Malnovys šmakovkys muzejā byus Velomuzykys koncerts

2019. goda 25. junī nu Kūku dzeļžaceļa stacejis startēs "Velomūzika 2019". Jau deveitū reizi muziki, akteri i leidzbraucieji meis pedaļus i maineis muzyku pret naktssātu. Itūgod Velomuzyka izavieliejuse sovus ceļus i stygys meklēt Latgolā.

Malnovys šmakovkys muzejā 1. julī, suocūt nu 20.00 stuņžu klauseituojus prīcēs Velomuzykys muzyki. Velomuzykā pīsadaleis jau cytūs godūs satyktī – bundzinīks Juris Kroičs, tausteņinstrumentu puorvaļdnīks Kaspars Tobis nu "Dzelzs vilka", gitarists Māris Bīmanis, Latvejis Nacionaluo teatra akteri Kaspars Zvīgulis, Arturs Krūzkops i Ilze Blauberga, kai ari muzykis Kārlis Kazāks. Itūgod muzykalajam kolektivam dsavīnuos basgitariste Maija Ušča i gitarists Aivars Vaišļa. I nikod jau navar zynuot, kaidi vēļ puorsteigumi pīsavīnuos poši!

"Prīca, ka Latgola i latgalīši ar sovu sirsneibu var īdvesmuot cylvākus braukt iz iteni ar velosipedim, kab sajustu, izbaudeitu myusu nūslāpumainū kulturu i ar kotru gasteišonys dīnu īgiutu sev jaunu pīredzi. Tys ir lels gūds i patīsa prīca uzjimt gon gostus, gon muokslinīkus sovā sātā," uzsver Latgolys šmakovkys muzeja Malnovā saiminīks Juoņs Krivtežs.

Da ituo Velomuzyka ir pīveikuse 4000 kilometrus pa Latvejis attuoluokajim nūvodim, izavielejūt mozuokūs ceļus i aizaugušuokuos stygys, kas vad iz vysšmukuokajom vītom i nūtikšonom. Pīdzeivuoti vaira nakai 60 koncerti naktssātu vītuos i vēļ naskaitomys muzykalys šaļtenis ceļā. Sekuot Velomuzykai var vītnis Facebook.com lopā.

"Bet myusim nav gona! Velomuzyka ir klivuse par myusu aizaraušonu. Latveja – par daļu nu myusu pošu. Velomuzyka mums kotram i kotram satyktajam cylvākam nūzeimoj koč kū cytu. Maņ tei ir saaugšona ar sovu zemi. Ar sovejim," tai muzykalū ikvosorys pīdzeivuojumu aproksta tuos dalinīks Kārlis Kazāks.

Nūgiuņ Velomuzyku tuos ceļā, bet, ka tys nav īspiejams, tod vīnkuorši puorskaiti ituo gods maršruta pīturys punktus. Tī ir šmuki i eipaši vuordi. Tuos ir pīpiļdeitys i napīpiļdeitys sātys. Tuos ir vītys, kurys mes gribim satikt – pyrmū reizi ci tymuos atsagrīzt.

Kūkys, Dīveni, Rāksola, Margitova, Zablūdnīki, Arendole, Nīdermuiža, Kozupi, Ārdava, Fintmuiža, Lopoti, Kuņdziniški, Soleimi, Puorpuci, Obročnaja Statja, Dorotpole, Pipiri, Padari, Rubinauci, Svarinci, Škrjabi, Namjoti, Idzepole, Fedorki, Pracapole, Tribuki, Iudri, Felicianova, Cybla, Franapole, Ierzeļova, Perekli, Lapatnīki, Īrubine, Sausinīki, Nūmierne, Svātyune, Čūdarīne.

Velomuzykys koncerti:

25.06. Atašīnis Annys sātā

26.06. Vacvuorkovys Andeņūs

27.06. Aulejā, keramiķa Veceļa sātā

28.06. Indrā, Laimis muzejā

29.06. Bukmuižā, Ezernīkūs pi Ješa azara

30.06. Martišūs pi Isnaudys tautys noma

1.07. Malnovys šmakovkys muzejā

2.07. Upītis tautys nomā

Ituo gods braucīņa laikā, taipoš kai īprīkšejūs godūs, Velomuzykys koncerti sevkuram interesentam byus pīejami bezmoksys. Koncertu suokums ap 20.00 stuņdem.

__________________________________________________

2019. gada 25. jūnijā no Kūku dzelzceļa stacijas startēs "Velomūzika 2019". Jau devīto reizi mūziķi, aktieri un līdzbraucēji mīs pedāļus un mainīs mūziku pret naktsmājām. Šogad Velomūzika izvēlējusies savus ceļus un takas meklēt Latgalē.

Malnavas šmakovkas muzejā 1. jūlijā, sākot no plkst. 20.00 klausītājus priecēs Velomūzikas mūziķi. Velomūzikā šogad piedalīsies jau citos gados sastaptie – bundzinieks Juris Kroičs, taustiņinstrumentu pārvaldnieks Kaspars Tobis no Dzelzs vilka, ģitārists Māris Bīmanis, Latvijas Nacionālā teātra aktieri Kaspars Zvīgulis, Arturs Krūzkops un Ilze Blauberga kā arī mūziķis Kārlis Kazāks. Šogad muzikālajam kolektīvam pievienosies basģitāriste Maija Ušča un ģitārists Aivars Vaišļa. Un nekad jau nevar zināt, kādi vēl pārsteigumi pievienosies paši!

"Prieks, ka Latgale un latgalieši ar savu sirsnību var iedvesmot cilvēkus šurp doties ar velosipēdiem, lai sajust, izbaudīt mūsu noslēpumaino kultūru un ar katru ciemošanās dienu iegūt sev jaunu pieredzi. Tas ir liels gods un patiess prieks uzņemt gan viesus, gan māksliniekus savā sētā." – uzsver Latgolys šmakovkas muzeja Malnavā saimnieks Jānis Krivtežs.

Līdz šim Velomūzika ir pieveikusi 4000 kilometrus pa Latvijas attālākajiem novadiem, izvēloties mazākos ceļus un aizaugušākās takas, kas ved uz visskaistākajām vietām un notikumiem. Piedzīvoti vairāk nekā 60 koncerti naktsmāju vietās un vēl neskaitāmi muzikāli brīži ceļā. Sekot Velomūzikai ir iespējams vietnē Facebook lapā.

"Bet mums nepietiek! Velomūzika ir kļuvusi par mūsu aizraušanos. Latvija - par daļu no mums pašiem. Velomūzika mums katram un katram sastaptajam cilvēkam nozīmē kaut ko citu. Man tā ir saaugšana ar savu zemi. Ar savējiem," tā muzikālo ik vasaras piedzīvojumu apraksta tā dalībnieks Kārlis Kazāks.

Noķer Velomūziku tās ceļā, bet, ja tas nav iespējams, tad vienkārši palasi šī gada maršruta pieturpunktus. Tie ir skaisti un īpaši vārdi. Tās ir piepildītas un nepiepildītas mājas. Tās ir vietas, kuras mēs vēlamies sastapt – pirmo reizi vai tajās atgriezties.

Kūkas, Dieviņi, Rāksala, Marģitava, Zablūdnīki, Arendole, Nīdermuiža, Kozupi, Ārdava, Fintmuiža, Lopoti, Kundzinišķi, Soleimi, Pārpuci, Obročnaja Statja, Dorotpole, Pipiri, Padari, Rubinauci, Svarinci, Škrjabi, Namjoti, Idzepole, Fedorki, Pracapole, Tribuki, Ivdri, Felicianova, Cibla, Franapole, Ierzeļova, Perekļi, Lapatnīki, Īrubine, Sausinīki, Nūmierņa, Svātūne, Čudarīne.

Velomūzikas koncerti:

25.06. Atašienes Annas sētā

26.06. Vecvārkavas Andiņos

27.06. Aulejā, keramiķa Veceļa mājā

28.06. Indrā, Laimes muzejā

29.06. Bukmuižā, Ezerniekos pie Ežezera

30.06. Martišos pie Isnaudas tautas nama

1.07. Malnavas šmakovkas muzejā

2.07. Upītes tautas namā

Šī gada brauciena laikā, tāpat kā iepriekšējajos gados, Velomūzikas koncerti ikvienam interesentam būs pieejami bez maksas. Koncertu sākums ap 20.00.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47183704sec.