Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Latvijas valsts svētki mijušies ar ziemas tik ļoti mīlēto svētku gaidām. Šķiet, ka svinības ir tās, kas mūs šai tumšajā gadalaikā sasilda un piepilda mūsu ikdienu ar gaismu. Un ir tik skaisti, ja saņemtajā siltumā protam dalīties cits ar citu. Plecs pie pleca un plauksta plaukstā ir tieši tas, kas vajadzīgs mirkli, pirms zemi klās balta sniega sega un dienas kļūs par kripatiņu gaišākas. Lai ikvienam izdodas atrast kādu gaišu mirkli ikdienas steigā!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Rīgā atklās 13. starptautisko mazo formu porcelāna izstādi «Prāta fitness»

13. starptautiskā mazo formu porcelāna izstāde "Prāta fitness" notiks Rīgas Porcelāna muzejā no 2019. gada 23. novembra līdz 2020. gada 19. janvārim. Vai kultūra, māksla var būt mūsu prāta treniņprogramma? Runājot par fitnesu – mums nerodas jautājumi, kāpēc ķermenim vajadzīgas kustības, cik tas veselīgi un vērtīgi, pat nepieciešami. Bet vai ikdienā atceramies par mūsu smadzenēm un to trenēšanas nepieciešamību? Jāatceras, ka cilvēks ir vienota –  gan garīga, gan fiziska – būtne tāpēc svarīgi rūpēties ne vien par fiziskām nodarbēm, bet arī prāta fitnesu. Kā Tu trenē savas smadzenes? Plašāka informācija par notikumu šeit.

2. Valmierā norisināsies Lielais Auto-foto-orientēšanās brauciens «Valmiera 2019»

2019. gada 23. novembrī ikvienam ir iespēja doties aizraujošā auto ceļojumā uz seno Tālavas zemi, kurā vēl joprojām sevī glabā vēstures liecības un godā mūsu senču tradīcijas un paražas. Brauciena laikā varēs uzzināt, kā senais sadzīvo ar mūsdienām, ieraudzīt un sagaršot, kādas neparastas un pārsteidzošas lietas spēj radīt šīs puses ļaudis, un ko sevī slēpj Valmieras ielas. Protams, ka viss ceļojums noritēs autofotoorientēšanās zīmē -  viss redzētais, sajustais un atklātais būs pašiem jāatrod un jāiemūžina bildēs.  Plašāka informācija par notikumu šeit.

3. Siguldā norisināsies tradicionālais «Divu tiltu skrējiens»

2019. gada 24. novembrī Gaujas senlejā, pie Krimuldas serpentīna ceļa pakājes, jau trīspadsmito reizi norisināsies tradicionālais "Siguldas Divu tiltu skrējiens – 2019", ko organizē "Siguldas Maratona klubs" un "Siguldas Takas". Sacensībās būs iespēja skriet dažādās distancēs, savus spēkus varēs pārbaudīt gan iesācēji un amatieri, gan profesionāli skrējēji, gan nūjotāji, izbaudot Gaujas senlejas ainavu un Siguldas taku līkločus un kāpumus. Plašāka informācija par notikumu šeit.

4. Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā aicina uz īpašu svētdienas programmu

2019. gada 24. novembrī plkst. 14.00 uz svētdienas izglītojošo programmu "Muzeja stāsti Latvijas valsts svētku noskaņās" Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina ikvienu interesentu. Programmā – tematiska ekskursija "Darboties Latvijas labā – savas valsts sākumā" un vēsturiski dokumentāla filma Kolonnu zālē par muzeja krājuma dārgumiem. Programma sāksies pulksten 14.00 ar ekskursiju "Darboties Latvijas labā – savas valsts sākumā". Ekskursijas dalībnieki iepazīs muzejā pašlaik eksponētās Latvijas valsts vēstures liecības – Viļa Rīdzenieka fotogrāfiju "Latvijas valsts pasludināšana 1918. gada 18. novembrī", izstādes "Kur gūšu Latvijas spēku?" un "Nosargātā Rīga. Bermontiādei – 100", kā arī ekspozīciju "Rīga – Latvijas Republikas galvaspilsēta. 1918–1940". Ekskursijas gaitā tiks akcentētas Latvijas valsts pirmo gadu dzīves reālijas, kā arī iepazītas ievērojamas personības, kuru darbs un darbība būtiski palīdzēja jaunajai Latvijas valstij tapt un augt. Interesi raisīs arī iespēja aplūkot notikumu lieciniekus – nozīmīgus priekšmetus, kas tagad tiek glabāti muzejos un arhīvos, bet šobrīd ir eksponēti izstādēs. Ekskursiju vadīs muzeja pedagogs, vēsturnieks Mārtiņš Kazainis. Plašāka informācija par notikumu šeit.

5. Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā aicina uz «Ģimenes dienu»

Tuvojoties klusajam Ziemassvētku gaidīšanas laikam, 2019. gada 24. novembrī plkst. 13.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā "Ģimenes dienas" ietvaros notiks radoša nodarbība. Tajā bērniem un vecākiem būs iespēja smelties idejas Ziemassvētku apsveikumu kartīšu izgatavošanā. Pirmās Ziemassvētku apsveikumu kartītes ar tekstiem latviešu valodā parādījās jau 19. gadsimtā. Ar to izdošanu Latvijas teritorijā nodarbojās grāmatu un rakstāmpapīru tirgotāji, fotogrāfi, kā arī tabakas un galantērijas izstrādājumu tirgotāji. Ja 20. gadsimta sākumā, piemēram, Rīgā vien 10 vietās varēja iegādāties ilustrētas atklātnes ar tekstiem latviešu valodā, tad mūsdienās tās pieejamas teju katrā tirdzniecības vietā. Plašāka informācija par notikumu šeit.

6. Bauskas Motormuzejā apskatāma izstāde «Latvijas armija fotogrāfijās»

Bauskas Motormuzejs, Rīgas Motormuzeja filiāle aicina visus interesentus uz Nacionālo bruņoto spēku fotoizstādes "Latvijas armija fotogrāfijās" atklāšanu, kas veidota par godu Latvijas armijas simtgadei. Bauskas Motormuzejā apskatāmie 2. Pasaules kara transportlīdzekļi, noformējums un gidu stāstījums palīdzēs labāk izprast nenovērtējamo Nacionālo bruņoto spēku nozīmi Latvijas izveidē neatkarības kara laikā un Latvijas pastāvēšanā šodien. Savukārt foto izstādē parādīti mūsdienu karavīri mākslinieciskā veidā caur fotokameras objektīvu, ļaujot apmeklētājam pievērst uzmanību karavīram tuvplānā vissīkākajās detaļās. Nacionālo bruņoto spēku fotoizstāde "Latvijas armija fotogrāfijās" ir veltīta Neatkarības kara un Latvijas armijas 100.gadadienai. Fotoizstādē atspoguļota Latvijas bruņoto spēku kaujas spēju attīstība un gatavība aizsargāt Latviju. Izstādi veido 50 fotogrāfijas, kas uzņemtas laikā no 2015. līdz 2019. gadam, un tajās redzami Nacionālo bruņoto spēku karavīri un militārā tehnika mācībās, kā arī ikdienā dažādos publiskos pasākumos. Izstādes fotogrāfiju autori ir Aizsardzības ministrijas fotogrāfi virsseržants Gatis Indrēvics, seržants Ēriks Kukutis, Gatis Dieziņš un Armīns Janiks. Plašāka informācija par notikumu šeit.

7. Cēsu Izstāžu namā atklāj divas jaunas izstādes

Cēsu Izstāžu namā ir skatāmas divas izstādes - Sandras Strēles gleznu izstāde "Nostalģija Vol 2" un Artas Baltās keramikas izstāde "EsMe-kā daļa no manis". Izstāde "NOSTALĢIJA VOL.2" ir otrā izstāde izstāžu ciklā "NOSTALĢIJA", ko jaunā māksliniece Sandra Strēle aizsākusi 2019.gada pavasarī ar lielformāta gleznu izstādi, kas bija apskatāma Rīgas mākslas telpā. Izstāde vienlaikus ir arī turpinājums mākslinieces iepriekš veidotajai lielformāta instalācijai "MELANHOLIJA", kas bija eksponēta Jūrmalas pilsētas muzejā. Abas šīs izstādes tikušas nominētas "Kilograms kultūras" Vizuālās mākslas kategorijā. Plašāka informācija par notikumu šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Latvija
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5320189sec.