Notiks ikgadējais festivāls «Eiropas Ziemassvētki»

„Latvijas Koncerti” aicina uz ikgadējo festivālu „Eiropas Ziemassvētki”, kas šogad notiks no 3. līdz 30. decembrim Rīgas koncertzālēs un dievnamos, kā arī Rēzeknē, Jelgavā, Valmierā, Ādažos un Daugavpilī. Festivālā dzirdēsim mūzikas dižgaru Bēthovena, Mocarta, Baha, Hendeļa, Šūberta, Monteverdi kompozīcijas, izdzīvosim Ziemassvētku stāstu džeza noskaņās, novērtēsim divus jaunus albumus – Sergeja Jēgera „Ave Maria” un Vestarda Šimkus „Intervija ar Bēthovenu”. Koncertos piedalīsies Latvijas Radio koris, Sinfonietta Rīga, Rīgas Doma zēnu koris, baroka orķestris Collegium musicum Rīga, Tallinas baroka orķestris, vokālā grupa Framest, kā arī izcili solisti – Ieva Parša, Dita Krenberga, izcilā vācu vijolniece Izabella Fausta u.c.

Festivālu „Eiropas Ziemassvētki” 3. decembrī Rīgas Domā atklās Sergeja Jēgera jaunā soloalbuma „Ave Maria” prezentācijas koncerts, kura saturiskais vadmotīvs ir kanoniskā lūgšana Dievmātei Ave Maria.

Lielajā ģildē 8. decembrī notiks Vestarda Šimkus nule ieskaņotā Bēthovena klaviersonāšu albuma prezentācijas koncerts. Savukārt 11. decembrī skanēs viena no visskaistākajām Mocarta simfonijām un Baha kompozīcijas Sinfonietta Rīga un izcilās vācu vijolnieces Izabellas Faustas izpildījumā.

Spīķeru koncertzālē 15. decembrī notiks Šūberta vakars, kas ir Sinfonietta Rīga solistu veidota “Šūbertiāde” jeb kamermūzikas vakars draugu lokā kā Franča Šūberta laikā ar intīmu gaisotni un ļoti skaistu mūziku.

17. decembrī Sv. Jāņa baznīcā koncertā „Eņģeļu balsis” barokāli grezna programma Ziemassvētku gaidās ar sengadu mūzikas vēsturiskā atskaņojuma speciālistiem – lielisko kontrtenoru Sergeju Jēgeru, Rīgas Doma zēnu kori, baroka orķestri, kas teicamo speciālistu Māra Kupča un Mārtiņa Klišāna vadībā spēlē vēsturiskos instrumentus un to kopijas, ļaujot iejusties gaisotnē, kādu šī mūzika uzbūra 17. un 18. gadsimta mijā.

22. decembrī Spīķeru koncertzālē Ziemassvētku stāstu izstāstīs Ieva Parša un talantīgi atskaņotājmākslinieki, kas ir kompetenti vēsturiskā atskaņojuma jautājumos – Agnese Kanniņa-Liepiņa, baroka vijole; Sanita Zariņa, baroka vijole; Ēriks Kiršfelds, čells un Ieva Saliete, klavesīns.

25. decembrī Mazajā ģildē klavieru kvarteta RIX un Ditas Krenbergas koncerts „Ziemassvētki sveču gaismā”.

Ziemassvētku mūziku džezā klausīsimies 27. decembrī Spīķeru koncertzālē koncertā „Winter Jazz” vokālās grupas Framest izpildījumā.

Pieredzējuši baroka mūziķi no Igaunijas, Zviedrijas un Apvienotās Karalistes sagādās krāšņas un majestātiskas Ziemassvētku prieka un līksmības sajūtas ar vienu no visu laiku visskaistākajiem sakrālās mūzikas šedevriem - itāļu baroka ģēnija Klaudio Monteverdi "Svētās Jaunavas Marijas vesperēm" - Sv. Jāņa baznīcā 28. decembrī.

Fetivāla „Eiropas Ziemassvētki” izskaņā 29. un 30. decembrī Lutera baznīcā (Torņkalnā) Baha svītas un Hendeļa oda Sinfonietta Rīga un Latvijas Radio kora izpildījumā. Tā būs programma, kas pacilā, iedvesmo un apskaidro. Hendeļa veltījums sakrālās mūzikas aizgādnei Svētajai Cecīlijai ir viens no smalkākajiem un sapņainākajiem meistara darbiem, kas spēj pārcelt citās sajūtu dimensijās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 18.04.2024 Jaunmoku pils aicina uz Putnu dienu Tukuma TIC
Jaunmoku pils aicina skolēnus uz ikgadējo Putnu dienu 18.aprīlī. No pulksten 10:00 dabas izzinātājiem būs iespēja vērot putnus pils parkā, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4297111sec.