Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Klāt augusta pēdējā nedēļas nogale un līdz ar septembra tuvošanos piezagusies rudenīgā sajūta. Dārzos zied krāšņie rudens ziedi, skolēni pošas savām skolas gaitām un ikdiena pēc vasaras atkal kļūs mazliet citādāka. Ceram, ka ikviens pilnām saujām ir sasmēlies vasaru un sauli, lai tās gaisma ienes mirdzumu gada tumšākajos mēnešos. Baudi nedēļas nogali un esi atbildīgs, apmeklējot publiskus pasākumus! Lai patīkamām emocijām pildītas brīvdienas!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Madonā norisināsies Pasaules kauss rollerslēpošanā

No 2020. gada 28. līdz 30. augustam, "Smeceres sils" sporta bāzē un Madonas pilsētā norisināsies Pasaules kauss rollerslēpošanā. Starptautiskā slēpošanas federācija (FIS) apstiprinājusi, ka paralēli PK, norisināsies arī Pasaules čempionāts junioriem. Pašreiz dalību sacensībās apstiprinājis pietiekams skaits ārvalstu sportistu, kuri, ievērojot visus nepieciešamos drošības pasākumus, no pirmā PK kausa posma Igaunijā, dosies uz Madonu, lai sīvā konkurencē cīnītos par godalgām.  Plašāka informācija šeit.

2. Jelgavā svinēs gada gardāko notikumu

Palutinot vēderus un godinot latviešu ēdienkartē tik iemīļotos piena, maizes un medus produktus 2020. gada 29. augustā pulcējot vairāk kā 200 tirgotājus, Jelgavā svinēsim jau 20. Vispārējos Latvijas Piena, maizes un medus svētkus. Šogad svētku programmu papildinās Latvijas novadu siera diena, aicinot iepazīt vairāk kā 70 dažādus sierus. Savukārt, jau otro gadu pēc kārtas uz Driksas ūdeņiem savu izdomu un radošumu demonstrēs 18. "Baltais" Piena paku laivu regates dalībnieki.   Plašāka informācija šeit.

3. Balvu muižā norisināsies 21. kamermūzikas festivāls

Jau par ievērojamu tradīciju vairāk kā divdesmit gadu garumā vasaras izskaņā ir kļuvis Kamermūzikas festivāls Balvos, kas šogad jau 21. reizi izskanēs Balvu muižas zālē. Festivāla ietvaros divās dienās norisināsies četri koncerti. Plašāka informācija šeit.

4. Kuršu Vikingu apmetnē Grobiņā norisināsies salidojums

2020. gada  29. augustā Grobiņā Kuršu Vikingu apmetnē plkst. 19.00 norisināsies "Salidojums Grobiņā", kurā varēs dzirdēt noklusētās sāgas un pasakas par baltu mitoloģiju, folkloras atskaņām. Vakara gaitā Ālandes upes ūdeņus šķels Kuršu liellaivas - ikvienam būs iespēja ar tām doties straumē. Starp ugunskura liesmām un uguns atblāzmu satiksim amata meistarus un dzirdēsim nesteidzīgus stāstus par baltu mitoloģiju. Un var arī gadīties, ka notiek kāds mistisks brīnums, ka, iestājoties tumsai, mostas senās burvestības, kas joprojām dzīvas nostāstos, teikās, pasakās - būtnes ar pārdabisku spēku. Plašāka informācija šeit.

5. Vasaras izskaņā norisināsies desmitais Jūrmalas velomaratons

2020. gada 30. augustā Dzintaros norisināsies jau desmitais Jūrmalas velomaratonas. Riteņbraucēji un sportisko aktivitāšu cienītāji varēs sacensties tautas – 30 kilometru, ģimenes – 15 kilometru un bērnu – 0.5 – 1 kilometru distancēs. Šis būs jau desmitais Jūrmalas velomaratons. Starts un finišs tāpat kā iepriekš būs Dzintaru prospektā blakus koncertzālei. Gan dalībniekiem, gan pasākuma viesiem būs sarūpētas dažādas interesantas aktivitātes visas dienas garumā. Plašāka informācija šeit.

6. Sajūtu parkā notiks vasaras noslēguma svinības «Ģimenes svētki»

Vasaras noslēgums ir pelnījis kārtīgas svinības, tādēļ Sajūtu parks un draugi aicina uz Ģimenes svētkiem Sajūtu parkā, Valmierā, 2020. gada 30. augustā no plkst.12:00.  Visas svētdienas garumā apmeklētājiem būs iespēja pārvarēt bailes Takā kokos, izaicināt savas pēdiņas Baskāju takā vai baudīt atpūtu Tīklos, kā jau tas Sajūtu parkā ierasts, bet, lai svētki būtu pilnvērtīgāki, tiem pievienosies Sajūtu parka draugi. Plašāka informācija šeit.

7. Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā norisināsies «Ģimenes diena»

2020. gada 30. augustā plkst. 13.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā "Ģimenes dienas" ietvaros notiks mākslinieces Ksenijas Šinkovskajas radošā nodarbība. Tajā bērniem un vecākiem būs iespēja iemācīties izgatavot filca dekorus. Plašāka informācija šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52918005sec.