Aicina ikvienu piedalīties Latvijas atklāšanā

Pirmo reizi vienuviet tiks apkopotas Latvijas skaistākās un neparastākās vietas no ikviena iedzīvotāja skatu punkta.

Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti iesaistīties īpašā projektā, kura mērķis ir apzināt un popularizēt neparastas vietas un cilvēkus, tādējādi veicinot Latvijas apceļošanu un izzināšanu.  Latvijai ir potenciāls nākotnē ierindoties starp TOP galamērķiem Instagram,  un katrs Latvijas iedzīvotājs var palīdzēt to īstenot.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava atzīst, ka ir jāseko līdzi aktualitātēm un Latvijas tūrisma popularizēšanai jāizmanto tās platformas, kas šobrīd ir visaktuālākās. “Instagram popularitāte aug neapšaubāmi, arī mēs tur vēlamies būt, lai starp Norvēģijas, Ņujorkas un Grieķijas vārdiem ierindotu Latviju. Jau šobrīd Instagram kontā @enjoylatvija visai pasaulei rādām Latviju kā brīnišķīgi skaistu zemi. Ar jauno projektu aicinām iedzīvotājus aktīvāk ceļot pa Latviju un dalīties ar saviem iespaidiem” skaidro I. Šīrava.

LIAA sadarbībā ar Latvijas Simtgades biroju no š.g. jūnija līdz decembrim īsteno vietējā tūrisma veicināšanas kampaņu, kuras mērķis valsts simtgadē ir atklāt Latvijas mazpazīstamās vietas vai labi zināmos tūrisma objektus no cita rakursa, popularizējot tos Instagram platformā. Mērķa sasniegšanai ir izstrādāta interneta vietne atklajlatviju.lv, kurā visi objekti apkopoti astoņās kategorijās, aicinot atklāt jaunas Latvijas virsotnes, dabu, arhitektūru, garšu, aizmirsto, piedzīvojumus, ģimenēm draudzīgas vietas un darītājus. Šajā vietnē Latvijas iedzīvotāji kopā ar kampaņas vēstnieku Otomāru Pūci varēs smelties idejas saviem brīvdienu ceļojumiem, kā arī dalīties jaunos atklājumos.

“Katram Instagram lietotājam ir iespēja iesaistīties Latvijas popularizēšanā un neatklāto vietu atklāšanā. Pie publicētajiem attēliem jāpievieno #atklaj tēmturis, un neparastākos attēlus ievietosim mājas lapā atklajlatviju.lv. Jau šobrīd esam atraduši vietas mūsu pašu zemē, kas līdzinās citiem kontinentiem un pat planētām, bet tas viss ir nesalīdzināmi tuvāk,” uzsverot kampaņas funkcionalitāti, būtību un mūsdienīgumu, skaidro kampaņas atklajlatviju.lv projekta vadītājs Mārtiņš Eņģelis.  

Latvijas iedzīvotāji savā atvaļinājumā un brīvdienās labprāt vēlas doties ārpus pilsētas robežām, būt pie dabas un doties izpētīt valsti. 2017. gadā SKDS veiktā “Latvijas barometra” pastāvīgo iedzīvotāju aptaujā 24 % no respondentiem norādīja, ka savas brīvdienas vēlas pavadīt lietderīgāk un iepazīt vietējo iedzīvotāju kultūru, pabūt citās pilsētas un apskatīt ievērojamas vēsturiskas vietas. Cilvēkiem trūkst informācijas un zināšanu par to, kas vēl bez ierastajām tūrisma iespējām ir apskatāms Latvijā.

“Kopš pirmā piedzīvojuma 2012. gadā kopā ar Velomūzikas komandu ar velosipēdiem esam izbraukājuši teju visu Latviju. Protams, jebkurai vietai pasaulē ir sava unikalitāte, taču mani fascinē Latvijas dažādība. Katru reizi, kad dodos kārtējā Latvijas tūrē, esmu drošs, ka būšu patīkami pārsteigts par redzēto un piedzīvoto, tāpēc piekrītu, ka Latvija ir pateicīga Instagram tūrismam,” atklāj mūziķis un Velomūzikas idejas autors Kārlis Kāzāks.

Lai Latviju ierindotu starp “instagrammīgākajām” vietām, ir arī jārada tūrismam pateicīga atmosfēra. Latvijas Valsts simtgades birojs ir izstrādājis ceļu tīklu, kurā jau tiek īstenotas tūrisma aktivitātes saistībā ar Simtgades svētkiem. “Latvijas valstiskuma veidošanās ceļi Latvijas apceļošanai un izzināšanai veltīti trīs dimensijās – pagātnei, tagadnei un nākotnei. Šie ceļi ļauj iepazīt Latvijas vēstures pagriezienus, personības, vietas un notikumus, kas sekmējuši Latvijas valsts dibināšanu un nacionālās identitātes veidošanos,” skaidro Linda Pavļuta, Kultūras Ministrijas Latvijas simtgades biroja vadītāja.

Lai uzzinātu vairāk par projektu, sekojiet tam līdzi Instagram platformā, izmantojot kampaņas tēmturi #atklaj vai arī sekojiet oficiālajam Latvijas tūrisma Instagram kontam @enjoylatvija. Informāciju var meklēt arī Facebook lapā “Atklāj Latviju no jauna” un vienotajā kampaņas mājas lapā atklajlatviju.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11149621sec.