Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Sācies augusts un pesimisti skumst, ka vasara sākusi savas atvadas un iet prom neatskatīdamās. Tomēr skumt nav vērts un ar mirdzumu acīs ir jāizbauda trešais vasaras mēnesis. Pilnām mutēm jāizgaršo dārza labumi un no visas sirds jāmetas iekšā piedzīvojumus, par kuriem atmiņas sildīs gada aukstākajos mēnešos. Lai ikvienam izdodas atrast savu nedeļas nogales pasākumu mūsu sagatavotaja ceļvedī!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Ventspils aicina uz 729. dzimšanas dienas svinībām

2019. gada vasara Ventspils pilsētas dzīvē ir īpašs laiks, teju kā durvis vērusi jaunā koncertzāle "Latvija". Arī Ventspils pilsētas svētki, kas šogad tiks svinēti no 2. līdz 4. augustam, aizritēs ar plašu kultūras programmu un ne vienu vien muzikālu pārsteigumu. Aicinot uz pilsētas svinībām viesus no Latvijas un ārvalstīm, svētku organizatori sola daudzveidīgu, dažādām gaumēm atbilstošu programmu. Svētku laikā Ventspilī viesosies gan igauņu grupa "Ewert and The Two Dragons", gan populāras pašmāju muzikālās apvienības - vokālā grupa "Latvian Voices", "Dagamba", "The Sound Poets" un citas. Plašāku informāciju par pasākumu lasi šeit.

2. Ar moto «Visi ceļi ved uz Rēzekni!» pilsētā svinēs 734. dzimšanas dienu

No 2019. gada 2. līdz 4. augustam svinēs Rēzeknes 734. dzimšanas dienu, savijot pilsētas svētkus vienotā moto "Visi ceļi ved uz Rēzekni!”. 2. augustā, piektdien, plkst. 16.00 svētkus ieskandinās duets Duo Esmera ar ērģeļmūzikas koncertu "No Holandes Latgalei" Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē. Mākslinieki – Una Cintiņa (ērģeles, Latvija) un Žans Sebastians Bouvārs (kontrtenors, Francija) satikās Amsterdamā 2007. gadā, kur joprojām dzīvo un radoši darbojas, regulāri koncertē dažādās Eiropas valstīs, arī Latvijā, tomēr Latgalē duets koncertēs pirmo reizi! Rēzeknes katedrālē visu laikmetu mūzikā izskanēs Sv. Jaunavai Marijai veltīta koncertprogramma. Savukārt Rēzeknes Festivāla parkā piektdienas vakarā plkst. 18.00 skanēs XVI Starptautiskā akordeonistu plenēra "Rēzekne 2019" noslēguma koncerts, kurā šogad jaunos akordeonistus iedvesmos Rahmaņinova Tambovas Valsts mūzikas pedagoģijas institūta aspirants Nikolajs Bažilins (Krievija). Pēc tam plkst. 19.00 pilsētu iekrāsos Rēzeknes jauniešu mūzikas un deju grupas, tostarp deju studija "Dynamic Hit"(vad. Diāna Garanča), deju studija "StopTime" (vad. Liāna Merņaka Ņikitina), deju kolektīvs "Soul Call" (TFK Rēzekne, vad. Karīna Kraine), Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas džeza kombo, grupa "Ceļinieki", Diona Liepiņa, Elizabete Gaile u. c. Plašāku informāciju par pasākumu lasi šeit.

3. Alūksnē krāšņi svinēs pilsētas svētkus

No 2019. gada 2. līdz 4. augustam Alūksnē vērienīgi svinēs pilsētas svētkus. Ikvienu pilsētas iedzīvotāju un ciemiņu sagaidīs krāšņa pasākumu programma. Programmā 30 gadu tango no leģendāro dziedātāju Pjotra Ļeščenko, Aleksandra Vertinska un Allas Bajanovas repertuāra, rīdzinieka un tango karaļa Oskara Stroka mūzika, kā arī valši, sākot no krievu-japāņu kara laika, senās krievu romances, čigānu dziesmiņas un krievu tautas dziesmu melodijas). Plašāku informāciju par pasākumu lasi šeit.

4. Rīgā norisināsies grandiozs «Burgeru Festivāls»

2019. gada 3. augustā Esplanādē pie Raiņa pieminekļa no plkst. 11:00 līdz 23:00 norisināsies jau trešais Rīgas Burgeru Festivāls! Turpinot pagājušo gadu aizsākto tradīciju, burgeru kultūras popularizēšanu Latvijā, šoreiz apmeklētājus pārsteigs ar īpašām, interesantām un vēl neredzētām burgeru variācijām, par ko parūpēsies apmēram 25 labākie Rīgas un apkārtnes restorāni un burgernīcas. Lai festivāla baudīšana būtu vēl aizraujošāka, visas dienas garumā notiks dažādas jautras aktivitātes gan lieliem, gan maziem, būs iespēja piedalīties konkursos, kā arī baudīt atspirdzinošus dzērienus un lielisku festivāla atmosfēru vakara koncerta laikā. Jau pirmajā Rīgas burgeru festivālā, kas notika 2017. gadā Doma laukumā, ieinteresētību un atzinumu pauda lielais apmeklētāju skaits, kas bija vairāk nekā 4000 cilvēku. Pagatavoti vairāk nekā 4500 burgeri un lieliskās emocijas festivāla laikā un pēc tā. Aizgājušajā gadā festivāls uzņēma apgriezienus un norisinājās Esplanādes parkā, kur kopā pulcēja apmēram 12000 cilvēku.  Arī šogad par pasākuma vietu ir izraudzīts Esplanādes parks, lai kopā pulcētu vēl vairāk burgeru mīļotājus vasaras gardākajā festivālā. Plašāku informāciju par pasākumu lasi šeit.

5. Brīvdabas muzejā norisināsies «Amatniecības festivāls 2019»

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs aicina uz Mūsdienu amatniecības festivālu, kas norisināsies 2019. gada 3. un 4. augustā no plkst. 10.00 līdz 17.00. Arī šogad festivāls piedāvās apmeklētājiem iepazīt jaunākās tendences Latvijas amatniecībā un iegādāties dažādus no dabīgiem materiāliem veidotus skaistus un noderīgus darinājumus. Gardēži festivāla laikā varēs nogaršot mūsdienīgus un radošus gardumus no latviešu un citu Latvijā dzīvojošo tautu tradicionālās virtuves. Festivāls pulcēs amatniekus no visas Latvijas jau 9. reizi un šogad tajā viesosies arī meistari no ārvalstīm – Azerbaidžānas, Gruzijas, Ķīnas un Lietuvas. Festivāls šogad pulcinās vienviet teju 150 dažādu amatu meistarus (no kuriem 54 piedalīsies festivālā pirmo reizi) un 35 pārtikas mājražotājus, kā arī piedāvās iespēju mieloties ar dažādiem gardumiem pļavās pie Juglas ezera. Atšķirībā no etnogrāfiski tradicionālā Gadatirgus jūnijā, augusta festivālā tiek aicināti piedalīties Latvijas amatnieki, kas strādā ar visdažādākajām metodēm un materiāliem, savos darinājumos apvienojot amata prasmes, tehnoloģiju attīstības un mūsdienu dizaina elementus. Amatniecības izstrādājumiem jābūt kvalitatīviem un amatnieku pašu rokām darinātiem. Tiem jāapvieno skaistais ar derīgo: mākslinieciska patstāvība un amatnieciska varēšana. Festivālā pārstāvētajiem izstrādājumiem reizē jābūt gan spogulim mūsdienu sabiedrības pieprasījumam pēc unikāliem produktiem, gan jāveido apmeklētāju individuālā gaume un jāapliecina alternatīvas vienveidīgām masveida ražošanas izpausmēm. Plašāku informāciju par pasākumu lasi šeit.

6. Slīteres Nacionālajā parkā notiks kukaiņu nakts

Dabas aizsardzības pārvalde (turpmāk – Pārvalde) aicina ikvienu zinātkāro interesentu 2019. gada 3. augustā apmeklēt nu jau par tradīciju kļuvušo Slīteres Nacionālā parka Kukaiņu nakti, kurā varēs izstaigāt šogad atklāto Slīteres kukaiņu taku un iepazīt mazāk zināmos nakts lidoņus. Kukaiņu naktī ikviens varēs piedalīties aizraujošajā kukaiņu gaismošanas un noteikšanas procesā – improvizētā gaismas priekšnesumā, galvenajās lomās iejūtoties tauriņiem, vabolēm, sienāžiem un citiem kukaiņiem. Tā būs iespēja ieklausīties kukaiņu dzīvesstāstos, doties naksnīgā pastaigā pa Šlīteres taku. Plašāku informāciju par pasākumu lasi šeit.

7. Biķernieku trase uzņems grandiozās «Drift Masters» sacensības

Grandiozais Eiropas drifta seriāls "Drift Masters European Championship", kas pulcē tikai labākos šī sporta veida Eiropas un pasaules pārstāvjus, ar posmu ieradīsies Latvijā, Rīgā, 2019. gada pirmajā augusta nedēļas nogalē un aizvadīs to Biķernieku trasē. Ne velti drifta sacensības tiek sauktas par izrādēm – lielais drifta fanu pulks Latvijā pierāda to, ka drifts ir viena no skatāmākajām ekstrēmā autosporta disciplīnām. Ja tiek runāts par izrādēm, tad vissvarīgākais ir aktieru sastāvs. Šajā gadījumā tie ir izcilākie drifteri, kas pieteikuši savu dalību sacensībās. 50 dalībnieki no 24 valstīm- Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Ukrainas, Polijas, Vācijas, Francijas, Nīderlandes, Rumānijas, Gruzijas, Jordānijas, Kipras, Vācijas, Spānijas, Īrijas, Anglijas, Zviedrijas, Somijas, Norvēģijas, Čehijas, Dānijas, Ungārijas un Slovākijas spēkosies trasē, lai pēc kvalifikācijas iekļūtu TOP 32 izslēgšanas braucienos, jeb – tandēmos. Uz starta redzēsim braucējus, kuri ir sasnieguši augstus rezultātus lielākajās drifta sacensībās pasaulē šobrīd. Plašāku informāciju par pasākumu lasi šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38044405sec.