Izvēlies, ko aizraujošu darīsi šajās brīvdienās!

Sveiciens aktīvajiem un pozitīvajiem! Vasara ar visām tai piederošajām aktivitātēm uzņēmusi pilnus apgriezienus, un arī šajā nedēļas nogalē mūs gaida jaunas, interesantas iespējas aktīvai brīvdienu pavadīšanu. Piedāvājumi ir dažādām  gaumēm un interesēm, kādam varbūt šī būs tā reizi, kad tiks izmēģināts kas jauns un nepiedzīvots.

Sāksim ar jau tradicionālākām lietām. Kā vienmēr aktīvi ir pārgājienu cienītāji. Latvijas apceļotāji, kas to dara kopā ar 1836.lv, gana daudzas nogales pētījuši Lietuvas pierobežu, šoreiz dosies pretējā virzienā – uz ziemeļiem – gājiens no Staiceles cauri Līčiem dosies uz Mazsalacu, kur būs iespēja apskatīt arī bezgala skaisto Skaņākalna dabas parku. Protams, būs neiztrūkstošā vakara muzicēšana, simboliskā stabiņa ierakšanas rituāls un noslēguma koncerts.

Tiem, kuru sportiskā forma un apņēmība ir apbrīnas vērti, un kas visu sezonu cītīgi trenējušies – TĀ diena nu ir klāt! Šajā nedēļas nogalē norisināsies veseli divi nopietni izturības gājieni – Fitness ABC rīkotais pludmales gājiens Rīga – Igaunija, un apvienības Strēlnieks.lv pasākums “Simtiņš 2017 – No elles līdz paradīzei”. Pludmales gājiena dalībniekiem 48 stundu laikā būs jāpieveic 120 kilometri no Vecāķiem līdz Ainažiem. Katrs aicināts iet sev ērtā tempā, un dalībnieku atpūtai pa ceļam būs divas atpūtas nometnes. Pārgājiena laikā dalībniekiem būs jāapiet Gaujas izteka, Zvejniekciema osta, Salacgrīvas osta, niedru krasti, Kuivižu osta un jāpārbrien desmitiem mazu upīšu. Dalībnieki saskarsies ar grūtībām - akmeņainiem krastiem, purviem, vietām, kur iet gar krastu nebūs iespējams, tomēr, dalībnieku uzdevums paliek turēties tuvāk krastam, ievērot maršruta norādes un neparko neļaut maršrutam sevi salauzt. Dalībnieki ceļā sastaps daudzus Latvijas dabas un kultūras brīnumus - Šamanistānu, Lauču akmeni, Ķurmraga bāku, Veczemju klintis, Randu pļavas, Saules akmeni, desmitiem vēsturiskas zvejnieku saimniecības un pašu pludmali, kura noieto kilometru laikā mainīsies savā romantikā.

Ja jums šķiet, ka trakāk vairs nevar būt, tad ziniet – var gan! Otra izturības gājiena “Simtiņš” dalībniekiem būs jāpieveic gan nedaudz mazāks kilometru skaits – 101 maršrutā Liepa-Cēsis-Sigulda, toties divreiz īsākā laikā – 24 stundās, turklāt – papildus pašam nepieciešamām lietām, pārtikai un ūdenim no pārgājiena sākuma uz beigu punktu jānogādā krava, kuras svars ir 10 procenti no dalībnieka svara. Iespaidīgi!

Vēlēsim ekstrēmo pārbaudījumu dalībniekiem garīgu un fizisku izturību, bet paši tomēr palūkosimies, kādas aktivitātes vēl pieejamas arī “parastajiem mirstīgajiem”. Entuziastu pulciņš “Soli pa solim” dosies gājienā gar jūras krastu Mazirbe-Ventspils, un arī viņu uzstādītais mērķis ir visai cienījams – 70 kilometri divās dienās, līdzi nesot visu nepieciešamo arī nakšņošanai.

Mierīgāku gājienu cienītāji aicināti sestdien pievienoties pārgājienam uz Vētras ciemu Jaunmārupē (17km), bet svētdien – ļoti skaistā gājienā gar Amatas krastiem (jārēķinās gan ar 25 km un reljefu).

Sīkāka informācija par šiem pārgājieniem – Facebook grupā “Pārgājieni un pastaigas”.

Interesanti piedāvājumi ir arī tiem, kas brīvo laiku labprāt vada velosipēda mugurā. Sestdien Rīgā, Dzirciema, Botāniskā dārza un Ķīpsalas apkārtnē notiks velo-foto orientēšanās sacensības "Veločekpoints" (šis ir otrais posms no četriem šovasar paredzētajiem). Ja neesat vēl tādās piedalījušies, pēdējais laiks izmēģināt, jo tas ir patiešām aizraujošs veids, kā dažādot savas velo aktivitātes, piedzīvot negaidītas situācijas un paskatīties uz savu pilsētu citādām, redzīgākām acīm. Dalībniekiem tiek izsniegta lapa ar meklējamo objektu fotogrāfiju fragmentiem, un karte ar to atrašanās vietām; var būt arī papildus uzdevumi, par ko arī piešķir punktus – gan izaicinoši, gan āķīgi, gan smieklīgi. Sīkāka informācija par “Veločekpointa” pasākumu Rīgā šeit

Līdzīgs pasākums "Pilsētas medības", tikai ar to atšķirību, ka dalībnieki pārvietojas kājām, tai pašā dienā notiks arī Aknīstē. Sīkāka informācija šeit.

Ja šoreiz esat izlēmuši palikt Rīgā, arī tas nav iemesls sēdēt mājās. Iesakām izbaudīt kādu aktivitāti uz ūdens, nupat ir kļuvi pietiekoši silts!  Dažādas SUP tūres – gan agrajiem rīta putniem, gan saulrietu romantikas cienītājiem piedāvā Supadventures.lv , bet Aktīvā Latvija - sestdienas vakarā  - “Maģisko laivu” izbraucienu pa Daugavu un Rīgas kanālu. Savukārt atjaunot miesas un dvēseles spēkus palīdzēs Dabas Sporta Zāles nodarbība “Stiepšanās un atjaunošanās” Mežaparkā, svētdien 19.15 tikšanās pie MammaDaba restorāna.  


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66846681sec.