Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 08.01.2016 - 10.01.2016

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.


08.
janvāris

PIEKTDIENA


RĪGA
08.01.-13.03.2016
IZSTĀDE «TVERAMĀ KUSTĪBA»
Mākslinieks Pēteris Sidars allaž tiecies paplašināt savu radošo darbības lauku. Strādājot neparastākās tehnikās un izmantojot atšķirīgus materiālus, viņš spējis saskatīt jaunas dimensijas. Autora uzdrīkstēšanās pievērsties it kā nesavienojamu lietu sintēzei jau sen ļāvusi uzdot daudzus mūžīgos jautājumus par mākslas jēgu, mākslas darbu unikalitāti, pieredzes nozīmi. Eksperimentējot ar šķietami prozaiskiem notikumiem un ikdienas lietām, dabas formām un struktūrām, priekšmetiem un telpas fragmentiem, kas ir nošķirti no apkārtējās vides informācijas un tādējādi pārvērsti par abstraktām formām, mākslinieks glezno, strādā ar objektiem, veido instalācijas. Darbos izmantoti pazīstami, pirmajā brīdī pat mulsinoši materiāli – silikons, stikls, plastmasa, karstlīme un visdažādākie dabas priekšmeti, taču uzmanības centrā vienmēr paliek krāsa, forma un struktūra.

 
RĪGA
līdz 02.02.2016
JAUNĀ GADA LABO DARBU TIRDZIŅŠ
Katram mājās mēdz būt kas nevajadzīgs, kas citam var būt itin noderīgs! Jaunā gada labo darbu apņemšanās sagaidot, Kalnciema kvartāls un "Otra Elpa" aicina ziedot labdarībai, atbrīvojoties no nevajadzīgajām mantām, kas vēl vecajā gadā sakrājušās skapjos un plauktos. Ziedotās mantas tiks nodotas labdarībā tiem, kam tas nepieciešams visvairāk. Ziedojumi tiks pieņemti 2016. gada 2. janvāra Kalnciema kvartāla tirdziņā, Kalnciema ielā 35, zilās mājas verandā no plkst. 10.00 līdz 16.00.
 
 
JŪRMALA
līdz 31.01.2016
ATKLĀTA IESPAIDĪGA CEĻOJUMU FOTO UN DAIĻAMATNIECĪBAS DARBU IZSTĀDE
Maija Zebņicka ir ārste un endokrinoloģe, kā arī tūrisma aģentūras "Jēkaba ceļojumi" ārštata ceļojumu grupu vadītāja. Dzimusi Jūrmalā, mācījusies Pumpuru vidusskolā. Skolas laikā aizrāvusies ar bioloģiju. Pirmā nopietnā grāmata, kura izlasīta pirmsskolas vecumā ir Džeralda Malkolma Darela "Zvērudārzs manā bagāžā", kas arī "iesējusi" alkas ceļot un redzēt visu to, ko daba spēj mums parādīt. Gadu gaitā, strādājot par "Jēkaba ceļojumu" ārštata ceļojumu grupu vadītāju, sakrājušās ceļojumu foto piezīmes, par kurām līdz šim priecājušies tikai tuvākie radi un draugi. 2015. gada sākumā radusies doma dalīties ar redzēto un parādīt tās Jūrmalas iedzīvotājiem un viesiem. Tā tapusi šī izstāde kopā ar talantīgo koktēlnieku un brālēnu Vilni Dipneru.
 
  
KULDĪGA
līdz 31.01.2016
IZSTĀDE "KRONIS VISIEM"
Antīkas bantītes, atrastas zīlītes, savītas stieplītes atdzīvojas un sadejo svētku svinībās un draugu izklaidēs. Ar tīru vienkāršu apļa enerģiju kronis sarunājas ar valkātāju – tu esi daiļa, tu esi intriģējoša, mums ir savi stāsti, varbūt padalīsimies, un varbūt arī nē! Kronis mirdz galvā, bet, to noņemot, pakarināts pie sienas, tas spēlējās ar gaismu un izklaidē ciemiņus. 
 
 
DOBELE
līdz 10.01.2016
CIEMOS AICINA DOBELES DIŽIE SNIEGAVĪRI
Jau sesto gadu Dobele kļūst par dižo Sniegavīru satikšanās vietu. Baltie, omulīgie Sniegavīri ir jau kļuvuši par Dobeles ziemas vizītkarti. Tā kā to izgatavošanā ir izmantoti Dobeles uzņēmumu – tenapora ražotāja SIA "Tenax" un sveču ražotāja SIA "Baltic Candles Ltd" – materiāli, tiem nav vajadzīga ziema un sniegs, kuru, kā šķiet, tik ātri arī nesagaidīsim.  
  
 
RĪGA
līdz 10.01.2016
FESTIVĀLS «ZIEMASSVĒTKU EGĻU CEĻŠ 2015»
Ar svētku egles "Rīgas vitrāžas" iedegšanu 2015. gada 4. decembrī sākas sestais vides objektu festivāls "Ziemassvētku egļu ceļš", kura norises laikā iedzīvotāji aicināti apskatīt 43 vides objektus, kuru veidojuši profesionāli mākslinieki, radošo industriju pārstāvji un Latvijas Mākslas akadēmijas studenti.
  
   
09.
janvāris

SESTDIENA


RĪGA
09.01.2016
ŠERLOHA HOLMSA DZIMŠANAS DIENA
Tuvojas pats kostīmiem krāšņākais Rīgas burziņš – Šerloka Holmsa dzimšanas diena. Šogad pasākums norisināsies 2016. gada 9. janvārī un sola pilsētas centrā pulcēt rekordlielu skaitu mis, misis un džentlmeņu. 2016. gads būs jubilejas gads. Jau piekto gadu pēc kārtas Rīgā notiks šis jautrais pasākums, kurš iemantojis popularitāti gan starp dažādu valstu tūristiem, gan vietējiem iedzīvotājiem. Šī ir lieliska iespēja reizi gadā iejusties aktiera ādā, kļūt par slavenību, kam pievērsta neskaitāmu kameru uzmanība. Tiem, kuri vēl nav gatavi pārvērtībām, pasākuma rīkotāji sagatavojuši virkni aktivitāšu – sākot ar Mazo Holmsu akadēmiju visai ģimenei līdz izklaidējošiem uzdevumiem un ekskursijām.


RĪGA
09.01.2016
IZGLĪTOJOŠA NODARBĪBU BĒRNIEM «NO SENTAUTĀM LĪDZ LATVIEŠIEM»
Bērni kopā ar vecākiem muzeja izstādē "Ceļā uz latviešu tautu" varēs uzzināt, kā Latvijas teritorijā dzīvojošās sentautas – kurši, zemgaļi, lībieši, latgaļi un sēļi – pirms vairākiem gadsimtiem pamazām apvienojās vienā latviešu tautā. Šo vēsturisko stāstu vieglāk uztveramu un izprotamu darīs laikmeta arheoloģiskās liecības no muzeja krājuma – rotas, tērpi un to sastāvdaļas, trauki un sadzīves priekšmeti, kas lietoti kā ikdienā, tā svētkos, kā arī senas grāmatas – gan drukātas, gan ar roku rakstītas. Jauniegūtās zināšanas dalībnieki varēs stiprināt un pārbaudīt aizpildot uzdevumu lapas, savukārt radošumu izpaust izrakstot jeb izkrāsojot krūžu un trauku siluetus.

 
10.
janvāris

SVĒTDIENA

SIGULDA
10.01.2016
SIGULDA UZŅEM PASAULES KAUSA PIEKTO POSMU KAMANIŅU SPORTĀ
Līdz 2016. gada 10.janvārim, Sigulda uzņems pasaules labākos kamaniņu braucējus, kas kopā ar Latvijas atlētiem cīnīsies par vietu uz goda pjedestāla "Viessmann"Pasaules kausa piektajā posmā. Latviju sacensībās pārstāvēs Elīza Cauce, Ulla Zirne, Artūrs Dārznieks, Riks Kristens Rozītis, Inārs Kivlenieks, Kristaps Mauriņš, kā arī divvietīgās ekipāžas – Andris Šics un Juris Šics, Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš, kā arī Kristens Putins un Kārlis Krišs Matuzels.


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Medus nokrāsās Bauskas novadā Bauskas TIC
Iepazīsti medu un atklāj tā daudzveidīgās īpašības radošajās meistarklasēs! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.51725984sec.