Notiks svētki Turaidas pilī

Smaržīgās vasaras pilnbrieda laikā, 8.augustā no plkst.12.00 līdz 17.00, Turaidas pils pārvaldnieks fogts ielūdz uz svētkiem Turaidas pilī, aicinot iepazīt pils vēsturi caur neparastiem stāstiem, mūzikas skaņām, deju ritmiem un radošām darbnīcām, ikvienam piedaloties svētku procesā.

Plkst.12.0014.00 - Turaidas pils pagalmā no tuvām un tālām zemēm ieradīsies Turaidas pils pārvaldnieka viesi - VII starptautiskā tautas deju festivāla „Sudmaliņas” dalībnieki. Vienpadsmit kolektīvi no Latvijas, Spānijas, Polijas, Krievijas, Moldovas, Indijas un Dienvidkorejas mūzikas un deju soļu vijumā sniegs priekšnesumus par tēmu „Spārni”, atklājot emocijas un pārdzīvojumus dažādu gadsimtu dejās, stāstot stāstu par nemitīgo laika rata griešanos.

Plkst. 14.00 - Turaidas pils pagalmā notiks Siguldas Krusta kalna arheoloģisko izrakumu trešās sezonas noslēgums. Arheoloģiskās izpētes darbi Krusta kalnā tika uzsākti 2007.gadā un turpinājās 2008.gada vasarā. Pateicoties Siguldas domes finansējumam, arī šogad jūlijā izpēte tika turpināta un par tās rezultātiem noslēguma pasākumā stāstīs arheoloģisko izrakumu vadītājs Turaidas muzejrezervāta speciālists Egils Jemeļjanovs. Svētku brīdī īpašs paldies tiks izteikts arī Siguldas novada jauniešiem, kuri brīvprātīgi piedalījās arheoloģisko izrakumu darbos.

Plkst. 14.30 - Tiks atklāta jauna digitālā programma „Turaidas fogti un Rīgas arhibīskapijas vasaļu dzimtas. 13.- 16.gs”. Digitālā programma papildinās Turaidas pils Rietumu korpusa 2.stāva ekspozīciju "Turaida Rīgas arhibīskapijas sastāvā no 13. - 16. gadsimtam". Programmā ikviens varēs atrast bagātīgu informāciju par Turaidas pārvaldnieku dzimtām un viņu ģerboņiem.

Plkst. 15.0017.00 - Ikvienam apmeklētājam tiks piedāvāti četri neparasti stāsti par Turaidas pils vēsturi:

· No kā būvēta Turaidas pils?

· Turaidas pils cietumi

· Apkārt Turaidas pilij

· Turaidas fogti, rakstība un zīmogošana

Svētku īpašie viesi būs alķīmiķi, kuru brīnumainajā laboratorijā varēs vērot alķīmiķu zelta gatavošanu, naudas viltošanu, ūdens pārvēršanu vīnā un mūžīgo sērkociņu dedzināšanu. Pilī viesosies arī brīvie ļaudis no apmetnes „Godesverdera”, kuri piedāvās izmēģināt spēkus viduslaiku veiklības un prāta spēlēs.

Improvizētā fotosalonā būs iespēja tērpties stilizētās viduslaiku drānās vai bruņās un iemūžināt sevi uz Turaidas pils fona. Savukārt mazākie pasākuma dalībnieki tiks aicināti uz bērnu radošo darbnīcu „Es būvēju Turaidas pili!”, kurā varēs kopīgiem spēkiem būvēt pili un darināt pils torņus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 20.04.2024 Vakars ar Dj Park Hotel Latgola
Gaidām Jūs šo sestdien , plkst.20:00 bārā La Terrasse💃🍾🕺 Galdiņu rezervācija +371 65404910 | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Uzņēmumi


Siguldas novada TIC
,


Rixwell Segevold Hotel
,


Turaidas muzejrezervāts
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47162104sec.