Latvijā notiks gada spārnotākais pasākums «Putnu dienas»

Aicinot ikvienu pievienoties putnu vērotāju pulkam vairāk nekā 40 Eiropas un Centrālāzijas valstīs oktobra pirmajā nedēļas nogalē, Latvijas Ornitoloģijas biedrība un Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Latvijas Vides aizsardzības fondu un citiem partneriem izziņo gada spārnotāko pasākumu – Eiropas Putnu vērošanas dienas jeb "EuroBirdwatch 2019".  

"Rudens ir laiks, kad putnus pavadām tālajā ceļā uz ziemošanas vietām. Putnu dienās iedrošinām ikvienu vērot un būt klāt putnu migrācijas notikumā: tikšanās ar putnu ekspertiem klātienē, būrīšu darbnīcas ģimenēm, izzinošas pastaigas dabā un putnu vērošana torņos, netradicionālas putnu vērošanas vietas. Pasākumu daudzveidība vienlaikus ir arī iespēja iepazīt dažādas Latvijas vietas," uzsver Eiropas Putnu vērošanas dienu koordinatore Latvijā Lāsma Semerova, mudinot oktobra pirmajā nedēļas nogalē - 2019. gada 5. un 6. oktobrī - izvēlēties laikapstākļiem piemērotu apģērbu un apavus, lai dotos dabā.

Tematiskos Putnu dienu pasākumus rīko gan individuāli dabas eksperti, gan izglītības un sabiedriskās organizācijas, gan uzņēmumi visā Latvijā.  Aktuālo informāciju par plānotajiem pasākumiem Latvijā, sākot ar 1. oktobri, būs iespējams uzzināt tiešsaistes vietnē putnudienas.lv.

Ikviens ir aicināts ne tikai apmeklēt publiski izziņotos pasākumus, bet arī paši rīkot savu Putnu dienu pasākumu mazākā vai lielākā lokā, ziņojot par saviem putnu novērojumiem mobilajā lietotnē Dabasdati.lv. Eiropas Putnu vērošanas dienās novērotie putni tiek uzskaitīti un apkopoti gan katrā dalībvalstī, gan visā reģionā kopumā, izceļot arī neparastāko putnu sugu novērojumus.

Rudenī notiekošās Putnu dienas ir daļa no starptautiskas iniciatīvas – 1993. gadā aizsāktās Eiropas Putnu vērošanas dienu tradīcijas jeb "EuroBirdwatch", ko organizē  lielākā putnu aizsardzības organizācija pasaulē "BirdLife International", kuru Latvijā pārstāv Latvijas Ornitoloģijas biedrība.  

Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) ir lielākā dabas organizācija Latvijā, kura pateicoties vairāk nekā 600 biedriem, veic savvaļas putnu izpēti un tiecas saglabāt to dzīvotnes Latvijā, rūpējoties par dabas daudzveidību cilvēku un putnu labklājības vārdā. Par putnu daudzveidību iestājas kopš 1985. gada. Izdod vienīgo žurnālu par putniem latviešu valodā "Putni dabā".  Ir starptautiskās putnu aizsardzības organizācijas "BirdLife International" pārstāvis Latvijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51493287sec.