Kampaņā "Atklāj Latviju no jauna" sakrāti jau 426.000 no nepieciešamajiem kilometriem

Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) rīkotās vietējā tūrisma veicināšanas kampaņas "Atklāj Latviju no jauna!" skaitīklī sociālajā tīklā Draugiem.lv sakrāti jau vairāk nekā 426 000 Latvijas apceļotāju kilometri. "Atklāj Latviju no jauna!" mērķis ir līdz 10. decembrim sakrāt Latvijai dāvanu - vienu miljonu kilometru.

Aktīvi apceļot Latviju un sakrāt tai miljonu kilometru aicina tādi sabiedrībā zināmi cilvēki kā Anna Rozīte, Mārtiņš Rītiņš, Eva Ikstena – Strapcāne, Raimonds Bergmanis un Latvijas pašvaldības.

Armands Slokenbergs, TAVA direktors: "Akcija "Sakrāj miljonu kilometru Latvijai" ir dāvana Latvijai, kuras veidošanā ir aicināts piedalīties ikviens. Tai ir simboliska nozīme - kopīgi apceļot Latviju vienu miljonu kilometru garumā, daloties informācijā un pieredzē par jaunatklātajām Latvijas vietām ar citiem ceļotājiem. Ir patiess prieks, ka aicinājumam apceļot Latviju un atklāt to no jauna aktīvi atsaukušās arī novadu pašvaldības un sabiedrībā zināmi cilvēki."

Iesaistīties kilometru krāšanā ir vienkārši – www.draugiem.lv/atklajlatviju/miljons jāpievieno nobrauktie kilometri, norādot veikto maršrutu un pievienojot katra apskates punkta fotogrāfiju. Pievienotās fotogrāfijas piedalās lapas apmeklētāju balsojumā, kurā galveno balvu - ceļojumu 5 personām ar nakšņošanu kādā no skaistākajām Latvijas muižām - saņems populārākās fotogrāfijas autors. Veicināšanas balvas saņems aktīvākais balsotājs, aktīvākais ceļotājs, lielākā kilometru skaita pievienotājs, kā arī konkursa dalībnieks, kuru kā simpātiju izvēlēsies "Atklāj Latviju no jauna" vēstneši.

Sabiedrībā zināmi cilvēki atklāj savus iecienītākos Latvijas maršrutus

Ieteikumus Latvijas atklāšanā sniedz sabiedrībā zināmi cilvēki, pastāstot par saviem iecienītākajiem Latvijas apceļošanas maršrutiem. Anna Rozīte, TV raidījuma "Kinomānija" vadītāja, iesaka atklāt no jauna Kurzemes pusi - Kolkas ragu, piekrastes ciemus un maršrutā noteikti iekļaut arī skaistos Kurzemes mežus. Mārtiņš Rītiņš, restorāna "Vincents" šefpavārs un Latvijas Slow Food biedrības prezidents, iesaka apceļot Straupi un tās gleznaino apkārtni, kā arī nogaršot vietējo zemnieku izaudzēto Latvijas dārzeņu ražu un pašmāju saimnieku gatavotos piena produktus.

Žurnāliste Eva Ikstena - Strapcāne  iesaka apceļot Daugavpili un izbaudīt šīs pilsētas savdabīgo šarmu, īpaši izceļot ukraiņu ēstuvīti, romantiskos balkoniņus pie veco māju fasādēm, gardāko saldumu vietu pilsētā "Šokoladņu" un skaisto universitāti. Aktīva kultūras dzīve notiek ne tikai Rīgā, bet arī citviet Latvijā, lielisks piemērs ir Daugavpils teātris, kas piedāvā mūsdienīgas izrādes. Raimonds Bergmanis, Latvijas Olimpiešu kluba prezidents un spēkavīrs, atklāj savus maršrutus - Kurzemē Raimonds Bergmanis iesaka mērot ceļu no Kolkas līdz Ventspilij, savukārt Latgalē - apceļot Aglonas novadu un tā skaistos ezerus.

Novadi piedāvā plašas izklaides un atpūtas iespējas

Pēc TAVA datiem, Latvijas iedzīvotāju iecienītākie galamērķi ir Rundāles pils un muzejs, Liepāja, Cēsis, Tērvetes Dabas parks, Aglonas Bazilika, Rīga, Jūrmala, Kuldīga, Gaujas Nacionālais parks, Turaidas muzejrezervāts un Ventspils. Tomēr interesants piedāvājums meklējams arī citās Latvijas pilsētās un novados, ārpus ierastajiem maršrutiem. "Atklāj Latviju no jauna!" atbalsta reģionu pašvaldības un aicina no jauna atklāt Latvijas izklaides, atpūtas un kultūras dzīves piedāvājumu, nobrauktos kilometrus pievienojot miljons kilometru skaitīklim.

Dagdas novada pašvaldības vadītājs Viktors Stikuts aicina ceļotājus apmeklēt Latgali un noteikti iegriezties Dagdas novadā: "Mūsu novada muzejā "Andrupenes lauku sēta" ikviens var iepazīties ar zemnieku dzīvi pagājušajos gadsimtos, kā arī nogaršot mūsu zemnieku cepto maizi, gatavoto sviestu un dažādas putras. Dagdas pilsētā ir vērts apmeklēt novadpētniecības izstāžu zāli "Patria", kurā apskatāmas mājas lietas no vairākiem gadsimtiem."

Valmieras domes priekšsēdētājs Inesis Boķis: "Valmierā ir daudzveidīgas aktīvās atpūtas iespējas, piemēram, ziemas sezonā aicinām apmeklēt slēpošanas centru "Baiļi", Valmieras slidotavu, izbaudīt aktīvās atpūtas centra "Eži" piedāvājumu. Lepojamies ar Valmieras Drāmas teātri. Jau tradicionāli gada nogalē papildus izrādēm teātris skatītājiem sarūpējis īpašu dāvanu – muzikālu Ziemassvētku programmu "Ziemassvētki ar Bellaccord". Savukārt, ja  mērojat uz Valmieru tālāku ceļu, iesaku atpūsties kādā no daudzajām viesnīcām, viesu mājām vai dienesta viesnīcām Valmierā, vienlaikus izmantojot arī Valmieras spa piedāvājumu."

Atklāj Latviju no jauna ar labās gribas vēstnešiem

TAVA organizētā kampaņa "Atklāj Latviju no jauna!" aicina iedzīvotājus ceļot pa Latviju visu gadu, arī rudens un ziemas sezonās. Kampaņai "Atklāj Latviju no jauna!" ir labās gribas vēstneši jeb atklājēji, kas videostāstos dalās sajūtās par viņuprāt skaistākajām vietām dažādos Latvijas reģionos – Rīgā, Vidzemē, Zemgalē, Latgalē un Kurzemē. Pirmie pieci stāsti ir par ziemas apceļošanu, aicinot cilvēkus iepazīt reģionus šajā sezonā, tie skatāmi saitē.

Kampaņa "Atklāj Latviju no jauna!" ilgs līdz 2013. gada rudenim, un tās idejas autors un īstenotājs ir reklāmas aģentūra "The Matter", informatīvie atbalstītāji - Latvijas Televīzija, JCDecaux un Draugiem.lv.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.tava.gov.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 19.04.2024 Pavasara pārgājiens Bērzpilī Balvu TIC
21.aprīlī 10:00 aicinām doties aptuveni 14 km garā pārgājienā Bērzpils pagastā, ko vadīs vietējā gide Anna Kriviša. | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62764001sec.