Arī Koknesi un likteņupes Daugavas krastus ir sasniedzis "zelta rudens"

Koknese un likteņupe Daugava vienmēr vilinājusi ceļotājus, arī "zelta rudens" nav un nebūs izņēmums. Jau zināmajiem apskates objektiem Koknesē, ir pievienojies Likteņdārzs, no kura paveras skaists skats uz Kokneses pilsdrupām. Vairāk par "zelta rudens" vērošanas vietām informē Kokneses  Tūrisma centra tūrisma informācijas centra konsultante Zane Zariņa.

KOKNESES PILSDRUPAS

Vai esi Latvijas kartē pamanījis, ka Koknese atgādina krūtīs pukstošu sirdi? Atnāc un ieklausies kā viduslaiku pils akmens mūros dzīvība pulsē, kā rudens vakarā pie Daugavas atdzimst sena teika…

Bīskaps Alberts 1209. gadā senlatviešu pils vietā lika uzcelt Kokneses pils cietoksni, kas viduslaikos bija neskaitāmu cīņu vieta. 1701. gadā četrus metrus biezos pils mūrus atkāpjoties no uzbrucējiem sakši uzspridzināja. Kopš tiem laikiem pils nav atjaunota un saglabājušās vien drupas, kas slējās augstu  Daugavas krastā. Kopš 1966. gada Pļaviņu HES ūdenskrātuves uzpludinātie ūdeņi sniedzas līdz drupu pamatiem. Vēsturiskā ekspozīcija pilsdrupu namiņā sniedz ieskatu cilvēka skatam zudušajai  ainavai.


PARKS

Kādreizējās muižas parka vārti ar akmens kaltiem stabiem un norobežotais vecais ceļš gar muižas dīķiem, jūs ievedīs vienā no iecienītākajām atpūtas vietām. Ikviens var izjust gadalaiku maiņu un iepazīt pagājušo gadsimtu atstāto kultūrvēsturisko mantojumu, apskatīt atjaunoto V. Jākobsona veidoto strūklaku "Fauna galva", Jaunās pils drupas, tēlnieka Ģ. Burvja veidoto, Baltijā augstāko koka skulptūru "Mūžībai", zviedru laika lielgabalus un riņķa krustus. Pa garāko taku nokļūt līdz vietai  Pērses krastā, kur vientuļa par zudušo  ūdenskritumu skumst "Pērses meitene". Turpat netālu atrodas Kokneses muižas ansamblis. Kādreizējā muižas pārvaldnieka māja, kurā no 1885. līdz 1887. gadam dzīvoja rakstnieks Rūdolfs Blaumanis.


LIKTEŅDĀRZS

Kad nonāksi uz salas Daugavas vidū - Likteņdārzā tu sajutīsi kā vienuviet satiekas pagātne, tagadne un nākotne, kā jaunos, zaļojošos kociņus apmīļo saule, jo katrā no tiem atdzimst kādas dvēseles stāsts. Atved līdzi pelēku laukakmeni un tu būsi pielicis plaukstas mūžīgai piemiņai.

Mūsu kopīgā dāvana Latvijai 100. dzimšanas dienā, kas kļūst par vienu no ievērojamākajiem tūrisma objektiem  Latvijā. Pirmie darbi dārzā sākti 2008. gadā, radot ābelīšu alejas ceļu.  Pa ābeļu aleju un daudzajām takām var nokļūt līdz topošajam amfiteātrim un Skatu terasei, no kuras var vērot Daugavas ainavas.


JAUNUMS!  DABAS TAKA  

No Kokneses pilsdrupām uz Likteņdārzu ved aptuveni 1.8 kilometru dabīgi iestaigāta taka ar koka tiltiņiem pāri gravām un Daugavas līčiem.

VELO. DAUGAVAS IELEJAS VOLOMARŠRUTS

Izcils maršruts Daugavas ielejas iepazīšanai, kas savieno trīs Daugavas pilsētas - Skrīverus, Aizkraukli un Koknesi. Visas pilsētas savienotas arī ar dzelzceļa līniju, kas atvieglo maršruta plānošanu un šī reģiona apceļošanu ar velosipēdu. Posmā no Skrīveriem līdz Aizkrauklei var baudīt Daugavas ielejas ainavas, veicot arī stāvu nobraucienu līdz Daugavai, gar kuru iet viens no maršruta posmiem. Posms no Aizkraukles līdz Koknesei ir arī alternatīva, kā izvairīties no lielās šosejas ar intensīvo satiksmi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 VIKTORS LAPČENOKS | Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
23.martā pulksten 17:00 esi gaidīts Šlokenbekas muižas krodziņā, kur brīnišķīgu koncertu sniegs latviešu estrādes leģendārais dziedātājs | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 23.03.2024 Laivošanas sezona sākusies Madonas TIC
Ieplāno brīvdienu izbraucienu ar ģimeni vai draugiem un nobrauc kādu posmu pa upi pie Madonas! | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Laivošanas sezonas atklāšana! Bauskas TIC
Dodies aizraujošā laivu sezonas atklāšanas braucienā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50465107sec.