Četru dienu garumā svinēs jau divdesmit trešās Dzīres Kuldīgā

No 19. līdz 22. jūlijam ar daudzveidīgiem pasākumiem Kuldīgas ielās, parkos un laukumos norisināsies jau divdesmit trešās “Dzīres Kuldīgā”. Programmu šogad bagātinās īpašie svētku viesi no Itālijas, Spānijas, Nīderlandes, Gruzijas, Armēnijas, Ukrainas un Lietuvas.

Plašajā svētku programmā, ko, sadarbojoties ar dažādām institūcijām, veidojusi Kuldīgas kultūras centra komanda direktores Intas Burnevicas vadībā, ir atrodami gan tradicionāli pasākumi, bez kuriem “Dzīres” nav iedomājamas, gan arī vairāki jaunumi un izmaiņas. Nemainīgs palicis laiks, līdz cikiem katrā no “Dzīru” dienām norisināsies pasākumi – ceturtdien svinēsim līdz vieniem naktī, piektdien – līdz diviem, sestdien – līdz četriem rītā, bet svētdien “Dzīres” noslēgsies plkst. 19.00 ar Armēnijas Valsts džeza orķestra koncertu Rātslaukumā.

 Par šī gada “Dzīru” vadmotīvu izvēlēta viegli vasarīgā taureņu tēma, tāpēc svētki sāksies ar taureņu krāšņajiem tēliem izrādē “Zīda taureņi”, ko pilsētas estrādē uzburs starptautiskā mākslinieku grupa “Corona” no Itālijas. Grupas “Corona” mākslinieki svētku laikā izrādīs arī otru izrādi par taureņu tēmu “Krāsainie taureņi”.

Treši reizi “Dzīrēs Kuldīgā” uzstāsies ielu teātris “Pavana” no Nīderlandes. Svētku pastāvīgie apmeklētāji, iespējams, atcerēsies šīs trupas iepriekšējās izrādes “Krāsas” un “Strausi”. Šogad mākslinieki uz Kuldīgu būs atveduši ielu izrādi “Antilopes” – košos kostīmos tērpti mākslinieki atveidos biklās, bet ziņkārīgās antilopes un pārsteigs ar neapšaubāmu līdzību šiem dzīvniekiem, aicinot skatītājus uz saspēli un dialogu.

Ļoti neparastu ceļojošu ielu šovu svētku viesiem piedāvās kolektīvs “Factoria Circular” no Spānijas. Spāņu mākslinieki uz Kuldīgu atvedīs izrādi “Radafonia”, kuras ideja aizgūta no maģiskās izgudrojumu pasaules. Pilsētas ielās ripojošā milzu mehānisma metāliskajā vēderā muzicēs pieci virtuozi braucēji, radot iespaidu, ka ar mūzikas palīdzību rodas kustība.

Svētku piektdienas izskaņā viesi tradicionāli tiek aicināti uz koncertu pilsētas estrādē. Šogad “Dzīru” viesi varēs baudīt koncertuzvedumu “Liksim grīdai putēt!”. Turpinātas tiks arī citas “Dzīru” tradīcijas: superatrakcija “Zelta ikrs”, Alekšupītes skrējiens, Alekšupītes kanevāls, kā arī krāšņais un humora pilnais svētku gājiens cauri visai pilsētai.

Pilsētas dārzā svētku laikā piedāvās saturīgu atpūtu dažādām viesu grupām. Piektdienā tradicionāli šeit dārza svētkos ballēsies seniori, sestdienas rītā pieaugušajiem tiks piedāvāts baudīt īpašo gaisotni pasākumā “Šampanietis brokastīs”, bet bērni pasākumā “Reiz bij’ tā” varēs ielūkoties omīšu un opīšu bērnības pasaulē. Savukārt naktī no sestdienas uz svētdienu, turpinot pērn iesākto tradīciju, Pilsētas dārzs kļūs sapņaini mītisks pasākumā “Taureņu pieskāriens”.

Aicinām iepazīties ar festivāla “Dzīres Kuldīgā  2018” bagātīgo pasākumu programmu, izvēlēties savām interesēm un vēlmēm vispiemērotākās norises un baudīt vislabāko nedēļas nogali Latvijā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14742589sec.