22.martā tiek atzīmēta Pasaules ūdens diena

Biedrība Dabas Draugi ir sagatavojusi Ūdenskritumu ekspedīciju Gaujas Nacionālajā parkā. Ekspedīcijas gaitā mēs atklāsim Latvijas augstāko ūdenskritumu, kā arī par godu Pasaules ūdens dienai tumsā izgaismoto Ieriķu ūdenskritumu parku.
Ekspedīciju vadīs biedrības dibinātājs Arvis Ozoliņš. Mums piebiedrosies arī vietējais dabas draugs Egīls Skriba, kurš dalīsies ar bērnības stāstiem par dzīvi kopā ar savu vectēvu, Gaujas Nacionālā parka pirmo direktoru Gunāru Skribu. Ekspedīcijas noslēgumā Egīls mums atklās vienu no ūdens avotiem, kas iecienīts starp vietējiem iedzīvotājiem dzeramā ūdens ņemšanai.
Biedrība Dabas Draugi aicina katram aizdomāties par ūdens nozīmi savā dzīvē un kopā ar ģimeni vai draugiem doties vakara ekspedīcijā meklēt savu piemājas dzeramā ūdens avotiņu.

Ūdenskritumu ekspedīcijas sākums plānots 22. martā plkst. 19:00 Siguldā. Sekot līdzi ekspedīcijas norisei aicinām biedrības mājas lapā www.dabasdraugi.lv. Piedalīties ekspedīcijā iespējams, iepriekš piesakoties biedrībā.

Pirms 24 gadiem Apvienoto Nāciju Organizācija pasludināja 22. martu par Pasaules ūdens dienu, kas tiek atzīmēta ar dažādām aktivitātēm, lai pievērstu ikviena cilvēka uzmanību ūdens svarīgajai lomai mūsu dzīvē. Latvija tradīcijai piebiedrojās 1996.gadā. Biedrība Dabas Draugi pirmoreiz atzīmēja Pasaules ūdens dienu, organizējot jauniešu nometni Līgatnes dabas takās 2014. gada pavasarī. Informāciju par citiem Pasaules ūdens dienai veltītiem notikumiem Latvijā aicinām meklēt Dabas aizsardzības pārvaldes mājas lapā.
Biedrība Dabas Draugi ir brīvprātīga jauniešu organizācija, kuras misija ir veidot radošu vidi, kurā aktīvi jaunieši varētu paust savu dabas mīlestību, radot jaunas aktīvās atpūtas iespējas Latvijā, un skaidrot aktīvās atpūtas priekšrocības sabiedrībā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
Latvija 6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45754409sec.