Jūras svētku laiks ir klāt

Jūras svētki Ventspilī 12.jūlijā

Tradicionālie Jūras svētki Ventspilī šogad notiks 12.jūlijā. Kā katru gadu, plašākās aktivitātes pilsētas iedzīvotāju un viesu priekam paredzētas Ostas ielas promenādē.

Tieši tur plkst. 11:50 visi kopā sagaidīsim jūras valdnieku Neptūnu un tieši tur uz centrālās svētku skatuves visi klātesošie tiks aicināti doties improvizētā "Raibo ritmu regatē" kopā ar Latvijas un ārzemju māksliniekiem. Azartiskākajiem promenādes burātājiem būs iespēja mēroties spēkiem un iegult airos "Pūķu laivu regatē" vai vērtēt savas jūrnieku un zvejnieku prasmes atrakcijās "Matrožu rūmes sausajā regatē". Paši mazākie svētku apmeklētāji aicināti iegriezties "Mazā burātāja" rotaļu un radošo darbnīcu laukumos. "


Pie pils vaļņa Baltijas amatnieku visdažādāko izstrādājumu tirdziņš, bet visā promenādes garumā tirdzniecība ar plašu ēdienu un dzērienu izvēli. Ventas promenādes ūdeņos izvietoti visi pieejamie kuģi, jahtas, kuteri un velkoņi, kas noformēti ar svētku rotājumu.


08:00-19:00 Jūras svētku gadatirgus Vecpilsētas tirgus laukumā. Plaša tirdzniecība ar pašaudzētu lauksaimniecības produkciju, pārtikas un rūpniecības precēm. Darbojas Zivju tirdziņš, kurā var iegādāties kūpinātas zivis un zivju izstrādājumus, bet izbraukuma kafejnīcās iebaudīt zivju ēdienus un alu.


10:00-12:00 folkloras ansambļa "Jūrkalnes Suitu sievas" priekšnesumi – dziesmas par jūru, kā arī apdziedāšanās dziesmas.

11:00 Piemiņas brīdis pie piemiņas akmens "Jūrniekiem un zvejniekiem, kuru kaps jūras dzelmē". Muzicē Ventspils mūzikas vidusskolas stīgu ansamblis "Svētdienas kvartets". Piemiņas brīdī tiek godināti jūrā palikušie jūrnieki un zvejnieki. Piedalās pārstāvji no Ventspils pilsētas domes, A/S "Ventspils tirdzniecības ostas", Valsts robežsardzes Ventspils pārvaldes, Ventspils Brīvostas, SIA "Ventspils Zvejas ostas", SIA "Ostas flote" u. c.

11:30"Ventspils Brīvostas kauss" burāšanā Ventas promenādes ūdeņos.

12:00-15:00Ventspils bibliotēkas un Ventspils Bērnu mākslas skolas Vides akcija "Jūras akmens stāsti" un mākslinieces Etijas Gorbantes krāsaino grafiku izstāde "Jūra zīmuļsvētkos" Ventspils bibliotēkā.

13:00Latvijas čempionāta posms ūdens motocikliem "Ventspils lielā balva" Ventspils pludmalē.

17:00Ventspilnieku dzeja un bildes par jūru H. Dorbes memoriālajā muzejā.

13:00-16:00 Senās vakarēšanas tradīcijas - zivju zupu receptes Amatu mājā. Piedalās stāstnieki no A. Kaminskas vadītās folkloras kopas.

17:00Pārventas bērnu parkā "Fantāzija" pasākuma programma "Sārtās buras" jeb "Alije parusa". Tā tiks veidota kā interaktīvs koncerts – ceļojums ar vietējiem izpildītājiem un skatītājiem. Dalībnieki: "Ventspils Lukss", "Konfetti" un bērni no 3., 2. un 6. vidusskolas, kā arī mūziķi – T. Saksaganska, J. Novikova. A. Zraičenko, J. Saksaganskis un vokāli instrumentālais ansamblis "Lira". Notiks dažādi konkursi, dziesmas un dejas. Programmu vada 2 vadītāji latviešu un krievu valodā. Darbosies izbraukuma tirdzniecība (saldējums, dzērieni, saldumi).

12:00-17:00 Neptūna lielā regate Ostas ielas promenādē

11:50-12:00 Jūras valdnieka Neptūna un viņa svītas ierašanās ar jahtu "Milda", kuru pēc tradīcijas pavada velkoņi ar ūdens strūklām. Neptūna lomā iejutīsies aktieris un režisors Valdis Pavlovskis, kuru pavadīs atraktīva svīta – 6 draiskas nāriņas (deju grupa "Deguntiņš uz augšu" dejotājas) un 3 braši burātāji (Ventspils teātra aktieri).

12:00-17:00 "Raibo ritmu regate" skvēriņā starp Ūdens un Kuģenieku ielām. Programmu vada Ēriks Balodis.


12:00 svētkus atklāj un Neptūnu ar svītu sagaida Ēriks Balodis un bērnu popgrupa "Podziņas". Domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka Jāņa Vītoliņa un Jūras valdnieka Neptūna uzrunas.

12:15 pēc uzrunām viesi dodas baudīt svētkus, bet uz skatuves dzied bērnu popgrupa "Podziņas" un Ēriks Balodis, uzstājas salsas deju grupa "Salsa lovers" no Jūrmalas.


13:00 svētku programmā Liepājas teātra aktieru muzikālā apvienība "Aģenti".

13:40 muzikālajā regatē piedalīsies arī īru tradicionālās mūzikas grupa "Celtra" (Īrija), bet no plkst. 15:00 latviešu coutry mūzikas grupa "Apvedceļš".


Programmas noslēgumā 16:00 muzicēs Intars Busulis ar grupu. Koncertā jaunā albuma "KINO" prezentācija.

12:00-16:00 "Pūķu laivu regate". Aktivitātes un līdzi jušana stāvlaukumā pie "Ceļojošās govs". Sacensības vada Ventspils kultūras pasākumu vadītāja Indra Vītiņa. Turpat netālu arī dalībnieku iekāpšana laivās. Papildus aktivitātes uz lielās skatuves, uzmundrinot visus azartisko sacensību dalībniekus un līdzjutējus, muzicēs grupas "Linga" un "Age of Stones".

Sacensības organizē SIA "Campo" (www.laivas.lv), kas notiks īpaši iekārtotā vietā pie "Ceļojošās govs" Ostas ielas promenādē un pēc izstrādāta nolikuma. Komandas dalībnieki 10 vai 11 cilvēku sastāvā sēdīsies lielās, autentiskās "Voyager" kanoe laivās, lai veiktu 200-250 m garu distanci Ventas ūdeņos. Pulcēšanās uz izlozi un iepazīšanās ar laivām plkst. 12:00, bet braucieni no plkst. 13:00–16:00.
Laikā no 16.06.2008.- 11.07.2008. tiks organizēta dalībnieku komandu pieteikšanās. Paredzama arī iespēja pieteikšanās uz vietas sacensību dienā.


Piedaloties varēs parādīt savu spēju darboties komandā, atraktivitāti, airēšanas prasmi, jautrā noskaņā pavadīt brīvo laiku, priecēt sevi un svētku apmeklētājus!


12:00-16:00 "Mazais burātājs". Norises vieta Ostas ielas promenādē posmā no Peldu ielas līdz Pils ielai, kur tiks iekārtotas bērnu rotaļu vietas un neliela skatuve.


Bērni un pusaudži varēs piedalīties rotaļās, spēlēs, atrakcijās un karoke dziedāšanā, iesaistīties pūķu laišanā, darboties radošajās darbnīcās, kā arī jautroties piepūšamajās atrakcijās. Bērniem piedāvātās aktivitātes vadīs kultūras biedrības "Gaudium" radošā grupa no Liepājas. Piepūšamās atrakcijas nodrošinās SIA "Annels atrakcijas" (maksas pakalpojums).


12:00-16:00 "Matrožu rūmes sausā regate" laukumā pretī kuģītim "Hercogs Jēkabs".
Jūrniecības un zvejniecības tēmām atbilstošas SIA "Marta Sula" organizētas atrakcijas: zvejnieka zābaka mešana, glābšanas riņķa sviešana u. c. Ar atraktīvu vadīšanu un komentēšanu darbosies Juris Šteinbergs. Spēlēs un citās aktivitātēs tiks iesaistīta visu paaudžu publika, par piedalīšanos un uzvarām saņemot balvas.

Jūras svētku vakara un nakts daļa

22:30 Kino nakts Livonijas ordeņa pils pagalmā.


Filmas "Vārnu ielas republika" demonstrācija sadarbībā ar Valsts Kinofotofonodokumentu arhīvu un Digitālo centru. Filma uzņemta arī Ventspilī - Pils ielā un Ventspils pludmalē.


20:00 Projekts "Mana dziesma" – komponista Gunāra Freidenfelda 50 darba gadu jubilejas koncerts un balle Reņķa dārzā /organizē "Latvijas radio 2" un producentu grupa "Do Mi Sol". Koncertā piedalās grupas: "Slavenais Rīgas orķestris", "Zeļļi" un "Klaidonis", kā arī solisti: Viktors Lapčenoks, Vita Upeniece, Normunds Rutulis un Ance Krauze. Koncertu vada Latvijas Radio leģendārās ētera balsis Sandra Glāzupa un Gunārs Jākobsons. Pēc koncerta nakts ballē grupas "Zeļļi" un "Klaidonis". Biļešu cena: Ls 3


22:00 Izklaides pasākums "Terra Winda" Piedzīvojumu parkā /organizē "Baltic Entertainment Agency". Uz vairākām skatuvēm uzstāsies: "Double Faced Eals", "Melo-M", "R.A.P", Ella, Dj Roberts Lejasmeijers, Dj [Ex] da Bass, Dj Electricano, Mixmasters Ag & Raitis - vairāk kā 15 pop, rock, house un R&B mūzikas pārstāvji. Biļešu cena iepriekšpārdošanā Ls 5

 

 

Jūras svētki Salacgrīvā 12. jūlijā

OSTMALĀ:

9.30-sacensības smaiļošanā

11.00 – glābšanas riņķa mešanā ūdenī

Vizināšanās jūrā ar zvejas kuģiem no 10,00-15,00

Maksa par braukšanu Ls 2,00 , pensionāriem, invalīdiem un bērniem no 3-10 gadu vecumam – Ls 0,50

12.00 - svētku atklāšana Zvejniekdienas andele

Ar andelēšanos, lašu zupas smeķēšanu no lielā saimes grāpja, sadancošanos ar piejūras meitenēm un igauņu bāleliņiem, tautas sadziedāšanos kopā ar lustīgiem muzikantiem, eksotiskām jūras veltēm „HOTEL BERGS” šefpavāra Kaspara Jansona gaumē, zivju apgleznošanu un izsoli, jokošanos un smiešanos Un to visu riktēs un priekšā stādīs- kuģa junga- Gints Grāvelis

STADIONĀ:

10.00 - sacensības basketbolā

13.00 - sviedlīnes un zvejnieku zābaka mešanā

Visu dienu –Latvijas mēroga Streetbola turnīrs!!!

Jūrmalā –pie estrādes- 10,00 sacensības pludmales volejbolā

Zvejnieku parka estrādē :

20.00- LIENE ŠOMASE KONCERTĀ - „VĀRDOS NEPATEIKTAIS”

21.30 -BALLE

Spēlēs: grupas: „LAUKU MUZIKANTI”, „DZELZS VILKS”, „TRAVELING BAND”

24.00 SVĒTKU UGUŅOŠANA

Loterija!!! :

Galvenā balva- KLĒPJDATORS

Balvās – velosipēds,

2 Impro ceļojumu dāvanu kartes

3 elektroniskās lielveikalu dāvanu kartes

Ieeja uz vakara pasākumu no plkst 18.00: Ls 3,00

Pensionāriem un bērniem līdz skolas vecumam – Ls 2,00

Pasākumā neielaidīs ar dzērieniem stikla tarā!!!

 

Jūras svētki Ainažos 19.jūlijā

12.00 – svētku atklāšana jūras malā (vecās ostas teritorijā). Staiceles “Dziesmu draugu” koncerts. Sporta aktivitātes (pludmales volejbols, sumo cīņas, „Uznes mani kalnā!“ u.c. izklaidējošas atrakcijas). Bērniem - velokarti, batuts, smilšu skulptūru konkurs.

17.00 – Starptautiks boksa mačs.(Viena no bokserēm – ainažniece Zane Briģe)

18.00 – “Vilksim baltu zēģelīti“. Koncerts jūras krastā (TDA „Sakta“ un jūras pirātu šovs). Jūrmalas stāvlaukumā būs iespēja nobaudīt zivju zupu, zivis un citus Jūras svētku gardumus.

20.00 – Svētku koncerts pilsētas laukumā: atraktīvās mūzikas apvienība „Buča“ un „Ogres blūza brāļi“ (glāžu koncerts, pirātu āķis ar litrofonu, deju klavieres, operas basi u.c.)

22.00 – Svētku balle „Buča“ un „Ogres blūza brāļi“

24.00 – Svētku salūts

No plkst. 19.00 ieejas maksa pasākumā - Ls 3.00 , pensionāriem un bērniem no 7 līdz 16 gadu vecumam - Ls 1.00 , invalīdiem(uzrādot apliecības) un bērniem līdz 7 gadu vecumam – bez maksas.

 

 

Jūras svētki Rojā 12.jūlijā

Plkst. 10.00 miniatrakcijas "Lec un mainies!", "Ūdensbumba resnajiem runčiem" zālienā pie auto stāvlaukuma

Plkst. 10.00 – 17.00 Vizināšanās ar kuģīti

Plkst. 10.30 Antīko motociklu šovs

Plkst. 11.00 airēšanas sacensības pie Rojas upes tilta "Neķer lašus, ķer mani", "Zvejniek` fīr`s", "Saimes būšana" u.c.

Plkst. 12.00 igauņu viesu koncerts pludmalē

Plkst. 13.00 Jūras valdnieka vizīte Rojā pludmalē

Plkst. 14.00 popgrupas "Lai skan!" koncerts pludmalē

Plkst. 15.00 Viduslaiki Rojā

Plkst. 16.30 pludmalē grupas "Klaidonis" koncerts

Plkst. 18.00 pludmalē eksotisko deju studijas "Alegria" priekšnesums

Plkst. 19.00 pludmalē grupas "Gain fast" koncerts

Plkst. 21.00 – 24.00 dejas pludmalē ar grupu "Klaidonis"

Plkst. 24.00 Svētku salūts

Plkst. 01.00 – 06.00 dejas pludmalē kopā ar grupu "Tumsas uguns"

Ieejas maksa: Ls 5
Bērniem līdz 12 gadu vecumam, pensionāriem: Ls 3
Bērniem līdz 7 gadu vecumam: ieeja brīva.

Jūras svētki Mērsragā 14.jūlijā

plkst. 9.00 sporta atrakcijas pie vidusskolas

plkst. 10.00 zolītes mači kafejnīcā "Pie Mārītes"

plkst. 10.00 skaistāko un neparastāko kaķu izstāde tautas namā

plkst. 10.00 vizināšanās ar kuģi ostā

plkst. 12.00 koncerts pie muzeja

plkst. 14.00 Neptūna vizīte Jēgerlejā

plkst. 14.30 koncerts Jēgerlejā

plkst. 16.00 futbols skolas stadionā

plkst. 19.00 "VIRGAmusic" koncerts Jēgerlejā

Pēc koncerta – balle.
Ieejas maksa: Ls 4

Jūras svētki Engurē 12. jūlijā

10.00. stadionā SACENSĪBAS VOLEJBOLĀ, BASKETBOLA 3 PUNKTU METIENOS;

10.30. stadionā pie tiesnešu mājas SACENSĪBAS ŠAUTRIŅU MEŠANĀ;

11.00. stadionā pie tiesnešu mājas ALUS ĀTRDZERŠANAS SACENSĪBAS;

12.00. Auniņparkā SVĒTKU ATKLĀŠANAS KONCERTS

"Engures pagasts.Ieraudzīt, iepazīt, izjust" ;

13.00. stadionā pie tiesnešu mājas BĒRNI AICINĀTI SACENSTIES RITEŅBRAUKŠANAS VEIKLĪBAS BRAUCIENOS;

13.00. stadionā ZĀBAKA MEŠANAS SACENSĪBAS;

14.00. stadionā pie tiesnešu mājas ARBŪZU ĒŠANAS SACENSĪBAS;

14.30. Auniņparkā KONCERTĒ ŠLĀGERGRUPA "ROJA";

16.30. Auniņparkā MUZICĒ NACIONĀLĀ TEĀTRA DZIEDOŠO AKTIERU GRUPA "DRAMA" (Dita Lūriņa, Karīna Tatarinova, Mārtiņš Egliens, Mārcis Maņjakovs);

22.30. Auniņparkā NAKTS BALLE, balles viesi sporta kluba "Ozolciems" dejotāji ar savu jautro programmu;

KRIETNĀS MŪZIKAS FESTIVĀLA "DZIESMA MANAI PAAUDZEI" EKSPEDĪCIJA:

18.30. stadionā "DZIESMA MANAI PAAUDZEI"

23.00. - 04.00. stadionā NAKTS BALLES VIESI - "LABVĒLĪGAIS TIPS" UN AISHA AR GRUPU
Pasākuma biļetes iepriekšpārdošanā, sākot no: Ls 3.00, pasākuma dienā dārgāk
Pensionāriem un bērniem no 6 - 12 gadu vecumam (uzrādot to apliecinošu dokumentu): Ls 2.00

No plkst.10.00. - 18.00. kultūras namā Eksotisko mājdzīvnieku izstāde
ieeja: 1,50 Ls
1.- Ls pensionāriem un pirmsskolas vecuma bērniem

VISAS DIENAS GARUMĀ STADIONĀ DARBOSIES KARUSEĻI, ANNELS LOTERIJAS, GALERIJAS AR ŠAUŠANU U.C. ATRAKCIJĀM, GADATIRGUS UN BUFETES

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 20.04.2024 Vakars ar Dj Park Hotel Latgola
Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51925588sec.