Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Latviju šonedēļ no jauna apciemojusi saule. Tie, kas sailgojušies pēc siltiem laikapstākļiem, pavisam noteikti līksmo, bet pārējiem atliek vien baudīt siltāko gadalaiku tā labakajās izpausmēs. Lai ikvienam tiek krietna deva D vitamīna un līksms prāts par vasaras atgriešanos. Izbaudiet nedēļas nogali un atrodiet savu pasākumu mūsu sagatavotajā ceļvedī.

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Lielvārdē ar plašu pasākumu klāstu svinēs pilsētas svētkus

Mītiem un leģendām apvītais Lielvārdes novads – kur Lāčplēsis joprojām Daugavā cīnās ar Tumšo bruņinieku, kur ļaudis kopš seniem laikiem smeļas spēku Lielvārdes jostā un dzīvo uzņēmīgi un darbīgi cilvēki. Šajā novadā atrodas Lielvārde, Jumprava un Lēdmane. Daugavas krastā , blakus Lāčplēša gultai, ir Andreja Pumpura Lielvārdes muzejs, kurš ierīkots senajā Lielvārdes muižas klētī, turpat netālu – Lielvārdes viduslaiku pilsdrupas. Braucot cauri Lielvārdei, ceļa malā stalti stāv Lielvārdes senlatviešu koka pils. 2019. gada 27. jūlijā ar daudzveidīgu svētku programmu visas dienas garumā svinēs Lielvārdes novada svētkus. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

2. Gulbenē ar krāšņiem pasākumiem svinēs pilsētas svētkus

No 2019. gada 26. līdz 28. jūlijam Gulbenē tradicionāli notiek pilsētas svētki un šogad varēs baudīt dažādus koncertus, vērot un arī piedalīties sporta aktivitātēs, dejot un dziedāt ballēs, iepirkties pilsētas svētku tirdziņā un apmeklēt 2.Starptautisko mākslas festivālu "Divi Jūliji". Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

3. Preiļos notiks lielākais šlāgermūzikas festivāls Latgalē

Ilggadējais lielākais šlāgermūzikas festivāls Latgalē jau atkal ieskandinās karsto vasaru ar labākajām un tautā iemīļotākajām dziesmām. 2019. gada 27. jūlijā, plkst. 19.00 Preiļu parka estrādē notiks "Šlāgermūzikas parāde Latgalē 2019". Uz skatuves uzstāsies: Sandis Kiops, Laimas lauku kapela, Ainārs Lipskis un grupa "Starpbrīdis". 10 gadu jubilejas ietvaros uz skatuves, ar labāko dziesmu izlasi, kāps grupa "Patrioti.lg". Festivāla īpašie viesi: Latgales etnorokgrupa "Laimas muzykanti". Plkst. 22:30 notiks lustīgā nakts balle ar grupām "Starpbrīdis" un Aināru Lipski, pauzēs un pasākuma izskaņā DISKO ar DJ Mart Inc. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

4. Valmierā krāšņi svinēs pilsētas 736. gadadienu

Valmieras pilsēta par saviem svētkiem stāsta "Es" personā: Savu 736. dzimšanas dienu Valmiera svinēs 2019. gada 26., 27. un 28.jūlijā. Būs svētku gājiens, zaļumballe, jautras un sportiskas aktivitātes, tirdziņš, dažādas darbnīcas. Skatīsimies filmas un klausīsimies mūziku. Mums uzstāsies "Pērkons", "DaGamba", "Līvi", "The Sound Poets", Inokentijs Mārpls un vēl daudzi citi. Rotāsimies ar krāšņiem kroņiem. Es pastāstīšu interesantus stāstus par sevi un, protams, sarūpēšu dažādus gardumus. Ja vēlies man ko uzdāvināt, priecāšos par zaļu dzīvošanu – mazāk plastmasas, vairāk šķirošanas, mazāk atkritumu, vairāk laipnības. Pievienoju arī svinību plašāku aprakstu. Ļoti priecāšos, ja atnāksi un dalīsies dzīvespriekā! Tava Valmiera. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

5. Livonijas ordeņa pilī skanēs Starptautiskie Siguldas Opermūzikas svētki

No 2019. gada 26. līdz 28. jūlijam jau 27. reizi Livonijas ordeņa Siguldas pils kļūs par greznu ietvaru izcilam mūzikas notikumam – Starptautiskajiem Siguldas Opermūzikas svētkiem. Svētku apmeklētājus gaida atkalredzēšanās ar izcilo Maiju Kovaļevsku, kura debitēs Toskas lomā Džakomo Pučīni operā "Toska", Asmiku Grigorjanu un izcilo franču baritonu Pjēru Īvu Privo. Siguldas Opermūzikas svētki sāksies 26. jūlijā plkst. 19.00 ar Svētku uvertīru – ieskaņas koncertu Siguldas Jaunās pils dārzā. Koncertā uzstāsies jaunie mākslinieki – Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas talantīgie audzēkņi. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

6. Sabilē krāšņi un lustīgi svinēs Vīna svētkus

Sabiles Vīna svētki sāksies 2019. gada 24. jūlijā ar muzikālo pikniku Sabiles pilskalnā un balli. Ceturtdien apmeklētāji izklaidēsies pagājušo dienu stilā Kolhozciemā ar Dailes teātra aktieri Gundaru Silakaktiņu. Piektdienā būs iespēja piedalīties skrējienā pa improvizētiem Sabiles vīna pagrabiem un klausīties grupu "Pelni", "Linga" un "Rock'n'Berries" koncertu. Sestdiena dāvās vislielāko pasākumu klāstu, jo būs vīndaru, amatnieku un mājražotāju tirgus, pilsētas modināšana, Sabiles Vīna kalna vīnogu vīna degustācija, svētku atklāšanas gājiens, boksa sacensības, dejas un koncerti – no Aivara Hermaņa līdz "Dzeguzītei", DJ Ufo, nošļūciens pa "vīna putām", "gliemežotava", "iepazīšanās vārtrūme", pieaugušo pop-iela, ugunsšovs Abavas upē un vēl un vēl, ko noslēgs teatralizētais gājiens "Skurbums pāriet, dullums nē!" un balle līdz rītam ar grupām "Halo" un "Klaidonis". Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

7. Tukuma pusē atzīmēs Saimnieka un Saimnieces jeb Jēkaba un Annas dienu

Tukuma pusē atzīmēs Saimnieka un Saimnieces jeb Jēkaba un Annas dienu2019. gada 28. jūlijā plkst. 12.00 Pastariņa muzejs (Bisnieki, Dzirciems, Zentenes pagasts, Tukuma novads) jau desmito reizi atzīmēs Saimnieka un Saimnieces jeb Jēkaba un Annas dienu. Apmeklētāji aicināti piedalīties Annas un Jēkaba mīļāko ēdiena gatavošanas meistarklasē, noskatīties brīvdabas teātra izrādi un apmeklēt tirdziņu. Senie latvieši Saimnieču un Saimnieku dienu svinēja arī kā tirgus dienu, kas iezīmēja ražas novākšanas sākumu. Annas dienā pirmoreiz ēda jaunos kartupeļus un burkānus, bet jauniešiem gadatirgi bija arī vieta, kur iepazīties un atrast labāko saimnieci. Jēkaba dienā no jaunās ražas cepa pirmo maizes kukulīti, un, kāds būs maizes kukulītis, tāda būs arī iztika nākamā gadā. Saimnieka un Saimnieces diena Pastariņa muzejā jau kļuvuši par tradicionāliem svētkiem. Šajā dienā amatniekiem, zemniekiem un citiem savas produkcijas pārdot gribētājiem tiek dota iespēja piedalīties amatniecības un mājražotāju tirdziņā (pieteikšanās 28651091). Pircējiem ir iespēja no vietējiem zemniekiem iegādāties lauku produktus un citus labumus - ēdamus, neēdamus un sirdij tīkamas lietiņas. Plašāka informācija par notikumu atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51020312sec.