Saldus aicina uz vērienīgāko gaisa balonu festivālu

27. un 28.jūlijā Saldū norisināsies viens no Latvijas simtgadei veltītajiem pasākumiem – jau par labu tradīciju kļuvušais krāšņais un vērienīgais gaisa balonu festivāls “Saldus 2018”. Šogad tajā piedalīsies gaisa balonu komandas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas un Krievijas.

“Tā kā šogad festivālā būs sastopamas ekipāžas ne vien no Latvijas, bet arī citām valstīm, pasākuma apmeklētājiem būs lieliska iespēja priecāties par vēl neredzētiem un īpaši skaistiem baloniem,” uzsver pasākuma rīkotāji. “Lidojums gaisa balonā ir neaizmirstams piedzīvojums: tā ir iespēja novērtēt mūsu zemes skaistumu, krāšņo dabu, briestošos labības laukus un pļavas. Un kur nu vēl iespēja savā pirmajā lidojumā kļūt par tās apdzīvotās vietas grāfu, kuras tuvumā gaisa balons nolaižas,” savos iespaidos dalās pagājušā festivāla apmeklētājs Lauris no Rīgas.

Gaisa balonu festivāla abās dienās norisināsies ne tikai balonu lidojumi virs Saldus pilsētas, bet programmā paredzēta arī degļu parāde (atkarībā no laika apstākļiem 27. vai 28.jūlijā ap plkst.23 pilsētas teritorijā) un balonu spīdēšana (arī atkarībā no laika apstākļiem – 27. vai 28.jūlijā ap plkst.23) dažādās Saldus vietās.

Festivāla laikā paredzēts arī kāds īpašs notikums – trīs pāri tiks salaulāti gaisa balonā. Jārēķinās, ka laulību ceremonija notiks gadījumā, ja baloni varēs pacelties gaisā. Paredzēts, ka pāri kopā ar ceremonijas vadītājiem aptuveni vienlaikus pacelsies gaisā trīs gaisa balonos. Virs koku galotnēm viņi mīs gredzenus un saņems laulības apliecību.

Tāpat festivāla laikā plānoti trīs gaisa balonu lidojumi virs Saldus – atkarībā no laika apstākļiem tie notiks 27. un 28.jūlijā ap plkst.20 un 28. jūlijā – ap plkst.7. Par vietām, no kurām gaisa baloni pacelsies lidojumam, tiks ziņots pasākuma norises dienās, jo gaisa balonu pacelšanās atkarīga no vēja stipruma un virziena.

Kā norāda festivāla organizatori, visi pasākumi norisināsies tikai labvēlīgos laika apstākļos, turklāt arī pasākumu norises laiki var mainīties. Tādēļ apmeklētāji aicināti sekot līdzi aktuālajai informācijai mājaslapā www.saldus.lv un Saldus novada pašvaldības aģentūras “Saldus Tūrisma informācijas, kultūras un sporta centrs” kontos sociālajos tīklos “Facebook” un “Twitter”.

Gaisa balonu festivālu “Saldus 2018” rīko Saldus novada p/a “Saldus TIKS centrs” un SIA “Forte PR”. Pasākumu finansiāli atbalsta Saldus novada pašvaldība.

Informācija par festivālu: www.saldus.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52470493sec.