VUGD aicina neaizmirst par drošību gaidāmajos Dziesmu un deju svētkos

Sākoties XXVI Vispārējiem latviešu dziesmu un XVI deju svētkiem, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina svētku dalībniekus un apmeklētājus ievērot drošības noteikumus, lai svētkos nenotiktu dažādi nepatīkami gadījumi vai nelaimes. Vēl pirms došanās uz svētku norises vietām, kolektīvu vadītājiem ar dalībniekiem jāpārrunā drošības jautājumi, tajā skaitā, ugunsdrošība, kā arī, kur meklēt palīdzību, ja noticis nelaimes gadījums.

Kādā adresē dzīvosim un kur notiks mēģinājumi vai koncerti?

Pirms došanās uz svētkiem, izpēti, kur notiks mēģinājumi un kur koncerti, kā arī, kādā adresē atrodas izmitināšanas vieta. Tas nepieciešams, lai gadījumos, ja, piemēram, mēģinājumu laikā vai naktsmītnē, ir noticis kāds negadījums vai nelaime, Tu varētu glābējiem nosaukt adresi, kurā atrodies.

Ierodoties izmitināšanas vietā, ir svarīgi laikus iepazīties ar evakuācijas plānu un pieejamajām izejām – šīs zināšanas noderēs gadījumos, kad ugunsgrēks ir izcēlies, un visi bez panikas izkļūtu no ugunsgrēka vietas.

Kā neizraisīt ugunsnelaimi?

Lai izvairītos no iespējamām ugunsnelaimēm, telpās, kurās notiek mēģinājumi, nakšņošana vai uzturēšanās brīvajā laikā, aizliegts lietot atklātu liesmu, piemēram, sveces, sērkociņus, šķiltavas.

Dzīvojot izmitināšanas vietās, noteikti tiks izmantoti gan gludekļi, lai izgludinātu tērpus, gan tējkannas, lai uzsildītu ūdeni, gan arī matu fēni vai matu taisnotāji. Ikreiz pirms došanās ārā no telpām ir pārliecinies, vai visas elektroierīces ir izslēgtas.

Ja smēķē atceries, ka smēķēšana ir atļauta tikai tam īpaši paredzētās vietās, tāpēc skaties atbilstošās norādes un nesmēķē telpās! Kā arī vienmēr pārliecinies, ka cigarete ir nodzēsta pilnībā pirms tā tiek iemesta atkritumu urnā.

Ko darīt, ja izcēlies ugunsgrēks?

Gadījumos, ja jūtams spēcīgs sadūmojums vai redzams, ka izcēlies ugunsgrēks, nekavējoties zvani pa tālruņa numuru 112.

Ja ugunsnelaime ir izcēlusies naktī, pamodini visus kolektīva dalībniekus, ar kuriem dzīvo vienā telpā. Nometies rāpus un mēģini izkļūt no telpas, pārvietojoties pēc iespējas tuvāk grīdai, jo tur būs vieglāk elpot. Saglabā mieru un nekrīti panikā! Ja nav iespējams izkļūt no telpas, tad aizver durvis, spraugas noblīvē ar slapju audumu un gaidi palīdzību pie loga! Ja esi ticis pie loga, pievērs sev garāmgājēju uzmanību, radot troksni vai vicinot auduma gabalu un saucot palīgā! Ierodoties ugunsdzēsējiem glābējiem, izpildi visus viņu norādījumus!

Kur zvanīt, ja notikusi nelaime un kā to darīt?

Ja ir izcēlies ugunsgrēks vai arī notikusi kāda nelaime, nekavējoties zvani uz tālruņa numuru 112! Zvanot uz 112, iespējams izsaukt VUGD, Valsts policiju, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu un Latvijas Gāzes avārijas dienestu.

Zvanot pa tālruni 112:

• pēc iespējas precīzāk nosauc vietu, kur tas ir noticis, minot pilsētu, ielu, adresi un konkrēto telpu, kur atrodies. Ja nelaime notikusi pasākuma vai koncerta vietā, centies minēt kādus orientierus, kas palīdzēs Tevi ātrāk atrast, piemēram, vai blakus ir kādu organizāciju teltis, kafejnīcas, ieejas vai sektora apzīmējumi u.t.t.;

• īsumā pastāsti, kas noticis;

• nosauc savu vārdu un uzvārdu, ja iespējams, nosauc telefona numuru, no kura zvani;

• atbildi uz dispečera jautājumiem īsi un konkrēti;

• nepārtrauc sarunu pirmais, bet gaidi, kad dispečers noliks telefona klausuli;

• pēc zvana telefons jātur tuvumā, lai nepieciešamības gadījumā ar Tevi var sazināties atkārtoti.

VUGD dziesmu un deju svētku laikā dežurēs pasākumu norises vietās, tāpēc gadījumā, ja notikusi kāda nelaime, meklē formās tērptos cilvēkus, kuri palīdzes visos gadījumos, piemēram, ja izcēlies ugunsgrēks, palicis slikti vai arī sanācis nomaldīties no pārējā kolektīva.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.09653592sec.