Konkursa «Cielavas gudrības» finālspēle šogad norisināsies 6. jūnijā Jaunmoku pilī

Latvijas Dabas muzeja speciālisti atbalsta Vides dienu, izglītojot skolu jauniešus muzeja ilggadējā konkursa "Cielavas gudrības" finālspēlē Jaunmoku pilī un piedaloties pasākumā Ādažu poligonā.

Vides diena ir Apvienoto Nāciju Organizācijas 1972. gadā aizsākta aktivitāte, lai starptautiskā mērogā aktualizētu dažādas vides problēmas un jautājumus. Latvijas Dabas muzeja speciālisti šogad Vides dienu atzīmēs, piedaloties un organizējot divus pasākumus dabā.

2. jūnijā, Ādažu militārajā poligonā norisinājās pasākums, kurā arī šogad piedalījās Dabas muzeja speciālisti un jaunie pētnieki. Pasākuma mērķis bija informēt vietējos iedzīvotājus, jaunsargus, kā arī dabas un militāro organizāciju pārstāvjus par reto naktsputnu – vakarlēpi –, kā arī citiem krēslas stundu un nakts dzīvniekiem. Tieši militārās mācības, izmantotā tehnika un metodes ir iemesls, lai veidotos ainava, kurā mājvietu radušas daudzas aizsargājamas savvaļas dzīvnieku un augu sugas. Pasākums notika LIFE+ projekta "Putni Ādažos" ietvaros.

Otrdien, 6.jūnijā, Jaunmoku pilī notiks muzeja ilggadējā konkursa "Cielavas gudrības" 10. jubilejas finālspēle. "Cielavas gudrības" ir Dabas muzeja speciālistu organizēts konkurss 5. un 6. klašu skolēniem, kura mērķis ir veicināt skolēnu interesi par dabaszinātnēm. Konkurss pirmo reizi notika  2007. gadā un kopš tā laika tajā aktīvi piedalās skolēni no visas Latvijas. Šogad, pirmo reizi, dalība tika organizēta komandās un kopumā iesaistījās apmēram 250 skolēnu komandas.

Jau par tradīciju kļuvusi konkursa noslēguma finālspēles norise ārpus muzeja – tuvāk dabai. Šogad finālā Jaunmoku pilī tiksies 22 labākās komandas (66 skolēni) no  Augstkalnes, Bukaišiem, Inešiem, Jelgavas, Ozolniekiem, Rekavas, Rugājiem, Rūjienas, Stāmerienas, Straupes, Tirzas, Vecpiebalgas un Vijciema. Dalībniekus sagaida dažādi teorētiski un praktiski uzdevumi par dabu Jaunmoku pils parkā un tuvumā esošajā Meža muzejā. Atzīmējot Vides dienu, pils teritorijā tiks izvietoti dalībnieku mājas darbi – plakāti par godu šai dienai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.69638395sec.