Likteņdārza būvniecība Koknesē notiek pilnā sparā

"Ar visas Latvijas tautas atbalstu uz salas Daugavā, Koknesē, top Likteņdārzs. Tā ir vieta, kur satiekas pagātne, tagadne un nākotne. Gan cilvēka, gan valsts. Satiekas, lai dotu mierinājumu pagātnei, spēku šodienai un iedvesmotu piepildīt savus sapņus nākotnē." Tā vēsta Likteņdārza oficiālās mājas lapas ziņojums par šo nacionālo arhitektūras pieminekli.  Augusta beigās tika rīkota Latvijas Televīzijas un Kokneses fonda rīkota ziedojumu akcija "Top Latvijas Likteņdārzs!", lai tas varētu tikt pabeigts. Par to, kā sokas un sajūtām darba procesā, mums stāsta Kokneses Tūrisma centra konsultante Zane Zariņa.

"Klāt ir pārdomu laiks, kad ne tikai apstājamies pēc vasaras trakulīgā skrējiena, bet arī paveramies dzidri zilajās debesīs un apjaušam, ka mīlestību savai zemei nevajag skaļos vārdos izsacīt. Varbūt pietiek dziesmā izdziedāt Daugavas krastā, kā to darījām 24. augustā, kad parādījām savu labo gribu, lai taptu Skatu terase Likteņdārzā," jauko mirkli atceras Zane. Latvijas Televīzijas un Kokneses fonda rīkotajā ziedojumu akcijā "Top Latvijas Likteņdārzs!" kopā tika saziedoti 28 000 latu, un pašlaik notiek aktīva skatu terases būvniecība, ko paredzēts pabeigt šā gada rudenī.

Turklāt bez Skatu terases notiek arī citas pilnveidošanas aktivitātes. Sākoties jaunajam mācību gadam, joprojām turpinās projekts "Dāvini savai Latvijai", kurā Latvijas vispārizglītojošās dienas un profesionālās skolas tiek aicinātas piedalīties sociālajā projektā, izgatavojot koka vēlējumu plāksnītes, kuras tiks izvietotas Likteņdārzā kā dāvana Latvijai. Bērnu un jauniešu vēlējumi savai valstij aizsāks jaunu tradīciju Likteņdārzā. Projekta noslēgumā tiks izlozēti 70 pārstāvji no 10 skolām, kuri 16. novembrī apmeklēs hokeja komandas Dinamo Rīga spēli pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik", kas notiks Arēnā Rīga.

Arī Likteņdārza draugu alejas akcija rit ar savu sparu: "Ābeļu alejas izbūvē aicinu piedalīties visus Latvijas iedzīvotājus. Ziedojot 5 Ls, alejā tiks iebūvēts unikāls Latvijas pelēkajā akmenī tēsts bruģakmens ar Tavu vai kāda Tev mīļa tuvinieka vai drauga vārdu un uzvārdu."

2018. gadā Latvijai apritēs 100 gadu un tautas veidotais Likteņdārzs būs dāvana mūsu bērniem un mazbērniem valsts dzimšanas dienā.

Starpcitu, šī brīnišķīgā dārza idejas autors ir Shunmyo Masuno - ainavu arhitekts no Japānas. Viņš uzzīmēja, kā jāizskatās Likteņdārzam, un viņa projekts 207 darbu konkurencē starptautiskas žūrijas vērtējumā tika atzīts par labāko.














Vairāk informācijas interneta vietnē www.liktendarzs.lv un www.kokneseturisms.info


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 21.03.2024 Tikšanās ar rakstnieci Noru Ikstenu Tukumā Tukuma TIC
21.martā plkst.16.00 tikšanās ar rakstnieci, grāmatu “Mātes piens”, “Jōna” u.c. interesantu un vērtīgu grāmatu autori Noru Ikstenu. | Skatīt vairāk
Latvija
Idejas pavasara svētku dāvanām Kolekcija
Pavasara svētki ir īpaši - dan Lieldienas, gan Mātes diena, gan īpašie svētki mums svarīgiem cilvēkiem. Šajā kolekcija idejas dāvanām no kolekcija | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 VIKTORS LAPČENOKS | Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
23.martā pulksten 17:00 esi gaidīts Šlokenbekas muižas krodziņā, kur brīnišķīgu koncertu sniegs latviešu estrādes leģendārais dziedātājs | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Aizkraukles novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48108721sec.