Aizkraukle aicina uz ģimenes tūrisma dienu!

Moto: "Saredzi, Sadzirdi, Izgaršo"

Ar ļoti plašu pasākumu un aktivitāšu programmu 12. maijā Aizkraukles novada pašvaldība sadarbībā ar vietējiem uzņēmējiem rīko ģimenes tūrisma dienu Aizkrauklē, tajā aicinot piedalīties ikvienu pilsētas iedzīvotāju un viesi. Katram būs iespēja izvēlēties sev tīkamāko brīvā laika pavadīšanas veidu un tuvāk iepazīt mūsu Daugavas dabas parka daudzveidību.

Ģimenes tūrisma dienas norise notiks trīs daļās:

1. Daugavas dabas parks "Daugavas ieleja". Ģimeņu pārgājiens.

Ģimenes tūrisma dienā aicināts ikviens iepazīties ar Aizkraukles novada jauno tūrisma maršrutu dabas parkā „Daugavas ieleja", kurā varēs aplūkot novada kultūrvēsturiskā mantojuma objektus un ko vairāk uzzināt par dabas parka bagātībām, bet beigās atvilkt elpu īpaši ierīkotajās atpūtas vietās.

Pārgājiena sākums 10:00.

Nokļūšana
Plkst. 9:30 no pilsētas centrālā laukuma aties autobuss līdz Aizkraukles pilskalniem.
Tiem, kuri maršrutu vēlēsies veiktar velosipēdiem, starta sākumpunktā līdz 12:00 pie tūrisma stenda, būs iespēja saņemt maršruta informācijas bukletu.
Taka vedīs gar Daugavas krasta ainaviski skaistām vietām, klusiem mežiem, gravām un pļavām.

Maršruts:
Aizkraukles pilskalns - Lasmaņu karjers - brīvdienu māja „Cepļi".
Pārgājiena garums 8 - 10 km, to veiksim ar kājām vai velosipēdiem!
Pārgājiena ilgums: 6 stundas.
Kājāmgājējus pavadīs gids.

Apskates objekti:Aizkraukles pilskalns, Ašķeres grava, Aizkraukles luterāņu baznīca, Livonijas ordeņa pilsdrupas, Aizkraukles vecā kapsēta, Aizkraukles muiža, Kaļķu cepļa drupas.
Pārgājiena laikā varēs nesteidzīgi baudīt Daugavas senlejas krāšņumu pavasara ziedēšanas trakumā, ieklausīties kā pamodusies daba, remdēt slāpes, baudot auksto avota ūdeni, uzzināt par kultūrvēsturiskiem pieminekļiem, ar kuriem saistās nostāsti, teikas, leģendas. Būs arī fotosesija Senielejas Raganu „lidlaukā"! Lasmaņa karjeraatpūtas vietā tiks kurināts ugunskurs, kur varēs cept līdzi paņemtās desiņas.

Finišs ap plkst. 16:00pie brīvdienu mājām "CEPĻI", kur saimnieki piedāvās muzikālu pauzi "Cepļu" estrādē.

Visi pārgājiena dalībnieki aicināti uz tautas dziesmu un ziņģu izdziedāšanu, tautas deju izdejošanu, kā arī iešanu rotaļās, kopā ar Aizkraukles folkloras kopu.

Brīvdienu mājas "ARONIJAS" pulksten 14:00 tūristiem piedāvās nūjošanu un pirts rituālu izbaudīšanu.

2. PILSĒTĀ

Aizkraukles "Kalna Ziedi" muzeja kolektīvs no 10:00 līdz 15:00 piedāvās iespēju piknikot muzeja dārzā, līdzi ņemot visu tam nepieciešamo: cepamdesas, maizīšu groziņus un dzeramos, sedziņas uz kurām sēdēt un citas nepieciešamās lietas. Muzejs nodrošinās ugunskuru, piedāvās senās spēles un rotaļas.

Pilsētas kultūras nams plkst.15:00aicina visus uz Mātes dienas ieskaņu muzikālu piedzīvojumu "Mūsu mammai un tētim" Knīpas un Knauķu izpildījumā. Pirms koncerta tiks demonstrēts Aizkraukles jauniešu video sveiciens, kā dāvana savai pilsētai 45.gadu jubilejā.

Klubs "La Palma" plkst. 18:00pieāvās diskotēku bērniem ar izklaidējošu programmu (ieejas maksa 0,50 Ls).

3. GARŠU CEĻOJUMI

Klubs "La Palma"šīs dienas ietvaros parūpēsies par gardēžiem un piedāvās nogaršot varavīksnes foreli... Nāc, atpūties, nogaršo un sagādā prieku bērniem!

Latviešu ēdieni „Krasta krogā". Ēdienkartē: Skābu kāpostu zupa, Pelēkie zirņi ar speķi, Ribiņas ar štovētiem kāpostiem, vārītiem kartupeļiem un mērcīti, Dzērveņu uzpūtenis ar pienu, Rupjmaizes kārtojums (cenas no Ls 1.50 - 2,50Ls).

Kafejnīcas „Panna" un "Pērses Panna" Ģimenes tūrisma dienā aicina mazā garšu ceļojumā uz Austrumu zemēm, nobaudot Taizemes zupu, Terijaki un suši (no Ls 0.80 līdz 2,50).

Kafejnīca "Meduslācis" uzsāks rabarberu kulinārijas sezonu.

Kafejnīca „Betija" 12.maijā plkst. 11:00 atvērs savu vasaras terasi. Piedāvājumā jauna pavasara-vasaras sezonas ēdienkarte ar dažādiem salātiņiem, kokteiļiem un saldējumiem.
Īpaši padomāts būs arī par pašiem mazākajiem apmeklētājiem. Aicinām pavasari baudīt kopā ar mums!

Sīkāka informācija: http://dev.aizkraukle.lv/news/Regional/1983/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 26.04.2024 TALKA | Vīna darītavas "ABAVAS" teritorijā Tukuma TIC
Abavas vīna darītava aicina uz pavasara talku pie sevis Tukuma pusē 26.aprīlī no pulksten 9:00. Būs kopīga apkārtnes, ābeļdārza sakopšana, sidra | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47983193sec.