Vai zināji, cik daudz ir iespēju apmeklēt sporta nodarbības bez maksas ?

Pavasaris tradicionāli ir tas laiks gadā, kad sākam pastiprināti piedomāt pie savu un ķermeņa aprišu un sportiskās formas uzlabošanas. Bet ar pāriešanu no teorētiskas apņemšanās pie reāliem darbiem ne visiem sokas tik raiti, tiek meklēti dažādi attaisnojumi .. Sporta kluba abonements par dārgu,  nepatīk smacīgas sporta zāles, bet savukārt riņķot vienatnē pa tuvāko parku trūkst apņēmības un motivācijas. Taču atmostieties! Pavasaris jau sen kā sācies, sniegs, ja vien neskaita dažus daudz apspriestus ekstravagantus dabas mātes izgājienus arī sen nokusis, un vairs nevajadzētu būt nekādām atrunām, lai nedotos sportot brīvā dabā. Vai jūs zinājāt, cik daudz ir iespēju to darīt profesionāla trenera vadībā, draudzīgā un motivējošā kompānijā ?

Brīvdabas sporta kustība vēršas plašumā,  jaunas iespējas parādās burtiski katru dienu, bet te ierosmei dažas jau iepriekšējos gados labi pārbaudītas vērtības.

Nike+Run Club skriešanas kluba treniņi notiek pirmdienās 19:30 Uzvaras parkā, un ceturtdienās 19:30 Mežaparkā. Katra treniņa programma, ko sastādījuši profesionāļi, ir mazliet atšķirīga – uzsvars ir vai nu uz vienmērīgu izturības skrējienu, vai īsākiem intervālu skrējieniem, vai muskulatūru stiprinošiem vingrinājumiem, neiztrūkstoša ir iesildīšanās un atsildīšanās. Skrējēju kopai jau izveidojies savs dalībnieku kodols, kas regulāri piedalās dažādu garo distanču skriešanas sacensībās, bet laipni aicināts ikviens interesents, arī bez pieredzes – ikvienam tiks piemeklēta atbilstoša slodze un temps. Bez maksas.

Nupat darbību uzsākusi arī Reebok Running Crew skriešanas skola ar pieredzējušo fitnesa ekspertu Kasparu Zlidni. Nodarbības pirmdienās 19:00 Lucavsalā; tiek solīti arī īpaši tematiskie treniņi un citi interesanti jaunumi.

Savukārt funkcionālo treniņu nodarbības katru nedēļas dienu un nu jau 12 Latvijas pilsētās un ciemos  piedāvā apvienība KSMR Fitness. Treniņos enerģiska un pozitīvi noskaņota trenera vadībā, mijoties kardio slodzei ar spēka vingrinājumiem un spēles elementiem, jūs izkustināsiet visas muskuļu grupas. Treniņi notiek Rīgā (Uzvaras parkā un Ziedoņdārzā), Mārupē, Piņķos, Iecavā, Ķekavā, Carnikavā, Ikšķilē, Zvejniekciemā, Ogrē, Madonā, Gulbenē un Jūrmalā. Par konkrētiem nodarbību laikiem un vietām interesēties KSMR Fitness Facebook lapā. Daļā vietu treniņi ir bez maksas, dažās – pret ziedojumu 4 vai 5 eiro apmērā.

Līdzīga veida funkcionālos treniņus bez maksas piedāvā arī IBI Fitness, un tie notiek Viesturdārzā, katru otrdienu, piektdienu un svētdienu plkst. 19:00. Pagājušajā sezonā IBI Fitness katra mēneša pēdējā datumā arī organizēja īpašus izaicinājuma pasākumus “IBI pakāpiens” , kas bija 5 km skrējiena un vairāku spēka vingrinājumu sēriju apvienojums pa Rīgas centra parkiem. Pārsteigumi tiek solīti arī šajā sezonā jau visai drīz, tā ka – sekojiet informācijai.

Zaļajā Mežaparkā jau vairākas sezonas entuziastiski darbojas  Dabas sporta zāle. Pagaidām šeit notiek spēka treniņi trešdienu vakaros 19:00, un aptuveni  7 km garš taku skrējiens svētdienu rītos 11:00, bet, iestājoties vasarai, iespējams, nodarbību veidu un dienu skaits palielināsies. Visas nodarbības bez maksas.

Regulārus funkcionālos  treniņus Grīziņkalna parkā arī šajā sezonā  atsāk KV Fitness. Tie notiks pirmdienās, otrdienās un ceturtdienās 19:30. Pirmā treniņu nedēļa ir bez maksas, tālāk – ziedojums 5 eiro par treniņu vai 35 eiro par mēneša abonementu.

Vēl viens funkcionālo treniņu “guru” ir Viesturs Saldavs un apvienība ABC Fitness , kura treniņi šosezon notiek pie Teikas vidusskolas katru darba dienas vakaru 20:00, un sestdienās  un svētdienās 11:00 Vecāķu pludmalē. No visiem šeit minētajiem, Viestura treniņi ir “visniknākie”, ar visaugstāko intensitāti, tādēļ uz tiem ieteicams doties sportotājiem ar vismaz minimālu fiziskās sagatavotības bāzi.

Daudzveidīgu sporta nodarbību interesentiem derētu paturēt prātā arī nosaukumu “Dubulttreniņš” – apvienību, kas ziemas sezonā piedāvāja harmoniski attīstīt miesu un garu, apvienojot kāda fitnesa veida treniņus ar tematiskām lekcijām un nodarbībām.  Drīzumā “Dubulttreniņš” izziņos vasaras programmu.

Kā redzat, iespēju ir pietiekoši, un šeit uzskaitītās nebūt nav visas – tā kā brīvdabas sportošanas kustība vēršas plašumā burtiski pa dienām, to atbalsta arī daudzas pašvaldības, tādēļ ieteikums būtu – painteresējieties  savas dzīves vietas tuvumā, varbūt kas līdzīgs notiek arī jums rokas stiepiena attālumā

Savukārt tiem ,kurus šis apkopojums iedvesmojis jau tuvākajā laikā izvilkt no skapja sporta tērpu un doties izmēģināt savus spēkus kādā no nodarbībām, ieteikums – vēlreiz pārbaudīt nodarbību piedāvātāju kontus sociālajos tīklos. Sportiskā pasaule ir ļoti dinamiska, un tīklos jūs atradīsiet aktuālo informāciju, kā arī varēsiet uzdot interesējošos jautājumus. Tāpat jaunumiem vērts sekot tādēļ, ka regulāri tiek organizēti arī dažādi interesanti “ārpus kārtas” pasākumi – pārgājieni, velo braucieni, ģimeņu sporta dienas, sacensības, aktīva dzīves veida nometnes un ceļojumi.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12905192sec.