīt citas valsts kultūru, tradīcijas, apmeklēt koncertus, sporta sacensības vai lielos tirdzniecības centrus.

 

Iepriecina, ka, tuvojoties vasaras sezonai, ir vērojams ienākošo tūristu skaita pieaugums. Tas liecina, ka Latvija ir interesanta apmeklētājiem gan kultūras, gan vēstures, gan neskartās dabas dēļ.

 

Turklāt pārvadātājiem, izvēloties jūras ceļu, nav jāsastopas ar dažādām kontroles instancēm. Nav mazsvarīgs arī jautājums par drošību. H. Rapoports uzskata, ka “AVE LINE” ir priekšrocības salīdzinājumā ar Rietumu kompānijām. Viņš skaidro: “Rietumu kompānijām pašreizējos krīzes apstākļos ir grūti, bet mēs pie šādiem apstākļiem jau sen esam pieraduši. Esam izgājuši cauri deviņdesmitajiem gadiem, kā arī pārdzīvojuši 1998. gadu. Mēs vislabāk pārzinām savu tirgu un strādājam citādi. Rietumu kompānijas ierodas un aiziet, bet mēs te dzīvojam un strādājam. Vārds un reputācija tiek iemantota ilgā laika posmā, bet pazaudēt to var ātri.” “AVE LINE” negrasās apstāties pie sasniegtā. Perspektīvā uzņēmuma plānos ir jauni prāmji un jaunas prāmju līnijas Baltijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Besis 07/13/2009 12:03 Jūlija sākumā izbraucu uz Lībeku un atpakaļ. Labais man patika un tiešām izpaliek Polija ar saviem jocīgajiem un nogurdinošiem ceļiem.

2 Kolna Jezups 07/13/2009 10:35 Nu tagad strādā gan - pamodās ;)

3 xc90 07/13/2009 09:14 aveline.lv nestrādā :(
lai nu kā, bet 450 eur tiešām ir ok, teorētiski tas ir aptuveni tas pats (man sarēķinājās ap 440 eur), kas braucot ar auto un nakšņojot kādā Polijas viesnīciņā, bet vismaz izpaliek poļu ceļa nogurums.


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 22.04.2024 Pilnvērtīgs laiks sev! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63144302sec.