Top rokopera bērniem

Komponiste un Jauno Zvaigžņu Teātra vadītāja Laila Ilze Purmaliete raksta bērniem rokoperu „Olivers”. Tās pirmizrāde gaidāma 6. maijā plkst. 13.00 VEF kultūras pilī.

Laila Ilze Purmaliete ideju rokoperai ņēmusi no slavenā Čārlza Dikensa romāna „Olivera Tvista piedzīvojumi”, kas piedzīvojis neskaitāmus dramatizējumus un pēc kura ir uzņemtas vairāk nekā 30 filmas. Čārlza Dikensa romānā par bāreni Oliveru ļoti reālistiski atklājas 19. gadsimta Anglijas sabiedrības seja, bet latviskajā rokoperā būs mūsdienīgāki notikumi. „Lai arī ir pagājuši 120 gadi kopš „Olivera Tvista” uzrakstīšanas, visas tajā skartās problēmas ir joprojām aktuālas arī šodien un arī Latvijā – bērnu nami, ielas bērni, draudzība un nodevība, mīlestība un tās trūkums. Izvēlētais žanrs rokopera saistīts ar materiāla skaudrumu un dramatismu, jo diemžēl arī šodien bērnam nereti ir jārisina ļoti nopietnas problēmas, jāpieņem izšķiroši lēmumi jau 11 gadu vecumā un dzīvē tas visbiežāk nebeidzas tik laimīgi kā mūsu stāstā par Oliveru,“ stāsta rokoperas autore Laila Ilze Purmaliete. Stāsts ir par mazo Oliveru, kurš dzīvo bērnu namā un kurš tāpat kā ikviens bērns vēlas būt mīlēts un laimīgs, kādam vajadzīgs. Nesaņemot mīlestību un prieku bērnu namā, viņš nolemj bēgt, nonākot uz ielas, kur gandrīz aiziet bojā. Oliveram nākas cīnīties pašam par savu turpmāko dzīvi, viņu no nelaimes paglābj nedaudz vecāks zēns, jau pieredzējis bezpajumtnieks, kurš arī Oliveru iesaista noziedznieka Feigina bandā, liekot viņam zagt un ubagot. Olivers iepazīst ielas dzīvi ar tās likumiem un morāli, viņš jau ir gatavs atriebties sabiedrībai, kura to ir izstūmusi, taču negaidīti iepazīst iejūtīgu attieksmi pret sevi, kas pamatos izmaina viņa skatījumu uz pasauli. Viņam ir dota iespēja dzīvot labāku dzīvi, taču nav viegli saraut saistības ar ielas dzīvi.

Teksta un mūzikas autore - Laila Ilze Purmaliete, režisors - Juris Rijnieks, scenogrāfija - Uģis Bērziņš, dziesmu aranžējumi – Raimonds Macats, lomās – vienpadsmit gadīgais Rihards Andris Bērziņš, kurš atveidoja galveno lomu populārajā muziklā„Viens pats Ziemassvētkos“, nozīmīgas lomas atveidos - Ieva Sutugova un citi konkursa „Jaunās zvaigznes“ dziedātāji. Izrādē piedalīsies arī tādi populāri dziedātāji kā Liene Šomase, Niks Matvejevs, kā arī bērnu popgrupa „Dzeguzīte“, kopā uz skatuves būs 20 lomu atveidotāji. Izrādi piedāvā „Jaunais Zvaigžnu Teātris”.

Izrādes VEF kultūras pilī – 6. , 7. un 12.maijā, kā arī 2009. gada rudenī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Kaļķu vārti
,


Jūrmalas TIC
,


Dome Hotel
,


Ventspils TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49761486sec.