Latvijas hokeja fani gatavi sekot hokeja izlases spēlētājiem pat līdz pasaules malai

Latvija ir valsts, kurā hokejs ir kā reliģija. Pasaules slavenie fani no Latvijas jau gatavojas ceļam uz Dāniju, kur 2018.gada maijā norisinā-sies Pasaules čempionāts hokejā. Ātra un dinamiska spēle, mīlēta valsts izlase, bagātīgas emocijas un laba draugu kompānija – tas viss gaida fanus Hokeja pasaules čempionāta sacensībās, kurās piedalīsies 50 valstis.

Valstu izlases aizvadīs spēles Kopenhāgenā un Herningā. Starp tām arī Latvijas izlase, kas sacensības aizvadīs B grupā, sacenšoties ar Norvēģijas, Somijas, Dien-vidkorejas, ASV, Vācijas, Kanādas un Dānijas izlasēm.

Kaut arī valsts izlases uzvaras ir svarīgas Latvijas faniem, laba cīņa un dažreiz pat zaudējums, fanus neapbēdina. “Ir paredzams, ka hokeja čempionātu Dānijā šogad apmeklēs 3 000 – 5 000 fanu no Latvijas. Lielākā daļa fanu, hokeja čem-pionātus ieplāno jau laikus un saskaņo tos ar saviem atvaļinājumu laikiem, lai pilnībā izbaudītu čempionātu. Katram fanam ir savs īpašais pirms spēles gatavo-šanās rituāls – nekad nemainīt sēdvietu vai nekad nemazgāt fanu kreklu. Tradīci-ju ir ļoti daudz, bet noskaņojums vienmēr ir pozitīvs,” – Dinārs Kvedovs, Latvijas Fanu organizācijas pārstāvis.  

Kā ceļot?

Uz valstīm, kurās tiek organizētas sacensības, fani parasti ceļo kopā ar citiem faniem un draugiem. Viens no ērtākajiem veidiem, kā sasniegt Dānijas galvaspil-sētu, ir brauciens ar prāmi no Klaipēdas uz Karlshamnu, Zviedrijā. Prāmji no Lietuvas kursē katru dienu. Ceļojot ar savu auto ar prāmi no Klaipēdas uz Karlshamnu, Pasaules čempionāta norises vietu Kopenhāgenu iespējams sa-sniegt 2-3 stundu laikā, tādējādi ietaupot laiku un pūles. Arvien vairāk sporta entuziastu uz ārvalstīm dod priekšroku doties ar prāmi un ar savu automašīnu, tādējādi viņi var pilnvērtīgi pavadīt laiku kopā ar draugiem vai ģimeni. “Ceļojums ar prāmi kļūst par papildu atrakciju - pasažieri var izbaudīt jūras skatu, pavadīt laiku restorānā vai bārā, un visbeidzot gulēt komfortablās kajītēs, lai pēcāk uz sacensībām dotos labā garastāvoklī,”– Neringa Sinkevičienė, Baltijas valstu mār-ketinga kampaņu vadītāja prāmju kompānijā DFDS.

Uz Dāniju - ne tikai uz hokeja arēnu

Ceļā uz hokeja čempionātu, Dānijas galvaspilsētā ir vairākas vietas, kuras ir vērts apmeklēt. Ieteicams apmeklēt pilsētas vizītkarti "Nyhavn" kanālu un ostu, kas ir mājvieta daudzām mājīgām kafejnīcām, restorāniem un bāriem, kurās variet nosvinēt savas izlases uzvaru. Alus mīļotāji, var baudīt dzērienu mājīgā bārā "Ølsnedkeren", kas atrodas netālu no ostas, kuras saimnieki labprāt eksperimen-tē ar alus garšām un katru nedēļu pārsteidz apmeklētājus ar jaunām alus gar-šām. Džeza entuziasti ir laipni gaidīti vecākajā šī mūzikas žanra vietā - "Jazzhou-se". Tikai neizbrīnaties, ja mūziķi ierodas pie blakus esošā galda - šeit tas ir pavi-sam ierasti.

Tiem, kuriem interesē ne tikai hokejs, bet arī māksla, pirms sacensībām var ap-meklēt muzejus galvaspilsētā. Viens no tiem - "Glyptoteket" ir starptautisks se-nās un laikmetīgās mākslas muzejs, kurā ir vairāk nekā 10 000 mākslas darbu. Apmeklējot Nacionālo muzeju, iegūstot plašāku izpratni par šīs valsts kultūras mantojumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.47343802sec.