Nāks klajā grāmata par putnu vērošanu Slīteres Nacionālajā parkā

Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar ornitologu Ruslanu Matrozi ir izdevusi grāmatu "Putnu vērošana Slīteres Nacionālajā parkā" un aicina uz grāmatas atvēršanas svētkiem 2020. gada 12. septembrī pie Šlīteres bākas Dundagas novadā.

Grāmata populārzinātniskā veidā iepazīstina ar Slīteres apkārtnes ornitofaunas izpētes vēsturi, sniedz ieskatu par Slīterē ligzdojošajiem putniem. Atsevišķa sadaļa veltīta arī putnu migrācijai, jo Slīteres Nacionālā parka teritorijā atrodas Kolkas rags, kas ir viena no labākajām putnu migrācijas vērošanas vietām Latvijā.

Izdevums būs interesants gan putnu pazinējiem, gan tiem, kas ir vēl ceļā uz krāšņās putnu pasaules iepazīšanu. Grāmata ir latviešu valodā ar plašu kopsavilkumu angļu valodā.

Grāmatas atvēršanas svētki notiks 12. septembrī plkst. 12:00 pie Šlīteres bākas un pasākuma laikā notiks tikšanās ar autoru, būs iespēja uzzināt putnu vērošanas tūrisma praktisko pusi, apskatīt Šlīteres bākas jauno ekspozīciju "Putnu migrācijas ceļi", kā arī ekspertu pavadībā izstaigāt Slīteres Zilo kalnu apkārtni. Dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc nepieciešams iepriekš reģistrēties, aizpildot pieteikšanās formu.

Ja pasākumu nav iespējams apmeklēt, grāmatas bezmaksas eksemplāra saņemšanai lūgums pieteikties, rakstot projekta "Baltic wings" vadītājai Artai Krūmiņai uz e-pastu: [email protected].

Grāmata "Putnu vērošana Slīteres Nacionālajā parkā" veidota INTERREG Centrālā Baltijas jūras reģiona programmas projekta "Putnu spārni (Baltic Wings) - dabas tūrisms lauku ilgtspējīgai attīstībai (Nr.CB663) ietvaros.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aktīvās tūrisma sezonas atklāšana Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
20.aprīlī 12 - 17 ikviens aicināts uz aktīvās tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu Dzīvesziņas un arodu sētā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38748908sec.