Septembris Latvijas pilīs un muižās

Unikālais piļu un muižu kultūras mantojums sevī glabā vērtības, kuras to apmeklētāji ir aicināti iepazīt, apskatīt, izbaudīt un saklausīt ikdienā un svētkos. Septembrī Latvijas pilīs un muižās turpinās muižu svētki, noskaņu tematiskie pasākumi, mākslas un vēsturiskās  izstādes, izglītojošas lekcijas, interesantas satikšanās un rudenīgas andeles.

Ventspils muzejā Livonijas ordeņa pilī no 30.augusta pēcpusdienas būs skatāma Latvijas Sarkanā Krusta un Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja kopīgi veidotā ceļojošā izstāde par Sarkanā Krusta vēsturi. Izstādē apskatāms daudzveidīgs eksponātu klāsts un informatīvais materiāls. Izstāde būs skatāma līdz 15.oktobrim.

2. septembrī plkst. 18:00 Jaunauces pils zālē visi mīļi aicināti uz koncertu "Pirms atbildes", kurā skanēs Kārļa Kazāka sirsnīgās, noskaņu un pārdomām bagātās oriģināldziesmas autora un čellistes Undīnes Balodes izpildījumā. Ieeja - ziedojums.

Kazdangas pilī 2. septembrī no plkst. 9:00 norisināsies parka svētki. Katrs varēs atrast savām interesēm atbilstošo. Būs tirgus, ieskandināšanas koncerts, radošas darbnīcas dažādiem vecumiem un interesēm, piepūšamās atrakcijas, pludmales volejbola un mazuļu rāpošanas sacensības, aktivitātes bērniem, braucamrīku parāde, "Barona Manteifeļa dārgumu meklēšana", zinātniskais teātris Laboratorium.lv. No plkst. 18:00 vakara koncerti dažādiem vecumiem un noskaņojumiem. Tajos piedalīsies Gulbju dīķa Jazz band, grupa "Mūzikas kolekcija" un Atis Zviedris ar grupu "Flame and the rolltones", bet plkst. 22:00 Jestra svētku balle ar muzikantiem "VIA Sienāži". Ballē ieeja - EUR 5.00.

Tajā pašā dienā - 2. septembrī, no plkst. 19:00 Kuldīgas novada Padures muižas kungu dzīvojamajā ēkā notiks Ulda Jaunzema koncerts ar programmu "Slēpies gaismā". Laipni aicināti tiek visi, kuri novērtē labu mūziku, vīnu, sarunas un noskaņu, ko tās sniedz. Ieejas maksa EUR 3.00.

Lūznavas muižu 8. septembrī no plkst. 19.00 pieskandinās vīriešu vokālais kvartets DOLCES PUERIS (Polija) koncertprogrammā "NOPIETNI. PA JOKAM". Programmā poļu komponistu dziesmas no kinofilmām un populāru ārzemju komponistu dziesmas.  Biļetes cena – EUR 3.00. Tās nopērkamas Lūznavas muižā pirms koncerta.

Divu dienu garumā – 8. un 9. septembrī, Vidzemes pusē tiks svinēti Kokmuižas svētki. Pirmajā dienā notiks Mākslas zinātnieka Imanta Lancmaņa foto izstādes "Eiropas pilis" un Anda Munkevica "Stikla skulptūras" izstādes atklāšana, kā arī Ievas Šablovskas (arfa) un Aināra Šablovska ( saksofons) koncerts.

Svētku kulminācija Kokmuižā būs 9. septembrī ar bagātīgu programmu dažādiem vecumiem un interesēm. Pilī un tās teritorijā būs darbnīcas, ZINOO CĒSIS Zinātniskā programma ar interaktīviem eksponātiem, muižas tirgus, vēsturiskās ekspozīcijas, braucošās klavieres ar labākajiem mūziķiem no Mirage Jazz Orchestra, tautas mūzikas skatuve cauri laikiem, pastaiga ar gidu pa Kokmuižas teritoriju un citas aktivitātes. Vakarā – plkst. 18:00, koncerts "7 notis – viena valodā" un plkst. 20:00 Dejas izrāde "LAIKS". 

10. septembrī no plkst. 15:00 Eiropas Kultūras mantojumu dienu 2017  ietvaros Lūznavas muižā varēs doties ekskursijā, piedalīties Keramiķes Annī Bušī (Francija) izstādes atklāšanā, darboties radošajās darbnīcās – portretu gleznošanas, jūgendstila vēsmas mūsdienu aksesuāru un sietspiedes, kā arī plkst. 18:00 būs skatāma filma par M. K. Čurļoni "Vēstules Sofijai". Plkst. 20:00 sagaidāma mūzikas, gaismu un dejas uzveduma "Nomoda sapnis Lūznavā" pirmizrāde.  Dienas norises ir bez maksas. Keramiķes ANNĪ BUŠĪ (Francija) izstāde Lūznavā būs skatāma līdz 20. oktobrim. Izstādi atbalsta Francijas institūts Latvijā. Ieeja tajā ir par brīvu.

10. septembrī no plkst. 10:00 līdz 15:00 Cēsu Vēstures un mākslas muzejs rīko akciju "Nāc ar Tēti uz muzeju"! Tās ietvaros apmeklētāji ir aicināti pavadīt Tēva dienu, kopīgi darbojoties Cēsu Jaunajā Pilī, kur ģimenes gaidīs uzdevumi muzeja ekspozīcijā un Tēva dienas pārsteiguma balviņa.

Pateicoties Ungārijas vēstniecībai, Ventspils Livonijas ordeņa pilī no 14.septembra līdz 15.oktobrim  būs skatāma ungāru mākslinieces Bernadetas Alpernas foto izstāde "Akmeņu otrā dzīve". Fotomāksliniece ir meklējusi un fotografējusi sinagogas, kuras kādreiz bijušas Eiropas ebreju kultūras un kopienu centri, bet vēlāk, vēsturisko notikumu dēļ, zaudējušas savu lomu, tika pamestas, pārbūvētas un izmantotas citiem mērķiem.

Lielplatones muižā 15. septembrī, plkst. 18:00 notiks dzejas nedēļai veltīts pasākums "Mirklis, kurā mūzika un dzeja satiekas dejā". Pasākuma laikā apmeklētājiem būs iespēja noklausīties lekciju par dejām un to vēsturi, kā arī baudīt seno laiku dzeju. Ieklausoties seno laiku mūzikas plūstošajās skaņās, pasākuma viesi tiks cienāti ar barona un baroneses tēju un uzkodām. Tāpat arī būs iespēja satikt un iepazīties ar Lielplatones muižas suvenīru konkursa uzvarētājiem.

Kokneses viduslaiku pilsdrupās 16. septembrī plkst. 9:00 tiks dots starts velobraucienam -"Kokneses novada dārgumi". Brauciena laikā ietvertas vairākas atpūtas vietas, ekskursijas un stāsti. Noslēgumā visi tiks sagaidīti atgriežamies Kokneses pilsdrupās, ieturēt kopīgas siltas vakariņas un baudīt pilsdrupu atmosfēru. Brauciens noritēs bez laika kontroles, brīvā atmosfērā un ir domāts ģimenēm un visiem tiem, kam patīk braukt ar velosipēdiem un baudīt dabu! Dalības maksa ir EUR 5.00 personai.

16. septembrī plkst. 11:00 Jaunauces pils parkā  būs "Sporta svētki Jaunaucē", kuru ietvaros notiks individuālās sacensības loka šaušanā, šautriņu mešanā, basketbola soda metienos, orientēšanās u. c., kā arī kombinētās stafetes un atrakcijas. Ieeja svētkos bez maksas. 

Padures muižā, 16.septembrī plkst. 14:00 būs Evijas Martinsones koncerts, kurā skanēs Hendeļa, Mocarta, Pučīni, Bizē, Tosti, Dārziņa, Kalniņa, Mediņa u.c. komponistu radītā mūzika. Ieeja bez maksas, saimnieki priecāsies par ziedojumu.

Savukārt, Dundagas pils 16. septembrī no plkst. :00 -23:00 kļūs par Ceļojošā festivāla ,,Vadātājs’’  pieturvietu. Tajā varēs klausīties Elizabetes Lāces – arfas, klavieru spēlē un vokālu, Ērika Stendzenieka lekciju ,,Kāpēc reklāma smīdina?", grupas "The Coconuts" koncertu, diskolektoriju  ,,Latvju dejas " ar Ģirtu Šoli, kā arī skatīties Latvijas jauno režisoru īsfilmas.  Ceļojošais mūzikas un mākslas festivāls "Vadātājs" ir draudzīgs gan ģimenēm ar bērniem, gan arī jauniešiem. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

17.septembrī plkst. 15:00 Lūznavas muižā būs klausāms IGO un Jāņa Strazda koncerts  "Dzeja un mūzika". Radošais tandēms – Igo un J. Strazds sadarbojas vairāk nekā desmit gadus, kopā radītas daudzas dziesmas un arī cikls "Uguns". Biļešu iegāde: www.bilesuparadize.lv.  Pirms koncerta plkst. 14:00 Igo grafikas darbu un keramiķes Esmeraldas Purvišķes keramikas darbu izstāžu atklāšana.

Cēsu pils kompleksā 17.septembrī plkst.13:00 notiks Ēvī Upenieces Tēlniecība izstādes atklāšana Cēsu Jaunajā pilī un 22.septembrī plkst.17:00 Kristīnes Luīzes Avotiņas personālizstādes "Ģimene" atklāšana Cēsu Izstāžu namā.

Mūzikas un vīna vakars "Klausies. Слушай. Listen." Ungurmuižā notiks 22.septembrī plkst. 19:00.  Ar šo pasākumu Ungurmuižā atgriežas mūzikas un vīna vakari ar mūsdienīgu džeza mūziku un dzeju, ko papildinās stāsti par vīnu un Ungurmuižas restorāna uzkodas. Programmas ietvaros būs klausāms improvizētais džezs un teksti: par reāliem un iztēles ceļojumiem, pasaules izzināšanu, mīlestību un, protams, mūziku. Biļetes uz pasākumu var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs vai Ungurmuižā.

24. septembrī no plkst. 10:00 Jaunpils pils laukumā norisināsies Miķeļdienas tirgus. Būs andele, lielāko pašaudzēto dārzeņu svēršana, tautas ziņģes kapelas "Lustes" izpildījumā un citas tirgus izdarības.

28. septembrī plkst. 17:30 par godu Pasaules tūrisma dienai Krustpils pilī tiek organizēts tematiskais pasākums "Ceturtdiena pilī". Tā ietvaros tiks apskatīti Krustpils pils apkārtnē esošie vēsturiskie objekti.  Dalības maksa ir EUR 1.00.

Savukārt, Cēsu Jaunajā pilī šajā datumā - 28.septembrī, plkst. 17:15 būs klausāma lekcija "Karaliskā Mode - no karalienes Elizabetes I līdz karalienei Viktorijai."

Septembrī visi ir aicināti turpināt apmeklēt 69 Latvijas pilis un muižas biedrības "Latvijas Piļu un muižu asociācija" organizētajā akcijā "Apceļosim Latvijas pilis un muižas". Apceļotāji, kuri būs viesojušies vismaz 5 no 69 pilīm un muižām, saņemot par to atzīmi savā kartē, piedalīsies piļu un muižu dāvāto balvu izlozē, bet aktīvākie 50 apceļotāji saņems ielūgumu uz balli Jaunpils pilī 2017.gada 25.novembrī. 

Lai nesatraucās tie, kas par akciju uzzinājuši tikai tagad, jo tā vēl turpināsies 2 mēnešus līdz Leģendu naktij – 28. oktobrī.

Detalizētāku informāciju par pasākumiem un dalību akcijā iespējams uzzināt konkrētās pils/muižas mājas lapā, sociālo tīklu kontos un Latvijas Piļu un muižu asociācijas mājas lapā www.pilis.lv. Pirms došanās uz konkrēto pasākumu vai apskates objektu akcijas organizators un rīkotāji aicina iepazīties ar apmeklēšanas laikiem un nosacījumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1101501sec.