Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Ziemassvētku brīnumainais gaidīšanas laiks jau ir pāri pusei - vēl mirklis un gaisma uzvarēs tumsu. Norises dabā ik gadu ir atgādinājums mums pašiem - spēt noticēt, ka viss būs kārtībā, ka jāļaujas lietu kārtībai un jātver visi mierdzošie dzīves mirkļi, kas gadās mums ceļā. Smelies prieku un iedvesmu kādā no nedēļas nogales pasākumiem. Lai brīnišķīgas brīvdienas un mierpilna trešā advente!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Līgatnes dabas takās nakts pārgājienos varēs iepazīt dzīvnieku dzīvi tumsā

Līgatnes dabas takas 2019. gada 14. decembrī aicina piedzīvojumu kāros dabas draugus pievienoties tumsas pārgājieniem un iepazīt dzīvnieku neparasto un noslēpumaino dzīvi naktī. Vairākos pārgājienos gidu vadībā varēs izstaigāt meža takas, īpašā noskaņā iepazīstot tos dabas taku iemītniekus, kuri dienas gaismā ir retāk manāmi un sastopami. Apmeklētājiem būs iespēja sajust ziemas iesākumu dabā, kā arī vērot dzīvnieku naksnīgās izdarības ne tikai līdzi paņemto lukturīšu izstarotajā gaismā, bet arī ar nakts redzamības ierīcēm, kas tiks nodrošinātas sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldes vides inspektoriem. Plašāka informācija par notikumu šeit.

2. Siguldas pils kvartālā durvis vērs Ziemas koncertzāle

Ziemassvētku laiks Siguldā tradicionāli sākas ar aizraujošiem koncertiem Ziemas koncertzālē. Šajā gadā Siguldas pils kvartālā, degot mirdzošām lampiņām, apmeklētājiem no 2019. gada 14. līdz pat 26. decembrim būs iespēja baudīt skanīgus koncertus, kinoseansus, darbnīcas un pasākumus bērniem. Ziemas koncertzāle tiks atvērta 14. decembrī, kad no plkst. 12.00 Siguldas pils kvartālā pulcēsies Ziemassvētku tirdziņa dalībnieki, bet plkst. 18.00 izskanēs Igo un Aivara Hermaņa koncertprogramma "Mēnessnakts". Tirdziņš šajā gadā norisināsies 14. un 15., kā arī 21. un 22. decembrī. Ziemas koncertzāles laikā līdz 26. decembrim gan mazi, gan lieli aicināti apmeklēt leļļu teātra izrādes, muzikālos uzvedumus, kinoseansus, kā arī baudīt skanīgus koncertus, kuros piedalīsies Atis Ieviņš, Annija Putniņa, Ieva Kerēvica, Madars Kalniņš, Aija Vītoliņa un citi mūziķi. Plašāka informācija šeit.

3. Doma laukumā vienlaicīgi muzicēs 100 tubisti un eifonisti

2019. gada 14. decembrī plkst. 15:00, Doma laukumā Rīgā klausītājus ar populārām melodijām priecēs projekta "Ziemassvētku tubas" orķestris. Šis muzikālais notikums, kas pasaulē ir īpaši populārs tieši Ziemassvētku laikā, norisināsies jau piekto reizi, pulcējot ap 100 tubistu un eifonistu no visām trim Baltijas valstīm. "Šis priekšnesums būs svētki gan klausītājiem, gan pašam orķestrim, jo tuba un eifonijs ir salīdzinoši reti mūzikas instrumenti atšķirībā no flautas vai saksofona. Taču to zemais, siltais un bagātīgais skanējums spēj uzburt īpašu noskaņu," stāsta Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) mūzikas izglītības eksperts Kārlis Jēkabsons. Plašāka informācija par notikumu šeit.

4. Rīgā svinēs Ziemas Vegānsvētkus

2019. gada 15. decembrī, Tallinas ielas kvartāla "Angārā" norisināsies "Ziemas Vegānsvētki", kurā apmeklētāji varēs izbaudīt vegāniskus ēdienus un atrast dzīvniekiem un videi draudzīgas svētku dāvanas. No plkst. 10.00, visas dienas garumā Ziemas Vegānsvētkos varēs iegādāties pašmāju ražotāju, kā arī kaimiņvalstu produktus, kuru ražošanā izmantotas tikai augu valsts sastāvdaļas. Tirdziņā piedalīsies 16 tirgotāji, kuru vidū būs arī Latvijā iecienītie "Obelisk Farm" kaņepju izstrādājumi, saldumi no "Karameļu darbnīcas", beziepakojuma preces no veikala "Turza" un vegāniskās desas no "HappyV". Par apmeklētāju ēdināšanu parūpēsies kafejnīcas "MiiT" un "Putni", kā arī restorāns uz riteņiem "Vegstop". Plašāka informācija par notikumu šeit.

5. Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā iepazīs galvaspilsētas senos brīnumus

2019. gada 15. decembrī, uz Ģimenes svētdienu "Rīgas Lielais Kristaps un citi Rīgas brīnumi" aicina Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs. Programmā: plkst. 12.00 un 14.00 ekskursija "Lielais Kristaps un rīdzinieku senās leģendas", no 11.00 līdz 17.00 bērni kopā ar vecākiem varēs radoši darboties, zīmējot veltījumus lielajam Kristapam, Rīgas leģendu noskaņas, kā arī veidojot Ziemassvētku apsveikumus. Savukārt, visiem Kristapa vārda nesējiem, šajā dienā tiks veltīta īpaša uzmanība. Plašāka informācija par notikumu šeit.

6. Ziemassvētku gaidās Jaunmoku pilī valda brīnišķīga noskaņa

Vēl brīdi pirms sācies lielais svētku drudzis, Jaunmoku pilī ielūdz baudīt šo brīnišķīgo laiku nesteidzīgā un svinīgā gaisotnē, 2019. gada 14. un 15. decembrī aicinot ikvienu izkalt savu laimes monētu, fotografēties Ziemassvētku pop-up fotostudijā un saņemt skaistas, profesionālas fotogrāfijas piemiņai, kā arī baudīt gardas pusdienas, vakariņas svētku gaisotnē pils Baltajā zālē. Latviešu izteiciens "Katrs savas laimes kalējs" vedināt vedina uz to, ka katram par to jārūpējas pašam, tādēļ Jaunmoku pilī piedāvās katram izkalt monētu ar laimes simbolu – jumīti. Vienā monētas pusē būs attēlota Jaunmoku pils – vieta, kur saplūst laiks, daba un mūzika, bet otrā pusē Zemes un tās auglības simbols jumis – auglībai, pārpilnībai un laimei! Plašāka informācija šeit.

7. Jūrmalā skanēs krāšņais Ziemassvētku festivāls

Jau piekto reizi no 2019. gada 13. decembra līdz 7. janvārim atjaunotajā vēsturiskajā Dzintaru koncertzālē Jūrmalā norisināsies krāšņākais ziemas muzikālais notikums – Ziemassvētku festivāls. Vienpadsmit muzikāli daudzveidīgos koncertos tiksimies ar Rīgas Doma zēnu kori, operdziedātājām Ingu Kalnu un Elīnu Šimku, Ziemassvētku "Brīnumskapi", komponistu Raimondu Tigulu, dziedātāju Zigfrīdu Muktupāvelu, Latvijas Radio kori, senās mūzikas ansambli "Hortus Musicus", kamerorķestri "Sinfonietta Riga", jaunajiem vijoļspēles talantiem Kristīni Balanas un Daniilu Bulajevu, Latvijas Radio bigbendu, vokālo grupu "Framest", Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri un daudziem citiem māksliniekiem. Viņu izpildījumā baudīsim dažādu tautu skaistākās ziemassvētku melodijas, gregoriskos un viduslaiku dziedājumus, klasiskās mūzikas pērles, kā arī latviešu un ārzemju komponistu skaņdarbus. Plašāka informācija šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
Latvija 3 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46144009sec.