Sākusies moto braukšanas sezona - apceļo Latvijas skaistākās vietas

Citu ceļotāju vidū motociklu, jeb, tautas valodā runājot, "moču" braucēji allaž ir izcēlušies – ar savu kaislību pret ātrumu un brīvību, ko sniedz būšana ceļā, vizuāli efektīgo noformējumu,  īpašo kopības sajūtu, rīkotajiem pasākumiem, skarbi romantisko auru. Rūdītākie motobraucēji ir kā īpaša cilts, kam neeksistē nedz valstu robežas, nedz paša galvā sev uzliktie ierobežojumi, viņi savējos atpazīst jebkurā pasaules malā, un ir gatavi mesties piedzīvojumos un paveikt lielas lietas.

Grandiozu ceļojumu apkārt visai pasaulei iecerējis arī mūsu jaunais, aizrautīgais motobraucējs Rolands Bartusevičs. Kopā ar draudzeni un savu uzticamo BMW 1150 GS, kam dots vārds Patriks, viņi dosies ceļā jau pēc nepilna mēneša. Bet, pirms doties lielajā piedzīvojumā ar nezināmu atgriešanās datumu, Rolands savā blogā Motoaround.com izveidojis veltījumu visiem tiem, kas vēlētos apceļot Latviju motocikla mugurā – izstrādātu maršrutu pa Latvijas skaistākajiem ceļiem un vietām, ko būtu vērts apskatīt, un praktiskiem  ieteikumiem moto kolēģiem. Maršruta kopējais garums ir nedaudz mazāks par 1100 kilometriem, un tas nosacīti sadalīts četros posmos. Piedāvājam īsu ieskatu maršrutā.

1.posms – Bauska – Rundāle – Tērvete – Liepāja, 252 km

Maršruts sākas pie Lietuvas robežas Grenctāles robežpunktā, un pa Via Baltica jeb autoceļu E67 virzās uz Bausku, kas raksturota kā piemīlīga pilsētiņa, un kur ieteikts apmeklēt vēsturisko Bauskas pili, kā arī ieturēt maltīti. Tālāk maršruts ved uz Rundāles pili – pasaules mērogā labi noslēptu dārgakmeni, ko New York Times korespondents nosaucis par mazo Versaļu. Rundāles pili  ieteicams apmeklēt arī pašiem latviešiem, arī tiem, kas tur jau kādreiz ir bijuši, jo tas, kas pēdējos gados  tur – gan pašā pilī, gan parkā, ir paveikts restaurācijas, iekārtošanas, mākslas kolekciju  ziņā, ir patiešām iespaidīgi. Nākamais iespējamais pieturas punkts ir Tērvetes dabas parks, kas savām interesantajām pastaigu takām, tiltiņiem, skatu torņiem, koka figūrām un citiem jaukumiem aizved cilvēku bērnības pasaku pasaulē. Tālāk motobraucējiem ir izvēle – vai nu pa ērtāko asfaltēto šoseju doties pa taisno uz Liepāju, vai arī izvēlēties mazāk komfortablu, bet interesantāku un izaicinošāku braucienu pa grants ceļiem caur tikpat kā neskartu dabas ainavu maršrutā Bēne - Auce - Ezere - Embūte - Grobiņa – Liepāja. Liepājas pievilcība vairumam Latvijas ceļotāju jau zināma, bet Rolands īpaši iesaka nedaudz ekstrēmo, bet ļoti aizraujošo ekskursiju Karostas cietumā.

2.posms – Liepāja – Kuldīga-Sabile-Ventspils-Miķeļtornis , 319 km

Kad Liepājas viesmīlība izbaudīta, un kārtīgas brokastis paēstas, laiks doties tālāk, gar jūru ziemeļu virzienā. Motobraucējiem ieteikts izvēlēties mazus grants celiņus tuvāk jūrai, un, ja nav bailes no augstuma, iegriezties arī Akmensraga bākā, no kuras 37 metrus augstā torņa paveras fantastisks skats uz piekrasti. Īsa pietura pie Jūrkalnes stāvkrastiem, un tālāk maršruts ved iekšzemē, pa skaistu, līkumotu ceļu caur Ēdoli un Alsungu nonākot Kurzemes pērlē Kuldīgā. Esot šarmantajā, vēsturiskajā pilsētiņā, noteikti apmeklējiet interesanto veco Ventas tiltu, un apskatiet Ventas rumbu, kas nes lepno Eiropas platākā ūdenskrituma (110 metri) vārdu. Vasarā, kad upes ūdens sasniedzis peldēšanai piemērotu temperatūru, šeit var izbaudīt arī fantastisku peldi un dabas sniegtu kaskādes masāžu zem ūdenskrituma. Tālāk braucējiem ir izvēle – izmest līkumu tālāk iekšzemē uz Sabili ar tās vīna pakalniem un savdabīgo Pedvāles  brīvdabas mākslas muzeju, vai arī doties tieši uz Ventspili, kas ir apskates vērta, pievilcīga pilsēta ar daudzveidīgu pusdienu/vakariņu vietu piedāvājumu. Šo garo dienu piedāvāts noslēgt, iekārtojot nometni vienā no skaistākajiem kempingiem Latvijā – Miķeltornī.

3.posms – Kolka – Rīga – Ērgļi, 289 km

Pēc spirdzinošas nakts pie dabas krūts dodamies tālāk uz ziemeļiem, līdz pat galējam punktam – Kolkas ragam, kur satiekas Rīgas jūras līča un Baltijas jūras ūdeņi. Tālāk seko garš, bet ļoti ainavisks un interesants brauciens gar līča piekrasti, cauri zvejnieku ciemiem Rīgas virzienā. Pa ceļam ir daudzas labas pusdienu vietas, bet kā nākamais pieturas punkts ieteikts Ķemeru nacionālais parks un purva laipa. Varbūt pasaulē nav daudz cilvēku, kas purvus uzskatītu par skaistām un pievilcīgām vietām, taču, pēc pastaigas pa Ķemeru purva laipu viņi savas domas varētu arī mainīt. Tālāk maršruts ved Rīgas virzienā, bet pašu galvaspilsētu šoreiz ieteikts atstāt citai reizei, tā vietā pa apvedceļu dodoties uz Austrumiem, Ērgļu virzienā, kur ved skaists, līkumots ceļš. Ieteicams pieturēt Ķeipenē, kur apskatāms interesantais kino tēmai veltītais S.Eizenšteina komunikāciju centrs, un ir arī labas kempingu vietas. Ja vēl viena nakts brīvā dabā nav jūsu plānos, dodieties tālāk uz Ērgļiem, kur par pievilcīgām cenām pieejama tiešām laba viesnīca un restorāns.

4.posms – Ērgļi – Ķeipene – Līgatne – Sigulda – Saulkrasti – Ainaži, 234 km  

Ceturto brauciena posmu piedāvāts iesākt ar nelielu vieglas grūtības pakāpes off-road braucienu, izbaudot pamestā un demontētā Ērgļu dzelzceļa savdabīgos jaukumus un brīnišķīgo dabas ainavu. Pie Ķeipenes griezieties uz ziemeļiem un pa vienu no viskvalitatīvākajiem un arī skaistākajiem  Latvijas autoceļiem dodieties Līgatnes virzienā. Brauciens būs īsta bauda, taču pārāk neaizsapņojieties, jo aiz Nītaures šis pats ceļš strauji pārvēršas par vienu no vissliktākās kvalitātes ceļiem. Novērtējiet kontrastu, taču esiet uzmanīgi! Līgatne ir jauka pilsētiņa ar daudziem interesantiem apskates objektiem, sākot no smilšakmens alām un veco papīrfabriku, līdz pat bijušajam padomju armijas pazemes bunkuram, kas nu atvērts apmeklētājiem. Izmetiet loku arī līdz ainaviski krāšņajam Zvārtes iezim. Nākamais pieturas punkts Sigulda – mazliet par daudz tūristiska, bet joprojām visnotaļ jauka pilsētiņa ar neskaitāmām ēšanas, nakšņošanas un aktivitāšu iespējām. Adrenalīna medniekus varbūt piesaistīs iespēja izlēkt ar gumiju no 43 metrus augstā trošu vagoniņa. Tālāk pa (atkal jau) ļoti ainavisku ceļu dodieties uz Saulkrastiem, un gar jūru tālāk uz Salacgrīvu un Ainažiem. Latvijas apceļošanai labs punkts uz "i" būs pietura lieliskajā "Kapteiņa ostā", kur pieejams labi aprīkots kempings, viesnīcas numuriņi un omulīgs krodziņš.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.3520968sec.