10. jūnijā Likteņdārzs aicina iepazīt Jāņu sagaidīšanas tradīcijas

Sestdien, 10. jūnijā, no pulksten 12 Likteņdārzā aicināti visi, kuri vēlas iepazīt skaistākās Jāņu sagaidīšanas tradīcijas un apgūt saulgriežu maģiskos rituālus kopā ar Kokneses un tuvākās apkaimes folkloras kopām.

Jau otro gadu pēc kārtas Jāņu mācības pulcina interesentus par latviešu tradīcijām Likteņdārzā, Baltijā unikālajā dabas objektā, kas top kā tautas dāvana Latvijas simtgadei. Šogad folkloras kopas "Urgas" un "Josta", Gita Tenisa un Solvita Bērziņa, kā arī citi mūsu tradīciju saglabātāji no tuvākās apkārtnes no pulksten 12 līdz 15 piedāvās radošās darbnīcas un meistarklases ar rotaļās iešanu, līgotņu dziedāšanu un uguns rituāliem.

 Jāņu mācību dalībniekiem būs iespēja iemācīties pīt gan parastos, gan īpašos saulgriežu vainagus un Jāņu vārtus, iepazīt augu maģisko spēku, izdziedāt skaistākās un neparastākās Līgo dziesmas, atklāt interesantus dančus un rotaļas jāņabērnu priekam, kā arī uzzināt, kas ir pūdele un kādi rituāli saistās ar uguni un sauli maģiskajā naktī. Noslēgumā, apvienojoties visām folkloras kopām, tiks iedegta Jāņu uguns un mācību dalībnieki tiks aicināti uz dancošanu.

Mācību dalībnieki tiek aicināti ņemt līdzi savas Jāņu zāles vai ozolzaru pušķi vainagu darināšanai, kā arī linu vai kādu citu izturīgu diegu vainagu pīšanai. Darbnīcas un meistarklases notiks Likteņdārza pļaviņā pie "Lāču" piknika vietas, kas ir netālu no autostāvvietas, tāpēc ērtai sēdēšanai aicinām ņemt līdz sedziņas.

Vasaras saulgrieži ar īsāko nakti un garāko dienu ir vieni no tiem latviešu svētkiem, kad spilgti varam izjust senās tradīcijas, kā arī skaisto dabas un rituālu mijiedarbību. Aicinām to apgūt un izbaudīt Likteņdārzā kopā ar tradīciju zinātājiem!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.03.2024 - 26.03.2024 TURCIJA no 280 € CelojumuBode.lv
Sezonas sākums jau pēc dažām nedēļām. Visu tūroperatoru piedāvājumi un akcijas! | Skatīt vairāk
280 EUR
JuRita mini zoo aicina ciemos! TAKA
JuRita Mini Zoo ir lieliska atpūtas vieta ģimenēm, kur iespējams iepazīties ar dažādiem dzīvniekiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 27.02.2024 Liepājai pērn rekordliels tūristu skaits Liepājas reģiona TIB
2023. gadā Liepājas naktsmītnēs apkalpoti 112 714 viesi, kas ir līdz šim pilsētas augstākais rādītājs naktsmītņu datu apkopošanas vēsturē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41101718sec.