Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Klāt septembris un laikapstākļi teju vai seko līdzi kalendāram - ārā rotājas rudens, skanīgi pakšķina lietus, bet dārzos spuraini zied asteres. Tomēr diena vēl ir pietiekoši gara, lai tajā izbaudīu krāšņus piedzīvojumus - atliek vien ļauties tiem! Baudi nedēļas nogali un esi atbildīgs, apmeklējot publiskus pasākumus! Lai patīkamām emocijām pildītas brīvdienas!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Alūksnē retro ritmos svinēs Bānīša dzimšanas dienu

Kā ierasts, tradicionāli septembra pirmajā nedēļas nogalē Alūksnē svinēs Bānīša dzimšanas dienu - šogad retro ritmos. 2020. gada 5. septembrī visi laipni aicināti uz Bānīša stacijas kvartālu, kur vienīgajam Baltijā regulāri kursējošajam šaursliežu dzelzceļa vilcienam Bānītim atzīmēsim 117. dzimšanas dienu. Plašāka informācija par notikumu šeit.

2. Balvos norisināsies velobrauciens aktīvās atpūtas un dabas mīļotājiem

Aktīvās atpūtas un dabas mīļotājus aicina piedalīties velobraucienā, kas notiks 2020. gada 5. septembrī 11:00 Balvu novadā un vedīs cauri Balvu, Bērzkalnes, Vīksnas un Kubulu pagastiem, ļaujot nesteidzīgi vērot lauku ainavas un sajust rudens tuvošanos dabā. Maršruta garums būs aptuveni 35 kilometri un tajā dosimies kopā ar pieredzes bagāto velobraucēju un aktīvā tūrisma gidi Santu Paegli. Brauciena laikā būs iespēja ne tikai baudīt lauku vidi  un dabu, bet arī dzirdēt interesantus stāstus no velo gides Santas. Maršruta grūtības pakāpe – vidēja, jo pamatā būs jābrauc  pa grants seguma un maziem lauku ceļiem. Neliels maršruta posms vedīs arī pa bijušo dzelzceļa līniju jeb zaļo ceļu Vīksnas pagastā. Plašāka informācija par notikumu šeit.

3. Rundāles pils franču dārzā norisināsies rudens stādu tirgus

Līdz ar rudens iestāšanos tuvojoties tūrisma sezonas noslēgumam, 2020. gada 5. septembrī no plkst. 10.00 līdz 17.00 Rundāles pils franču dārzā norisināsies šā gada otrais stādu un dārza preču tirgus. Tirgus dienā būs laipni gaidīti franču dārza apmeklētāji un dārzu mīļotāji, kas vēlēsies iegādāties stādus un noderīgas lietas sava dārza kopšanai. Plašāka informācija par notikumu šeit.

4. Gulbenē ceļotājiem rīkos īpašu akciju

Gulbenes novada pašvaldības aģentūra "Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs" rīko īpašu akciju un aicina: "2020. gada 5. septembrī brauc ar vilcienu no Rīgas uz Gulbeni!". Šī AS "Pasažieru vilciens" reisa pasažierus sagaidīs ar īpaši piedāvājumu iepazīt Gulbenes pilsētas un novada tūrisma piedāvājumu. Plašāka informācija par notikumu šeit.

5. Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā norisināsies Mūsdienu amatniecības festivāls

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā 2020. gada 5. un 6. septembrī no 10.00 līdz 17.00 norisināsies Mūsdienu amatniecības festivāls 2020. Arī šogad festivāls piedāvās apmeklētājiem iepazīt jaunākās tendences Latvijas amatniecībā un iegādāties dažādus skaistus, noderīgus un no dabīgiem materiāliem veidotus darinājumus. Gardēži festivāla laikā varēs nogaršot mūsdienīgus un radošus labumus no latviešu un citu Latvijā dzīvojošo tautu tradicionālās virtuves.  Plašāka informācija par notikumu šeit.

6. Tukuma pusē septembri sagaida ar dažādiem pasākumiem

Pašā septembra sākumā Tukuma pusē norisināsies vēl pēdējais vasaras pasākumu cikla "Tiekamies Tukumā" pasākums – kamermūzikas koncerts Tumē. Tāpat interesentiem būs iespēja paviesoties pie amatu meistariem akcijas "Satiec savu meistaru" ietvaros, kad ciemos gaidīs Tukuma Audēju darbnīca, biedrība "Irlavas interešu klubiņš", Jaunpils Amatu māja, biedrība "7 balles" Jaunpilī, kā arī Kandavas novada Amatniecības centrs. Savukārt aktīvās atpūtas cienītāji varēs izvēlēties – doties kopā ar meža pastaigu cienītājiem pārgājienu maršruta "Mežtaka" apsekojumos no Pūres pagasta līdz pat jūrai, vai kopā ar ozolaivas.lv doties saulrietu un saullēktu vērojumos. Plašāka informācija par notikumu šeit.

7. Turaidas muzejrezervāts aicina doties Ceļā ar Baronu un tikties Dainu kalnā

2020. gada 6. septembrī Ziedoņa muzejs un Turaidas muzejrezervāts aicina piedalīties pārgājienā "Ceļā ar Baronu un satikties Dainu kalnā. No 21. augusta līdz 20. septembrim par godu Krišjāņa Barona 185. jubilejai pēc Krišjāņa Barona muzeja aicinājuma Imanta Ziedoņa muzejs īsteno projektu "Ziedoņa muzejs ceļā ar Baronu", aicinot noiet ikvienu interesentu kādu ceļa posmu, ko izstaigājis Krišjānis Barons 1859. gada vasarā no Tērbatas līdz Dundagai. Plašāka informācija par notikumu šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69192696sec.