Mežtaka ir skaista jebkurā gadalaikā – arī rudenī

Ir pabeigts un gājējiem sagatavots garās distances pārgājienu maršruta Mežtaka Ziemeļu daļas posms Latvijā:

- Mežtaka ir pilnībā marķēta posmā Rīga–Latvijas/Igaunijas robeža pie Apes un Kornetiem;

- ir pabeigta maršruta mājas lapa: visa gājējiem nepieciešamā informācija – kartes, maršruta apraksts, tūrisma pakalpojumi utt. ­– ir atrodama www.meztaka.lv

Juris Smaļinskis – Mežtakas eksperts, kurš veicis Mežtakas apsekojumus, pārzina katru Mežtakas posmu un pastāstīs par to, kādēļ ceļotājam ir vērts doties Mežtakā dažu stundu vai dažu nedēļu pārgājienā. Mežtaka ir skaista jebkurā gadalaikā – rudenī, kad nokritušas krāsainās lapas, dabā var redzēt pārsteidzošas ainavas un norises, kas nav ieraugāmas vasarā.

Mežtaka ir Eiropas garās distances pārgājienu maršruta E11 daļa Baltijas valstīs, kas ved cauri Latvijas, Lietuvas un Igaunijas skaistākajiem mežiem un nacionālajiem parkiem. Tā sākas no Polijas/Lietuvas robežas pie Lazdiju (Lazdijai) pilsētas, ved cauri Latvijai, iegriežoties Rīgā, un nonāk Tallinā, Igaunijā.

Kopējais Mežtakas “Ziemeļu daļas” garums: ~ 1050 km, 50 posmi, katrs posms veicams 1–2 dienās:

·       Latvijā – 599 km, 15 posmi

·       Igaunijā – 725 km, 35 posmi

Pie katra posma ir norādītas nakšņošanas un transporta iespējas, apskates objekti pa ceļam, informācija, kam jāpievērš uzmanība, u.c. noderīga informācija.

Mežainos apgabalos Mežtaka ved pa maziem meža vai lauku ceļiem, kur iespējams, – pa takām, tomēr, lai Mežtaka varētu pastāvēt kā vienots maršruts bez pārtraukumiem, ir vietas, kur tā iet gar asfaltētu ceļu nomalēm.

Šobrīd notiek arī Mežtakas Dienvidu daļas izpēte un apsekojumi Kurzemē un Lietuvā, kura būs ejama tūristiem jau nākamajā vasarā.

Mežtakas Ziemeļu daļu veido 10 partneri – Dabas aizsardzības pārvalde, A/S Latvijas valsts meži, Vidzemes plānošanas reģions, Rīgas plānošanas reģions, Igaunijas Lauku tūrisma organizācija (MTÜ Eesti Maaturism), nevalstiskā organizācija Peipsimaa Turism, Setomaa Turism, MTU Okokuller – Lahemā Nacionālajā parkā, Pohja- Eesti Turism un Lauku tūrisma asociācija „Lauku Ceļotājs” kā vadošais projekta partneris.

Uz tikšanos Mežtakā!

Sekojiet mums! 

baltictrails.eu/lv/forest

www.facebook.com/meztaka/

www.instagram.com/meztaka/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.26850414sec.