Dabas parkam Daugavas ieleja izveidota jauna interneta mājaslapa

2013. gada 15. janvārī ir pabeigta un atklātībai nodota jaunā Dabas parka "Daugavas ieleja" interneta mājas lapa. Mājas lapa tika veidota par Aizkraukles novada domes piešķirto līdzfinansējumu, projekta ietvaros un tika izveidota divu mēnešu laikā. Mājas lapa aktualizēs informāciju par Dabas parku "Daugavas ieleja", interesenti varēs uzzināt par parka vēsturi, izveidi, plānotajiem pasākumiem, atpūtas iespējām, naktsmītņu pakalpojumiem, apskatīt foto galeriju un iepazīties ar tūrisma maršrutiem.

Mājas lapas interneta adrese www.daugavasieleja.lv  aicina ceļotājus iepazīt Daugavas ielejas neskarto un nepārveidoto dabas ainavu.

Par Dabas parku "Daugavas ieleja": Pļaviņu HES uzbūvēšana ir robežšķirtne, kas skaisto Daugavas senieleju iedala divos dzīves posmos - pirms un pēc. Dabas parkā kas gandrīz 10 kilometru garumā abos Daugavas krastos seko līdzi Daugavas skrējienam, vēl saglabājies fragments no nepārveidotās Daugavas senielejas. Te vēl saskatāms citviet zudušais dižums, kur ar dabas krāšņumu saaužas folkloras tēli un varonīgās pagātnes stāsti. Šī vēl nezudusī vieta Likteņupes krastos ir īpaša Latvijai un latviešiem. Parks atrodas Skrīveru, Aizkraukles un Sērenes pagastu teritorijā.  Platība - 1091 hektāri, 225 hektāri jeb 20.6 procenti aizņem Daugavas upe. Dibināts - 1987. gadā.

Daugavas ielejā ir izveidojušies divi dziļu senieleju posmi. Vienu no tiem, kas atrodas starp Krāslavu un Daugavpili, ar plašas tautas atbalstu pagājušā gadsimta 80. gadu beigās, protestējot pret Daugavpils HES būvi, ir izdevies paglābt no iznīcības. Tur patlaban ir Daugavas loku dabas parks.

Diemžēl otru senielejas posmu starp Pļaviņām un Salaspili ir neglābjami pārveidojusi Hidroelektrostaciju celtniecība. Vēlākajos gados izveidotais dabas parks būtībā ir stāsts par Daugavas senielejas zaudēto varenumu. Šajā īsajā nogrieznī vēl joprojām saglabājusies vizuāli krāšņa, plaša daba un kultūrainava.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.daugavasieleja.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.95878506sec.