Latvijas dzimšanas dienu atzīmēs vismaz 19 pasaules valstīs

Latviešu kopienās ārpus Latvijas par godu Latvijas Republikas proklamēšanas dienai šogad notiks vairāk kā 60 svētku sarīkojumi vismaz 19 pasaules valstīs, liecina portāla www.latviesi.com apkopotā informācija.

Visplašākais svētku sarīkojumu klāsts gaidāms Amerikas Savienotajās Valstīs, Lielbritānijā, Vācijā, Zviedrijā, Lietuvā un Kanādā. Latvijas dzimšanas dienas svinības notiks arī latviešiem Austrālijā, Austrijā, Beļģijā, Dānijā, Francijā, Igaunijā, Īrijā, Krievijā, Luksemburgā, Nīderlandē, Singapūrā, Somijā un Spānijā.

Piemēram, Vīnē norisināsies Latvijas Neatkarības 95.gadadienai veltīta Latviešu balle. Sarīkojumā paredzēta atklāšanas daļa ar Latvijas vēstnieka Austrijā Edgara Skujas uzrunu, prezidenta Andra Bērziņa video apsveikumu ārzemēs dzīvojošajiem latviešiem. Tāpat būs iespēja baudīt klasiskās mūzikas koncertu, pēc kura sekos saviesīgā daļa ar vakariņām un balli kopā ar grupu no Latvijas "Stendera ielas zēni". Arī Latviešu - dāņu biedrībā notiks lustīga balle un svinīgs koncerts, kurā varēs dzirdēt gan mīļas un visiem zināmas latviešu tautasdziesmas, gan melodijas no šī gada Dziesmu svētku repertuāra, gan šobrīd Latvijā populāras latviešu autoru estrādes dziesmas.

Citās valstīs pie latviešiem ciemosies Latvijā pazīstami mākslinieki – koncertu Ņudžersijas latviešu biedrības centrā "Priedaine" un Čikāgā sniegs Ieva Akuratere, Matīss Akuraters un Leons Sējāns, savukārt, uz Franciju dosies Varis Vētra un Ingūna Kalniņa. Igaunijas vēstniecībā uzstāsies Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" mūziķi. Lielbritānijā – Edinburgā viesosies Ivo Fomins, bet Zviedrijā sarīkojumu Alvīkas kultūras namā vadīs aktieri Dita Lūriņa-Egliena un Mārtiņš Egliens.

Sarīkojumos dziedās, dejos un priekšnesumus sniegs arī ārzemju latviešu pašu dibinātie deju kolektīvi, kori, ansambļi un svētdienas skoliņu audzēkņi, piemēram, Ņujorkas latviešu koris, Čikāgas vīru koris, Mineapoles folkloras ansamblis "Teiksma", BLB koris "Beverīna", koris "Rietumvējš", Folkloras kopa “Austrumkalns”, Deju kopa "Londona dejo, Līdsas skoliņas "Pūcīte" skolēni un vecāki, Latviešu jauktais koris "Ziemeļjūra" no Nīderlandes, Minsteres deju kopa MiLaDeKo, Stokholmas latviešu koris u.c.

Latvieši sev būs sarūpējuši ne tikai dziesmas un dejas, bet arī dažādus vēdera priekus kā rupjmaizi un Brenguļu alu. Vairums sarīkojumu organizētāji aicinājuši tautiešus uz kopīgajiem vakariem ierasties ar latviešu nacionālajiem ēdieniem pildītiem groziņiem.

Šī gada Latvijas Valsts svētku un citu ārzemju latviešu sarīkojumu apkopojums apskatāms portāla Latviesi.com notikumu kalendārā www.latviesi.com/notikumi.

Latviesi.com ir interneta medijs latviešiem ārpus Latvijas, kas sniedz noderīgu informāciju un nodrošina kopienas komunikācijas platformu latviešiem visā pasaulē, ar mērķi palīdzēt latviskuma veicināšanā, ikdienas sadzīvē un strādājot, studējot vai ceļojot ārpus Latvijas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66451716sec.