Travelnews.lv iesaka: 7 apskates vērti pasākumi nedēļas nogalē

Sācies novembris, ko latvieši izsenis dēvējuši par salnas mēnesi. Aizvien biežāk gribas tērpties siltākās drēbes, degungalus paslēpt šallēs, bet par spīti aukstumam – turpināt dzīvot līdzi notikumiem, kas vilina ar saistošiem tematiem. Aicinām iepazīties ar šīs nedēļas nogales 7 spilgtākajiem notikumiem un doties piedzīvot skaistas sajūtas tajos.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Izbaudi skaistuma svētkus Ķīpsalā!

No 2018. gada 2. līdz 4. novembrim izstāde "Baltic Beauty 2018" piedāvās ne tikai daudzpusīgu un izglītojošu pasākumu programmu skaistumkopšanas profesionāļiem, bet arī daudz jaunumu un aizraujošu aktivitāšu ikvienam apmeklētājam, kā jau īstos skaistuma svētkos pienākas. Skaistumkopšanas nozari raksturo nepārtraukta tiekšanās pēc perfektuma, tādēļ katru gadu parādās arvien jauni, uzlaboti produkti, un "Baltic Beauty" ir vieta, kur tos ieraudzīt un izmēģināt! Šogad izstādē varēs iepazīt virkni jaunumu, piemēram, jaunās paaudzes aizsargprocedūra matiem "Noxx", profesionālā kosmētikas līnija matiem no Lielbritānijas "PeRa 357", Latvijā ražotās "Dalashes" attīrošās putas acīm un sejai, inovatīvo zobu balināšanas sistēmu "Hollywood Smile", matu kopšanas kosmētiku "Black Professional Line Rouge Color Lock" no Itālijas, "Kinetics" nagu lakas ziemas kolekciju "Sparkling", mezoterapijas preparātu "Perfect Eyes" acu zonas atjaunošanai, "NYX Professional Makeup" Ziemassvētku meikapa kolekciju "Sugar Trip" u. c. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

2. Tukuma pusē gaidāma skaistuma un spraiga šova piepildīta nedēļas nogale

Novembra pirmā nedēļas nogale Tukuma pusē mūs priecēs ar kino maziem un lieliem, Smukuma semināru dārzu un puķu mīļotājiem, kā arī ar spoku stāstu vakaru un cirka šovu spilgtu iespaidu meklētājiem. Tukuma Domes telpās visi laipni aicināti uz  "Smukuma semināru". Šis Tukuma novada pašvaldības rīkotais pasākums norisināsies jau trešo gadu, lai iedvesmotu un papildinātu katra interesenta zināšanas par to, kā parūpēties par savu ziedu vai augļu dārzu, tādējādi ilgāk iepriecinot apkārtējos ar brīnumdaiļu skaistumu. Pulksten 10.00 būs iespējams nākt iedvesmoties lieliem darbiem savā dārzā no Tukuma TIC vadītājas Ingrīdas Smuškovas tēmā "Tukums kā rožu un dārzu pilsēta ikdienā un tūrismā", lai Tukumā smukums tikai vairotos. Pēc tam pulksten 10.30 varēs iedziļināties tēmā "Koku kopšanas pamatprincipi privātajās teritorijās" pie arboristes un parka dārznieces Daigas Strēles. SIA "Labie koki" arboriste pastāstīs svarīgāko, ko un kā darīt, lai ļautu kokiem dārzā plaukt un zaļot visā to varenībā un skaistumā. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

3. Izmēģini savu roku, rakstot otro pasaules diktātu latgaliešu valodā

2018. gada 3. novembrī, uz Otro pasaules diktātu latgaliešu rakstu valodā aicina "Latgalīšu kulturys ziņu portals lakuga.lv" un Latvijas Radio Latgales studija.  Diktāts skanēs Latvijas Radio 1 latgaliskajā raidījumā "Kolnasāta" plkst. 18.15 gan visās LR1 frekvencēs Latvijā, gan interneta tiešraidē visā pasaulē. Pasaules diktāts latgaliešu rakstu valodā pirmo reizi notika 2017. gadā, iedvesmojoties no iniciatīvas"Latgalīšu volūda ir daļa nu latvīšu volūdys, i ir pošsaprūtami, ka ari latgaliski var raksteit diktatu. Iniciativys mierkis ir popularizēt latgalīšu volūdu i veicynuot tuos lītuojuma pīaugumu," saka diktāta idejas autore un portāla lakuga.lv redaktore Vineta Vilcāne. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

4. Sanatorijā «Jantarnij Bereg» notiks Krievu kultūras dienas

Krievu kultūras dienas Latvijā ietvaros līdz 2018. gada 4. novembrim Sanatorijā "Jantarnij Bereg" notiks koncertu cikls, kā arī ekskursijas, dzejas un jaunrades vakari. Šā gada rudenī Krievu kultūras dienas programma sanatorijā "Jantarnij Bereg" ietver vietējās profesionālas un amatieru grupu un mākslinieku uzstāšanās. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

5. Šmakovkas muzejs iepriecina ar draudzīgu piedāvājumu

Šmakovkas muzejs ir iespējams vienīgais, kas tieši šādā izpildījumā piedāvā iepazīties ar  Latgales kultūrvēsturiskā un kulinārā mantojuma neatņemamu sastāvdaļu – pašgatavoto stipro dzērienu - šmakovka. Jums ir unikāla iespēja kļūt par lieciniekiem tam, kā veidojies, attīstījies un mainījies šis tradīcijām bagātais dzēriens. Tik vienkāršs un patiess savā būtībā, tik daudzveidīgs savā garšā. Šmakovkas muzejs ir iekārtots Daugavpilī, Vienības namā. Šī ir skaista vieta atpūtai un izzinošai ekskursijai. Novembra pirmajā svētdienā, 2018. gada 4. novembrī, individuālajiem apmeklētājiem Šmakovkas muzejā biļetes cena būs tikai 1, 75 EUR. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

6. Gardēžus aicina seši Cēsu pilsētas restorāni

Jau otro reizi šogad norisinās Cēsu Restorānu nedēļa. Cēsniekiem un pilsētas viesiem ir lieliska iespēja baudīt izsmalcinātus ēdienus par īpaši draudzīgām cenām. Gardēžus aicina seši Cēsu pilsētas restorāni. Restorānos viesi varēs baudīt trīs kārtu maltīti. Īpašā piedāvājuma cenas visos restorānos būs vienādas – 20,00 EUR. Ēdienkartes atšķirsies no uzņēmumu ikdienā piedāvātā ēdienu klāsta, sniedzot neatkārtojamu garšu baudījumu. Restorānu piedāvājumi īpaši raksturo Latvijas rudeni virtuvē – ķirbji, sēnes, sīpoli, pupas, bietes, rudens augļi un ogas un daudz, daudz citi šī gadalaika dārgumi. Šīs restorānu nedēļas jaunums būs dzērienu kartes. Pieci restorāni līdzās ēdienkartei piedāvās arī maltītēm īpaši piemērots dzērienus par atsevišķu samaksu. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

7. Apskatāma aizraujoša fotoizstāde «Ceļojums putnu un zvēru pasaulē»

No 2018. gada 12.oktobra līdz 31.decembrim Latvijas Dabas muzejā norisināsies Ivara Freimaņa fotogrāfiju izstāde "Ceļojums putnu un zvēru pasaulē". Izstādi caurvij tēma – dzīvnieki un putni Latvijas dabā. Personālizstādē "Ceļojums putnu un zvēru pasaulē" ir ietvertas aptuveni sešdesmit fotogrāfijas, kas uzņemtas no 2012. līdz 2017. gadam Saldus novadā. Fotogrāfs Ivars Freimanis pēta un atklāj savu dabas vērotāja skatu, viņa fotogrāfijas tapušas brīvā dabā un nav montētas. Ivaram patīk fotografēt Latvijas dabu, putnus un zvērus, tās dažādību un mainību. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73222399sec.