Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Gribam to vai nē, uz mirkli klāt piezagusies ziema un kārtīgi izputeņojusies, tā atkal paslēpusies, lai atgrieztos pie mums pēc kāda laika, dodot iespēju pēdējam rudens mēnesim pastāstīt savu stāstu. Un kā nu ne - sākas gada patriotiskākais mēnesis, kad ikviens Latvijas iedzīvotājs pie krūtīm lepni piesprauž Latvijas karodziņu un vēl vairāk apzinās savas valsts saknes, spēku un mīlestību pret to. Atliek vien ļauties šai mīlestībai. Lai ikvienam lasītajam izdodas notvert mirkļu burvību gan saules blāvi apspīdētajās dienās, gan krēslainajos vakaros. Atrodi kādu sev saistošu pasākumu un izbaudi brīvdienas ar pilnu krūti!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Latvijas ugunsdzēsības muzejā rīkos dārgumu medības

2019. gada 2. novembrī, tieši 60 dienas pirms stāsies spēkā Ugunsdrošības noteikumu prasība, kas nosaka, ka visos mājokļos jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ar Latvijas ugunsdzēsības muzeju (LUM) Hanzas ielā 5 organizē atvērto durvju dienu ar dažādām aktivitātēm un dārgumu medību spēli muzeja ekspozīcijā. Visas dienas garumā, no 10.00 līdz 16.00, gan lieliem, gan maziem interesentiem būs iespēja interesantā un izzinošā veidā pavadīt dienu – spēlēt dažādas ar drošību saistītas spēles, izraisīt telpā sadūmojumu un pārbaudīt, kā uz to reaģē dūmu detektors, kā arī spēlēt ūdens golfu un iejusties ugunsdzēsēja glābēja lomā. Galvenajā aktivitātē, dārgumu medību izpētē muzejā, iejūtoties detektīva lomā, būs jārisina mīklas un jāatšifrē pavedieni, kas gala rezultātā ļaus iegūt balvas. Plašāka informācija par notikumu šeit.

2. «Rīgas mākslas telpā» būs skatāma Braiena Īno instalācija «77 miljoni gleznu»

Pasaulē slavenā multimākslinieka, komponista un producenta Braiena Īno ideja par "vizuālo mūziku" būs vērojama instalācijā "77 miljoni gleznu" kā bezgalīgi mainīga skaņas un attēla ‎ainava, kas radusies, māksliniekam nepārtraukti pētot gaismu kā izteiksmes līdzekli un estētiskās iespējas, ‎ko sniedz ģeneratīva programmatūra. Šī apjomīgā mūzikas un gaismas instalācija lēni ‎mainās skatītāju priekšā, ļaujot uztvert to kā tradicionālu gleznu, vienlaikus apzinoties, ka tieši šāda attēlu ‎kombinācija vairs nekad nebūs apskatāma. Braiens Īno, komentējot instalāciju stāsta, ka "glezniecība un mūzika man vienmēr šķitušas savstarpēji saistītas. Es sāku rotaļāties ar gaismu kā ‎mākslinieciskās izteiksmes līdzekli pusaudža vecumā – aptuveni tajā pašā laikā, kad sāku spēlēties ar skaņu. Kad domāju par to, ko esmu radījis šajā laikā, šķiet, ka esmu centies palēnināt mūziku, lai tā ‎kļūtu līdzīga gleznai, un atdzīvināt gleznas, lai tās vairāk līdzinātos mūzikai. Cerot, ka reiz šīs divas mākslas ‎satiksies un saplūdīs kaut kur pa vidu.". Plašāka informācija par notikumu šeit.

3. Kuldīgā apskatāma izstāde «Sarkanbaltsarkanā Latvijas karoga stāsti»

Muzejā ir apskatāma vēsturnieka Tāļa Pumpuriņa veidotā ceļojošā izstāde no Cēsu Vēstures un mākslas muzeja. Izstāde stāsta par to, kā no 13. gadsimta Atskaņu hronikā minētā cēsnieku sarkanbaltsarkanā karoga idejiskā prototipa tika izveidots latviešu tautas un Latvijas valsts karogs. Tajā apkopoti stāsti par latviešu sarkanbaltsarkano krāsu popularizēšanas gadījumiem gan 19. gadsimta beigās studentu aprindās, gan latviešu strēlnieku bataljonu veidošanās laikā Pirmajā pasaules karā, gan arī Latvijas Neatkarības karā (1918–1920). Izstādē atainota arī mākslinieku darbība karoga tapšanā, kā arī aplūkots Latvijas valsts karoga atgūšanas process gan Trešās atmodas laikā, gan arī karoga pielietojums pēc valstiskās neatkarības atgūšanas. Plašāka informācija par notikumu šeit.

4. Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā aicina izbaudīt īpašu akciju

2019. gada 3. novembrī Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā astoņas laikmetīgās mākslas izstādes būs skatāmas par jaunām akcijas cenām. Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā ar šī gada 1. novembri stājas spēkā jauns cenrādis. Jaunais cenrādis paredz, ka tradicionālās akcijas cenu dienas, kuras tika piemērotas katra mēneša pirmajā svētdienā, turpmāk tiks piemērotas tikai pēdējā svētdienā pirms ekspozīciju maiņām. Marka Rotko dzimšanas dienas izstāžu sezona, kas apmeklētājiem bija skatāma no 20. septembra būs pieejama tikai līdz šai svētdienai. Tāpēc svētdien 3. novembrī tiks piemērotas akcijas cenas, dodot iespēju vēl pēdējo dienu skatīt visas astoņas mainīgās izstādes par jaunām akcijas cenām. Plašāka informācija par notikumu šeit.

5. Valmieras pusē notiks makšķerēšanas sacensības «Rudens spura»

2019. gada 3. novembrī, Kocēnu novada Rubenē ūdenstilpnēs Lielais un Mazais Ansis notiks Edvīna Cukura piemiņas sacensības plēsīgo zivju ķeršanā "Rudens spura", un tajās aicināti piedalīties gan novada iedzīvotāji, gan biedrības "Rubenes Anši" biedri, gan ikviens interesents. Sacensību atklāšana sāksies plkst. 7.45, bet starts tiks dots plkst. 8.00. Sacensības notiks, makšķerējot no krasta vai no laivas, bet lomā drīkstēs paturēt tikai vienu – vislielāko zivi, un šī zivs būs rādītājs, lai noteiktu sacensību uzvarētāju. Atļauti tiek dažādi makšķerēšanas veidi - spiningošana, velcēšana, mušošana, kā arī makšķerēšana, izmantojot dzīvo ēsmu. Plašāka informācija par notikumu šeit.

6. Šmakovkas muzejā apmeklētājus sagaidīs īpaša akcija

Novembra pirmajā svētdienā, 2019. gada 3. novembrī, individuālajiem apmeklētājiem Šmakovkas muzejā Daugavpilī  sarūpēta īpaša akcija un pazemināta biļetes cena. Muzeja apmeklētājiem ir pieejami arī bezmaksas audio gidi 6 valodās – latviešu, latgaliešu, krievu, angļu, lietuviešu un vācu valodā, pieejamas ir ekskursijas gida pavadībā. Muzejā ir iespēja degustēt dažādus šmakovkas veidus un iegādāties suvenīrus. Plašāka informācija par notikumu šeit.

7. Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā aicina uz izglītojošu ģimenes dienu

2019. gada  3. novembrī, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina uz Ģimenes dienas programmu "Darboties Latvijas labā – savas valsts sākumā". Programmā – pulksten 12.00 un 14.00 – ekskursija "Viņi cēla Latviju", no 11.00 līdz 17.00 – radošās darbošanās vieta bērniem kopā ar vecākiem "Latvija – manas mājas", kā arī uzdevumi visai ģimenei Darba lapās "Meklējam atbildes muzejā!". Plašāka informācija par notikumu šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43809104sec.