Lieldienas plāno svinēt 96% aptaujāto, olas mēdz krāsot pat ar «zeļonku»

Kā liecina veikalu tīkla "top!" aptauja sociālajās vietnēs, lielākā daļa jeb 95,6%  aptaujāto plāno svinēt Lieldienas, turklāt gandrīz visi svinētāji jeb 99,5% krāsos arī olas. Kopumā vērtējot, lielākais svinētāju īpatsvars ir Zemgalē, savukārt mazākais – Latgalē.

Saskaņā ar aptaujas rezultātiem populārākais (62%) olu krāsošanas veids ir ar dabas materiāliem, tostarp sūnām, zariņiem, tējām, lapām, graudiem, mizām, bet otrs iecienītākais – ar speciālajām krāsām (12%). Tāpat tiek minēta arī olu dekorēšana ar uzlīmēm (7%) un krāsošana ar krītiņiem/flomāsteriem (3%). Pie citiem atbilžu variantiem minēta arī briljantzaļā spirta šķīduma jeb “zeļonkas” izmantošana, olas sazīmēšana ar sveču vasku pirms vārīšanas. Savukārt ietīšanai tiek izmantoti diegi, gumijas, zeķubikses, zīds, kaklasaites, marle u.c. materiāli.

Atbildot uz jautājumu par olu izvēli krāsošanai, visbiežāk respondenti norādījuši gan brūnās, gan baltās olas (62%), 22% gadījumu atkarībā no piedāvājuma veikalā, 10% – izvēle ir par labu tikai baltajām, savukārt 5% – tikai brūnajām. Tāpat pie izvēlēm minēta pašu laukos sadēto olu pieejamība, kā arī paipalu olas.

Lielākais olu piegādātājs Latvijā un arī visā veikalu tīklā “top!” ir a/s “Balticovo”. Komentējot piedāvāto brūno olu lielo īpatsvaru, a/s “Balticovo” mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Agra Lieģe skaidro, ka brūnās olas nu jau ir gluži kā tradīcija un gaumes lieta.

“Baltās oliņas nāk no baltajām vistām, bet brūnās – no brūnajām. Maldīgi ir domāt, ka krāsa nosaka čaumalas izturību, jo tā nebūt nav. Tas atkarīgs no dējējvistām dotās barības un tās sabalansētības. Mūsu gadījumā – to paši ražojam tikai no vietējiem graudiem, kā arī rūpīgi kontrolējam visus procesus. Latvijas patērētājs ir pieradis pie brūnajām oliņām, un mēs turpinām atbildēt pieprasījumam. Jānorāda, ka no veikalos nopērkamajām olām, ja prot nolasīt uz tām uzdrukātos kodus, pircējs var uzzināt, kādos turēšanas apstākļos tās dētas, kā arī izcelsmes valsti,” stāsta Lieģe.

Savukārt veikalu tīkla “top!” mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Ilze Priedīte norāda, ka veikalos “top!” baltās olas ir pieejamas visu gadu, bet, gatavojoties svētkiem, to klāsts ir lielāks nekā ierasts, tostarp tiek arī importētas. “Trīs nedēļas pirms Lieldienām gan balto, gan brūno olu pārdošanas apjomi palielinās par 25%, savukārt tieši Lieldienu nedēļā pat dubultojas. Šī gada janvārī un februārī, salīdzinot ar pērnā gada pirmajiem diviem mēnešiem, olu pārdošanas apjomi pieauguši par 9%,” komentē Priedīte.

“Ņemot vērā mūsu veikalu tīkla reģionālo specifiku un pateicoties sadarbībām ar vietējām zemnieku saimniecībām un ražotājiem, mūsu pircējiem ir plašāka gan vietējo balto, gan brūno olu izvēle,” uzsver Priedīte, norādot, ka otrs lielākais olu piegādātājs veikalu tīklā “top!” ir SIA “Alūksnes putnu ferma”. Savukārt reģionos sadarbības ir ar dažādiem vietējiem piegādātājiem – z/s “Sprīdīši”, SIA “Laimīgo vistu ferma”, z/s “Pūcītes”, SIA “Co Priedes”, z/s “Kalndruvas A”, z/s “Jaunkaijas” un citiem mazajiem olu ražotājiem.

Aptaujā, kas norisinājās no šī gada 19. līdz 23.martam, piedalījās 1 445 veikalu tīkla “top!” sociālo vietņu Facebook un draugiem.lv sekotāji no visas Latvijas.

Veikalu tīkls “top!” ir lielākais Latvijas uzņēmējiem piederošais veikalu tīkls, kā arī trešais lielākais mazumtirdzniecības veikalu tīkls Latvijā. Ar preču zīmi “top!” Latvijā šobrīd darbojas 272 pārtikas veikali, no tiem 149 “top!” un 123 “mini top!”, kuri pieder 20 vietējiem uzņēmumiem: SIA “Firma Madara 89”, AS “LPB”, AS “Diāna”, SIA “Lars Limited”, SIA “Gabriēla”, SIA “Dekšņi”, SIA “Mārksmens”, SIA “Madara 93”, SIA “AA & Co”, SIA “Krista-A”, AS “Roga-Agro”, SIA “ESSA”, SIA “G.A.L.”, SIA “Lekon”, SIA “Ogres Prestižs”, SIA “Pārtikas veikalu grupa”, SIA “Oregano”, SIA “SP”, SIA “Palmas-S” un SIA “LM Jūrmala”. Kopumā tiek nodrošināts vairāk nekā 4000 darbavietu, atbalstot vietējos ražotājus un piegādātājus visā Latvijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19712186sec.