«Dzinējspēks» Rīgas Motormuzeja Bauskas filiālē

No 2020. gada 2. decembra Rīgas Motormuzeja Bauskas filiālē apskatāma Odrijas Heinrihsones foto izstāde “Dzinējspēks”, kas tapusi par godu tuvojošajai Youngtimer Rally 10. sezonai. Izstādē apskatāmas 60 fotogrāfijas – ne tikai klasiskie spēkrati, bet arī cilvēki un viņu emocijas, kā arī atmiņā paliekoši mirkļi no iepriekšējo sezonu daudzajiem pasākumiem.

Odrija Heinrihsone Latvijas Antīko automobiļu kluba pasākumus iemūžina jau vairāk nekā 10 gadus, un šī ir tikai neliela daļa no kopējā veikuma. Viņas fotogrāfijas ir publicētas ne tikai Latvijā izdotajos žurnālos un grāmatās, bet arī tuvākās un tālākās ārvalstīs. Sekojot līdzi notikumiem caur kameras objektīvu, fotogrāfes mērķis ir bijis ne tikai iemūžināt skaistos spēkratus trases līkumos vai saceļot putekļus uz nomaļiem grants ceļiem, bet – un tas ir pat vēl svarīgāk – notvert cilvēcisko, kas to visu padara īpašu un vērtīgu.

Tas ir ātrums, adrenalīns un sacensība. Tie ir vakari un brīvdienas garāžā. Tie ir domubiedri un satikšanās. Tomēr Youngtimer Rally kopienas pamatā vienmēr ir bijis cilvēks un viņa aizrautība – visa patiesais dzinējspēks.

Rīgas Motormuzeja vadītāja p.i. Andrejs Beļinskis stāsta: “Youngtimer spēkratu segments pēdējos gados ir kļuvis par populārāko pasaulē un arī Latvijā. Pateicoties šīs kustības organizatoru aizrautīgajam darbam gandrīz desmit gadu garumā un lieliski organizētajiem pasākumiem, vēsturisko spēkratu kustībai ir pievienojušies daudzi jauni interesenti ar saviem saglabātajiem un restaurētajiem automobiļiem. To skaitā ir muzeja cienīgas pasaules autobūves ikonas, kas ir bijušas redzamas arī vairākās kopīgi veidotās izstādēs Rīgas Motormuzejā. Izstādē “Dzinējspēks” redzamās Odrijas Heinrihsones fotogrāfijas ir lielisks materiāls ar muzejisku vērtību, kas nākotnei saglabās foto mirkļus, kuros atspoguļoti pasākumi, spēkrati un cilvēki Youngtimer kustības pirmajos desmit gados Latvijā.”

Izstāde “Dzinējspēks” Bauskas Motormuzejā būs apskatāma līdz 2021. gada 9. maijam. Muzejs atvērts apmeklētājiem no trešdienas līdz svētdienai, no plkst. 10:00 līdz 18:00.

Joprojām apmeklētājus aicinām rūpēties par sev un apkārtējiem drošu viesošanos muzejā. Ērtībai muzejā izvietoti spilgti dzelteni vienota dizaina un informācijas materiāli, kas veidoti saskaņā ar valstī noteiktajām sanitārā protokola prasībām, pieejami dezinfekcijas līdzekļi, sejas maskas un citi aizsardzības līdzekļi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 29.03.2024 Lielās Piektdienas tirdziņš  Engurē Tukuma TIC
Visu Lieldienu svētku galdam nepieciešamo, kā arī kaut ko sevis un savu mīļo palutināšanai varēs atrast Lielās Piektdienas tirdziņā Engurē 29 | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.706249sec.