Izveidots ceļojumu maršruts «Latvijas alus garšu tūre»

Jau apritējis gads, kopš Rīgā atklāts gardēžu tūrisma galamērķis Latvijas amata alus garšu popularizēšanai pasaulē – Rīgas alus kvartāls, kurā apvienojušies desmit krogi un brūvkrogi. Rīgas alus kvartāla organizētās alus tūres apmeklējuši jau vairāki simti alus baudītāju no visas pasaules, turklāt paplašinājies gan alus kvartāla dalībnieku skaits, gan pieejamo alus garšu klāsts. Svinot jubileju, Rīgas alus kvartāls atklās jaunu Latvijas alus tūri gastronomiskā tūrisma cienītājiem, kā arī piedāvās jaunu īpašo Alus kvartāla jubilejas porteri, ko nobaudīt varēs Rīgas alus kvartāla dzimšanas dienas svinībās 2019. gada 8. februārī.

"Rīgas alus kvartāls ir lieliska iniciatīva, kas paplašina mūsu tūrisma piedāvājumu. Rīga jau vēsturiski ir bijusi alus darīšanas lielpilsēta, kuras dzērieni ceļojuši tālu uz citām valstīm, savukārt mūsdienās mēs tradīcijām piešķiram arī gastronomisko dimensiju. Kā parādījis Rīgas alus kvartāla pirmais gads, ārvalstu viesiem Latvijā darīts alus ir interesants, līdz ar to ir tikai apsveicama šī iniciatīva, turpināt attīstīt alus tūrismu visas Latvijas mērogā," norāda Live Riga valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča.

"Alus ir latviešu nacionālais dzēriens, un amata alus kustības uzplaukums apliecina, ka varam to nostatīt blakus tādiem tradicionāli par izsmalcinātākiem uzskatītiem dzērieniem kā vīns vai šampanietis. Atnākot uz Rīgas alus kvartālu, Rīgas viesi var pārliecināties, ka Latvijas alus darītāji spēj piedāvāt amata alu visdažādākajām gaumēm. Pie mums, alus kvartālā, ir pieejams, visticamāk, pasaulē plašākais Latvijas amata alus klāsts – vairāk nekā 200 alus šķirnes no gandrīz 30 alus darītavām visā Latvijā, tostarp Rīgas alus kvartāla brūvkrogiem. Atzīmējot Rīgas alus kvartāla jubileju, šogad piedāvāsim unikālu iespēju iepazīt Latvijas alus garšas vietās, kur tās top – turpmāk mūsu alus zinātāji vedīs ne tikai tūrē pa Rīgas alus kvartāla krogiem, bet arī Latvijas alus garšu tūrē pa mazajām alus darītavām," atklāj Rīgas alus kvartāla idejas aizsācējs, Valmiermuižas alus darītavas saimnieks Aigars Ruņģis.

Latvijas alus garšu tūrē būs iespējams apmeklēt trīs mazās alus darītavas Vidzemē, visas dienas garumā iepazīstoties ar amata alus noslēpumiem, izbaudot visdažādākās alus šķirnes kopā ar īpaši piemeklētiem ēdieniem, kā arī uzklausot stāstus no mazo brūžu alus darītājiem. Kā pirmās viesus gaidīs amata alus darītavas Valmiermuižas alus, Malduguns un Raiskumietis.

2018. gadā Rīgas alus kvartāla alus tūrēs devušies gandrīz 300 viesi no visdažādākajām pasaules malām, tostarp Ķīnas, Japānas, Kazahstānas un citām valstīm, kopumā novadītas vairāk nekā 40 tūres. Alus tūrēs bieži viesi līdz ar alus cienītājiem bijuši tūrisma eksperti, kas vēsti par Latvijas bagātīgo alus klāstu nesuši tālu tautās. Pēc viesošanās alus kvartālā somu ceļojumu blogs Finnsaway.com savā plašajā apskatā atzinis, ka "šī ir vieta, kur gūt lieliskāko amata alus pieredzi pilsētā". Savukārt vācu laikraksts Passauer Neue Presse uzsver, ka Rīgas alus kvartāls ļauj nostādīt alus izsmalcinātību blakus vīnam. "Sajūsmināšanās par amata alus garšām, smalkāko nianšu izgaršošana vairāk pat piestāvētu vīnam, nekā vienkāršībai, kas parasti saistās ar alu," atzīst vācieši, kurus īpaši pārsteigusi izmeklētu ēdienu piemeklēšana katram alum.

Atzīmējot Rīgas alus kvartāla jubileju, pie alus cienītājiem nonāks arī jaunais Alus kvartāla jubilejas porteris, kas tapis Valmiermuižas alus darītavā, cenšoties restaurēt reiz pirms simts gadiem slavenā Baltijas Portera garšu. Tā smaržu buķetē uzvēdī pļavas ziedu nianses un grauzdēta iesala saldums, savukārt garšā sajūtamas angļu Ziemassvētku pudiņa žāvēto augļu un saldā kēksa notis, ko līdzsvaro grauzdējuma rūgtā atbalss un laba brendija sildošā klātbūtne. Alus kvartāla jubilejas portera krāsa un putas atgādina melnu kafiju, un to vislabāk baudīt pēc vakariņām kopā ar bagātīgiem krēma desertiem. Pirmo reizi to varēs nobaudīt Rīgas alus kvartāla dzimšanas dienas svinībās 8.februārī no plkst.18 Valmiermuižas alus vēstniecībā Rīgā, pēcāk tas gaidīs alus cienītājus Rīgas alus kvartāla krogos.

Alus kvartālā apvienojušies desmit krogi, kurus vieno vēlme popularizēt pasaulē Latvijas amata alu un atrašanās vieta apkaimē, kur pirms simts gadiem darbojās trīs lielas un slavenas alusdarītavas - Stritzky, Kuntcendorff un Kimmel.  Rīgas alus kvartāls ir: Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā, Labietis, Ziemeļu Enkurs, Taka, Walters & Grapa, Vest, Autentika, Zobens un Lemess,  Alķīmiķis un Kaņepes kultūras centrs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5640471sec.