Māmiņu svētdienu sola siltu un saulainu - dodieties kopā pie dabas

Šīs nedēļas svētdiena kalendārā ir īpaša – šajā dienā Latvijā atzīmējam Mātes dienu. Tā ir diena, kad atceramies, apsveicam, samīļojam savu māmiņas – tuvākos cilvēkus, kuriem pateicoties, esam šajā pasaulē. Šo dienu katrs droši vien atzīmēs  savādāk. Daudzi dosies ciemos, nobaudīs mammas gardumus “kā bērnībā”, svinēs visas ģimenes kopā būšanu. Citi, gluži pretēji, savām mammām uzdāvinās dienu, brīvu no saimniecības pienākumiem, un vedīs viņas vēlajām brokastīm kādā no restorāniem. Daudziem Mātes diena sāksies tikai pēcpusdienā, jo rīta pusē viņi būs aizņemti, kopā ar daudziem tūkstošiem citu skrējēju mērojot kādu no Lattelekom Rīgas maratona distancēm. Kādi skries arī visa ģimene kopā, kādi jutīs līdzi. Citiem būs vēl cits variants.

Iespēju ir tiešām daudz. Un, tā kā sinoptiķi sola, ka nedēļas nogalē (kaut kas neticams!) ziema beidzot būs prom, un laiks būs silts un saulains, mēs gribētu jūs aicināt visiem kopā doties ārā no pilsētas un izlocīt kājas kādā jaukā pastaigā.

Šajā nedēļas nogalē ar gājienu no Jūrkalnes uz Ventspili  jauno sezonu uzsāk  fonda “1836” Latvijas apceļošanas un mūsu novadu bagātības apzināšanas projekts. 1836 kilometri – tieši tik gara ir Latvijas robeža, un šo attālumu visu kopīgiem spēkiem ir paredzēts veikt trīs vasaru laikā. Projekts ir simboliska dāvana Latvijai tās simtgadē. Latvijas apceļošana sākās pagājušajā vasarā. Katru nedēļas nogali no pavasara līdz rudenim tiek kājām mērots kāds robežas posms, iepazīstot arī attālus un mazāk zināmus Latvijas nostūrus. Vidēji divās dienās kopā tiek veikti 40 līdz 50 kilometri (ir iespēja  iet mazāk, vai pievienoties uz vienu dienu), un katrā posmam pasākumam ir arī interesanta kultūras programma. 1836 gājieni izceļas ar optimistisku, sirsnīgu atmosfēru un katra gājiena noslēgumā ir koncerts. Ja ne šajā nogalē, tad kādu citu reizi šovasar noteikti iesakām šo pasākumu izbaudīt. Sīkāka informācija un pieteikšanās – www.1836.lv .

Oriģinālā veidā, jau ar pirmajiem saules stariem māmiņas sveikt piedāvā biedrība “Dabas draugi” – piedaloties UDU EMA saullēkta pārgājienā. Pasākuma ideja ir piedāvāt aktīviem cilvēkiem uzsākt dienu ar iedvesmojošu pastaigu pa Lielā Ķemeru tīreļa laipu taku Ķemeru Nacionālajā parkā, uzzināt interesantu informāciju par purva un tā iemītnieku dzīvi un gūt jaunu iedvesmu darbiem. Saullēkta laikā purvā ir ļoti īpaša atmosfēra. Jūs droši vien gribēsit zināt, kas ir UDU EMA ? Šo intrigu organizatori pagaidām neatklāj, bet tas droši vien ir kaut kas saistīts ar purva dzīves noslēpumiem. Sīkāka informācija šeit.

Šogad jau otru reizi aizraujošu māmiņdienas pasākumu visai ģimenei organizē biedrība Hiking in Latvia. Burvīgā vietā Amatas upes krastos varēs izdzīvot piedzīvojumiem pilnu dienu – doties pārgājienā (divas dažāda garuma un grūtības pakāpes distances), apciemot meža nometni, gatavot maltīti uz ugunskura, uzzināt daudz jauna par pārgājieniem un to ekipējumu, piedalīties spēlēs, rotaļās un pat jogas nodarbībā, un noslēgumā baudīt lauku pirtiņas priekus. Aicināti visi - gan rūdīti pārgājienu draugi, gan mazi ķipari, un pat tie, kuri vēl ir mammu punčos. Sīkāka informācija – www.hikinginlatvia.com .

Ģimeniskajos svētkos nav  aizmirsti arī tēvi un dēli – tieši viņiem domāts 13.maijā paredzētais “Tēvu un dēlu piedzīvojumu pārgājiens”, ko Cēsu pusē rīko “Izdzīvošanas skola”. Nevajag nobīties no paskarbā nosaukuma, pasākums paredzēts tieši tiem, kas līdzīgā izaicinājumā dosies pirmo reizi. Tā ir lieliska iespēja ģimenes vīriešiem pavadīt laiku kopā jēgpilni un apgūt “īstu vīru” lietas - sākot jau ar gatavošanos pārgājienam, somas un mantu izvēli, līdz orientēšanos maršruta laikā, ūdens un uguns ieguvi, šķēršļu pārvarēšanu, un vēl citas praktiskas zināšanas, prasmes, vienlaicīgi stiprinot savu raksturu, prasmi sadarboties komandā un savstarpējās attiecības. Tie, kas piedalījušies līdzīgos pasākumos iepriekš, par tiem vēl ilgi ir sajūsmā. Sīkāka informācija – www.izdzivosanasskola.lv.

Ģimenēm paredzēts pārgājiens svētdien notiks arī 14.maijā Ērgļos (informācija), bet Valmieru visu sestdienu, 13.maiju, notiks dažādas Ģimenes dienas aktivitātes.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12955499sec.