Ogres estrādē notiks «Kulakova nakts» [2]

Šogad aprit 30 gadi kopš 1985. gada 6. jūlija, kad pēc grupas "Pērkons" uzstāšanās Ogres estrādē, kad grupas fani koncertā gūto emociju uzplūdā, vēršoties pret pastāvošo komunistisko iekārtu, izdemolēja divus pasažieru vilciena vagonus. Šis bija gadījums, kad Ogres vārds kontekstā ar mūziku līdz šim izskanējis visskaļāk. Nu pēc 30 gadiem – 2015. gada 22. augustā – Ogres estrādē visi grupas "Pērkons" fani tiek aicināti uz pirmo "Kulakova nakti" !

"Latvijā "Pērkonam" ir nepārvērtējama nozīme. Būtībā tas ir vietējo rokmūziķu un publikas sociālais atpestītājs. Gari mati, tik dabiska un brīva uzstāšanās maniere un tik agresīvs, nepastarpināts un dumpīgi skaļš rokenrols nemitīgu sprādzienu, dūmu un pirotehnisku brīnumu pavadībā kā nevienam. Un pats galvenais – "Pērkons" ir grupa ar tik konsekventu tekstu (lielākoties Māra Melgalva) izvēli un ar tik nepārprotamu un atklātu jaunības maksimālismu," saka muzikoloģe Daiga Mazvērsīte.

"Pērkons", iespējams, ir vistitulētākā grupa Latvijā: tajā spēlē divi Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieki – Ieva Akuratere, kura saņēmusi arī Draudzīgā Aicinājuma medaļu, un Juris Kulakovs, kurš ir arī Līvānu goda pilsonis -, trīs Jūrmalas goda pilsoņi, un visi grupas dalībnieki apbalvoti ar Barikāžu piemiņas medaļām.

22. augustā (koncerta sākums – plkst. 21) Ogres estrādē notiekošajā "Kulakova naktī" piedalīsies grupas "Pērkons", "Instrumenti", "Menuets", Ogres pūtēju orķestri, koris "Gaudeamus" diriģenta Ivara Cinkusa vadībā. Juris Kulakovs savā festivālā piedalīties aicinājis jaunās grupas virzienā no dzimtajiem Līvāniem līdz Rīgai: "Krampis" (Līvāni), "Šaha klubs" (Aizkraukle), "Rīgas Modes" (Ogre), bet uz rīta pusi vinila diskotēku spēlēs DJ Dambis un Uldis Rudaks (Rīga).

Taču galvenā loma "Kulakova naktī" tomēr paliek "Pērkonam"! Juris Kulakovs "Pērkona" daļā iekļāvis visus hītus: "Zaļā dziesma" , "Slidotava" , "Labu vakar" , "Dziesma par sapumpuroto zaru", "Gandrīz tautasdziesma", "Balāde par gulbi", "Mana dienišķā dziesma", u.c. Starp citu, "Kulakova naktī" kopā ar "Pērkonu" uzstāsies arī grupas kādreizējais solists Nauris Puntulis!

"Kulakova nakts" iecere Jurim Kulakovam ir likusi radoši sarosīties: būs gaidāmi vairāki pārsteigumi! Iespējams, blakus Ogres estrādei tiks novietots vilciena vagons, un pavisam noteikti būs daudz un dažādi pirotehnikas efekti.

Starp citu, automašīnas koncerta dienā droši varat atstāt Rīgā, jo "Pasažieru vilciens" būs parūpējies par to, lai koncerta apmeklētāji mājās nokļūtu ar speciāli norīkotu nakts vilcienu! Vilciena atiešanas laiks vēl tiks precizēts!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Nīls 07/24/2015 12:26 hiti, ne hīti

2 euro 07/23/2015 21:50 un tikai melgalvs neko nav dabujis

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
12 EUR
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.74789906sec.