Uzsākts jauns gastronomisko performanču cikls

Gastronomisko performanču aizsācēja Latvijā, uzņēmuma "Skudras Metropole" vadītāja Gundega Skudriņa uzsākusi jaunu nepieradināto vakariņu jeb gastronomisko performanču ciklu "Gadalaiki". Nedēļas nogalē Tūjā, jūras karstā norisinājās pasākuma pirmā performance "Vasara".

Pavisam ciklā iecerētas četras performances – katra notiks savā gadalaikā. Maltītes paredzēts ieturēt ārā jebkādos laikapstākļos. Par īpašo vakariņu sīkāku norisi, to dalībniekiem iepriekš nav nekādas informācijas. Performancē vienuviet sastopas gastronomiskie eksperimenti, teatrālas etīdes, mūzikas pasaules labirinti, scenogrāfija un dizains.

Pasākuma pirmā daļa norisinājās jūras krastā Tūjā un tās vadmotīvs bija – uguns. Viesi baudīja izsmalcinātu, īpaši šim pasākumam radītu maltīti. Ēdienu vidū īpaši izcēlās dedzināti, kūpināti un dūmoti ēdieniem. Tika pasniegtas ne tikai, piemēram, dedzinātas zemenes, pasākums noslēdzās ar mūzikas skaņām, kas plūda no liesmojošām klavierēm. Pasākuma norisei piesaistīti aktieri, scenogrāfs un dizainers, ķīmiķe - spēlēm ar ēdamiem burbuļiem.

Projekta idejas autore un TV raidījumu vadītāja Gundega Skudriņa gastronomiskās performances rīko jau trešo gadu, un pieprasījums pēc maltītes neparastos apstākļos audzis vairākkārtīgi.

"Četri gadalaiki ir Latvijas lielā bagātība. Tā ir neizsmeļama tēma eksperimentiem. Gadalaiku tēmu var lieliski izspēlēt ēdienos, to pasniegšanas veidā, dabas skatos, dizainā. Tas ir piedzīvojums - neparasta pieredze, sajūtas, jaunu garšu nianses, līdzdalība. Šajā formātā lomu vienmēr spēlēs nepārvaramā vara – laikapstākļi! Man prieks, ka ēdiena dizaina maltīšu cienītāji gatavi sekot projektam jebkuros laikapstākļos," stāsta Skudriņa.

Nākamās performances "Rudens", "Ziema", "Pavasaris" attiecīgi notiks oktobrī, februārī un maijā.

Radošā apvienība "Skudras Metropole" ir uzņēmums, kas nodarbojas ar pasākumu organizēšanu. Uzņēmums dibināts Rīgā, 2003. gadā. "Skudras Metropole" uzbur svētkus un sagādā pārsteigumus. Strādā ar lielu atdevi un prieku, lai katrs uzņēmuma rīkotais pasākums būtu neatkārtojams un neaizmirstams.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pārgājiens Alūksnē Alūksnes TIC
Ieplāno 13.aprīli, lai trīs stundu aizraujošā pārgājienā uzzini viduslaiku mantojuma faktus, nostāstus un teikas! Dosimies Alūksnes viduslaiku pils | Skatīt vairāk
Latvija 12 EUR
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36514115sec.