Sestdien Rūjienā notiks XVII Latvijas Tautas mūzikas svētki

2014. gada 14. jūnijā Rūjienā, vietā ar senām un bagātām tautas muzicēšanas tradīcijām, notiks XVII Latvijas Tautas mūzikas svētki. Pasākumā piedalīsies tautas mūzikas ansambļi un lauku kapelas no visiem Latvijas novadiem, kā arī viesi – ermoņiku spēlmaņi no Igaunijas.

"Tautas mūzika allaž ir bijusi viens no spēka avotiem, kas ļāvis gan priecāties un svinēt dzīvi, gan arī izturēt pārbaudījumus. Kā veltījums komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā skanēs Sibīrijas ceļos dziedātās dziesmas, bet lielajā koncertā godināsim slaveno novadnieku Ādamu Ori ar viņa "Meldermeitiņu" apvienotā orķestra skaņās," stāsta Latvijas Nacionālā kultūras centra tautas mūzikas eksperts Ilmārs Pumpurs.

No pulksten 14.00 notiks amatnieku darbu izstāde-tirdziņš un svētku ieskaņu koncerti Rūjienas pilsētas ielās un laukumos, savukārt plkst. 19.00 XVII Latvijas Tautas mūzikas svētku lielais koncerts Rūjienas pilsētas laukumā.

Ieeja pasākumos bez maksas.

Svētkos piedalās Aizkraukles kultūras nama folkloras kapela "KARIKSTE", Viļānu kultūras nama lauku kapela "BUMBURNEICYS", Rencēnu kapela "ROTA", Tukuma pilsētas kultūras nama tautas mūzikas ansamblis "DANČU SPĒLE", kapela "MALTA", Kārsavas Mūzikas un mākslas skolas kapela "DIMDARI", Saldus kapela "STROPS", Karksi Nuijas kapela no Igaunijas, Lodes kapela "KRASTMALIEŠI", kapela "RŪVENAS AURE” un Naujenes Mūzikas un mākslas skolas tautas mūzikas ansamblis.

XVII Latvijas tautas mūzikas svētkus rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Rūjienas novada domi un Rūjienas kultūras namu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55390692sec.