Travelnews.lv iesaka: Nedēļas nogales pasākumu kalendārs, 13.05.2016 - 15.05.2016

Tūrisma ziņu portāla Travelnews.lv redakcija ir apkopojusi informāciju par interesantākajiem pasākumiem un notikumiem Latvijā.


13.
maijs

PIEKTDIENA


VALMIERA
13. - 15.05.2016
NOTIKS PIRMAIS VELO – KINO FESTIVĀLS «KINO PEDĀLIS»
No 2016. gada 13.-15.maijam Valmierā un apkārtējos novados notiks Latvijā unikāls velo – kino festivāls "Kino Pedālis". Pasākums aizsāks jaunu tradīciju ik gadu pulcināt kā lielus, tā mazus velo draugus, lai veselu nedēļas nogali izzinātu, izdzīvotu un izgaršotu riteņbraukšanu neparastā duetā ar kino.
Festivāla "Kino Pedālis" mērķis ir pieteikt Valmieras pilsētu, Kocēnu un Burtnieku novadus kā riteņbraucējiem visdraudzīgāko galamērķi Latvijā, atklāt vasaras aktīvā tūrisma sezonu un piedāvāt kvalitatīvu atpūtu, sapludinot velo un kino robežas krāsainā brīvdienu piedzīvojumā.
Festivāls vienlaikus norisināsies Kocēnu un Burtnieku novados, bet tā centrs būs Valmiera, kas līdz šim bija labi zināma kā BMX un citu sporta veidu pilsēta, bet nu ir gatava kļūt par VELO Valmieru, jo pilsēta un tās apkārtne ir lieliski piemērota dažādu riteņbraukšanas stilu piekritējiem – ir gan pilsētas līganie veloceliņi, gan priežu mežu sakņainās takas, gan garāki velo maršruti uz apkārtējiem novadiem, gan trase un rampas ekstrēmāku sajūtu gūšanai. Katrai no velo braucēju grupām un subkultūrām ir savas intereses, domubiedri, parādes un sacensības, bet tos visus vieno neviltots velo entuziasms un cieņa pret divriteni, tieši tādēļ "Kino Pedālis"  aicina visus velo mīļus vienkopus izbaudīt festivālu!

 
RĪGA
 06. - 22.05.2016
HOKEJA FANU MĀJA «DINAMO RĪGA» AICINA IKVIENU HOKEJA DRAUGU ATBALSTĪT LATVIJAS IZLASI
Hokeja fanu māja "Dinamo Rīga"aicina ikvienu hokeja draugu atbalstīt Latvijas izlasi 2016. gada pasaules hokeja čempionātā, kopīgi vērojot mūsu valstsvienības un citu izlašu spēļu tiešās translācijas uz lielā ekrāna Ķīpsalā, viesnīcas "Riga Islande Hotel" teritorijā un baudīt arī Valmiermuižas alu* par īpaši pievilcīgu cenu!
2016. gada pasaules čempionāts hokejā no 6. līdz 22. maijam norisināsies divās Krievijas lielākajās pilsētās – Maskavā un Sanktpēterburgā, un Latvijas valstsvienības pretinieki apakšgrupu turnīrā būs – Zviedrijas (6. maijā), Čehijas (7. maijā), Krievijas (9. maijā), Šveices (11. maijā), Dānijas (13. maijā), Kazahstānas (14. maijā) un Norvēģijas (17. maijā) izlases.
 
 
KOCĒNI
13.05.2016
KOKMUIŽAS PILĪ NOTIKS NAKTS TELPU ORIENTĒŠANĀS SACENSĪBAS «KOKMUIŽAS MISTĒRIJAS»
Melnajā piektdienā, 2016. gada 13. maijā, no plkst. 22.00 velo – kino festivāla "Kino Pedālis" ietvaros Kocēnos norisināsies nakts telpu orientēšanās sacensības "Kokmuižas mistērijas", kurās aicināts piedalīties ikviens interesents – vecumam, dzimumam un sportiskajai formai nav nozīmes, jo šis būs aizraujošs piedzīvojums ikkatram. Dalība bez maksas.
Nakts sacensības notiks senajā Kokmuižas pils ēkā, neapgaismotās telpās, radot noslēpumainu un intriģējošu noskaņu (labi zināms, ka senajā Kokmuižā mēdz spokoties pats muižas barons). Dalībniekiem ir atļauts lietot savus gaismas avotus (lukturus, pieres lukturīšus, mobilā telefona apgaismojumu).
Starts no plkst. 22:00 - 00:00, spoku stundas mīļotāji Kokmuižā varēs ieiet tieši pusnaktī. 

  
LŪZNAVA
13.05.2016
LŪZNAVAS MUIŽĀ MAIJĀ BŪS PIEDZĪVOJAMI KADRIĻU BALLE UN CEĻOJOŠAIS FESTIVĀLS
13. maijā 20.00 Lūznavas muiža aicina atgriezties muižas atklāšanas laikā 20. gs. sākumā un baudīt mirdzošo saviesīgo dzīvi, kuru uz pagājušā gadsimta sākumu te vedīs Kadriļu nakts. Kadriļas ierādīs un dejot aicinās folkloras kopa "Dandari" (Rīga), deju kopa "Dziga" (Rēzekne), folkloras draugu kopa "Vīteri" (Rēzekne). Kadriļu balli vadīs "balles maršals", kurš pieteiks dejas un izskaidros katras dejas izvešanas kārtību. Balles dalībnieki, tērpjoties Kadriļu naktij, aicināti ievērot 20. gs. sākuma modes tendences. Iecerētā balles norise saturiski turpinās uzsākto kadriļu dejošanas apguves un popularizēšanas procesu, veidojot deju pasākumu Lūznavas muižā atbilstoši 20. gs. sākuma saviesīgo  pasākumu stilistikai, kā arī palīdzēs tuvāk iepazīt Kerbedzu dzimtas stāstu un atstāto kultūrvēsturisko mantojumu Latgalē.

14.
maijs

SESTDIENA


RĪGA
14. - 15.05.2016
«LATTELECOM RĪGAS MARATONS» PRIECĒS AR IZVĒRSTU PASĀKUMU PROGRAMMU
Turpinot pērn veiksmīgi aizsākto praksi Baltijas lielākos skriešanas svētkus Rīgā rīkot divas dienas, "Lattelecom Rīgas maratons"  šogad priecēs ar vēl izvērstāku programmu visas nedēļas nogales garumā 14.maijā un 15.maijā, tā piektdien preses konferencē Rīgas domē informēja maratona organizatori un partneri – "Lattelecom", "Nordea banka" un "Rimi".
""Lattelecom Rīgas maratona" divu dienu programma pērn piedzīvoja lielu atsaucību, tāpēc esam izlēmuši to attīstīt, maratonu vēl vairāk padarot par nozīmīgiem pilsētas svētkiem. Pērn dažādās distancēs pasākumā piedalījās teju 26 000 dalībnieku no 69 pasaules valstīm, savukārt sestdien krastmalas aktivitātēs iesaistījās vairāk nekā 7000 bērnu – šie skaitļi "Lattelecom Rīgas maratonu" padara par vienu no Rīgas un Latvijas vizītkartēm. Aicinu visus rīdziniekus skriešanas svētkos iesaistīties gan kā dalībniekiem, gan līdzjutējiem, izbaudot īpašo svētku gaisotni," aicināja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.


JELGAVA
14.05.2016
JELGAVĀ UN APKĀRTNĒ ATKLĀS VASARAS TŪRISMA SEZONU
2016. gada 14.maijā Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalmā norisināsies Jelgavas, Jelgavas novada un Ozolnieku novada vasaras tūrisma sezonas atklāšanas svētki "Ceļojums – piedzīvojums – kustība!". Šogad vasaras tūrisma sezonas atklāšanas laikā tiks akcentēts veselīgs un aktīvs dzīvesveids caur deju, velobraukšanu, aktīvo atpūtu, mājražotāju veselīgo produkciju un aktivitātēm lauku saimniecībās.
Jau tradicionāli maijā ar dažādām aktivitātēm un pasākumiem tiek atklāta vasaras tūrisma sezona Jelgavā, Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā. Pulksten 12 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalmā pasākums sāksies ar TDA "Ritums" un draugu kolektīvu dejām koncertā "Maijas balle". Torņa pagalmā tiks sveikti un sertifikātus saņems jaunie Jelgavas, Jelgavas novada un Ozolnieku novada tūrisma gidi, kuri šogad pabeiguši gidu kursus Zemgales reģiona Kompetenču attīstības centrā.


KĀRSAVA
14.05.2016
KĀRSAVAS NOVADA DABAS PARKĀ NOTIKS VELO EKSPEDĪCIJA «NUMERNES VALNIS»
Uzsākot aktīvo velo sezonu, 2016. gada 14. maijā plkst. 10.00 visi riteņbraukšanas cienītāji tiek aicināti doties velo ekspedīcijā "Rypoj dobā!" pa Kārsavas novada teritoriju un dabas parku "Numernes valnis". Pasākumu organizē Kārsavas novada pašvaldība, sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi.
Pulcēšanās velo ekspedīcijai notiks Kārsavas pilsētas skvērā plkst. 10.00 un otra tikšanās vieta ir Salnavas muižas parks plkst. 10.40. Tālāk kopējā braucienā ar Dabas aizsardzības pārvaldes vecāko valsts vides inspektori Elīnu Tripāni dosimies uz dabas parku "Numernes valnis", kur gūsim ieskatu par valsts nozīmes aizsargājamo dabas teritoriju. Kopējais maršruta garums ir apmēram 35 km (karte) un plānotais atgriezšanās laiks Kārsavā plkst. 16.00. 


LATVIJA
14.05.2016
«LAUKU CEĻOTĀJS» AICINA PIEDALĪTIES AKCIJĀ «ATVĒRTĀS DIENAS LAUKOS»
"Lauku ceļotājs" šajā pavasarī jau trešo gadu interesentus aicina piedalīties akcijā "Atvērtās dienas laukos", kas 14. maijā vienlaikus noritēs 101 lauku saimniecībā visos Latvijas novados, un apmeklētāji tiek gaidīti visas dienas garumā. Katra saimniecība šajā dienā sagatavojusi kādu programmu, ekskursiju, degustāciju, piedzīvojumu vai citu piedāvājumu, kas nav pieejams ikdienā.
Akcijā iesaistījusies arī Kocēnu novada Trušu audzēšanas saimniecība "Mežiņi" Dikļu pagastā ar saukli - "Nāc draudzējies, no truša nebaidies!"
Šajā dienā saimniecībā ikvienu gaidīs saimnieki un laipni izrādīs savu trušu saimi, šopavasar dzimušos trusēnus, būs iespēja tos pabarot, mīlīgākos arī paglaudīt. Iespējams, ka kāds trusis piekritīs arī kopīgam foto. Kopā ar saimniekiem varēs piedalīties Angoras trušu vilnas iegūšanas un pārstrādes procesā. Apmeklētājus priecēs arī vistas, pīles, tītari un fazāni. Būs iespēja iegādāties kādu trusi, truša vilnas dziju vai adījumu. Akcijas dienā katrs piektais ciemiņš saimniecībā varēs viesoties bez maksas.


GULBENE
14.05.2016
SEZONU ATKLĀS GULBENES ELEKTROVILCIENIŅŠ
2016. gada 14. maijā sezonu atklās Gulbenes elektrovilcieniņš! Visi, kuri vēlas apceļot Gulbenes pilsētu, aicināti doties 9 km garā, izzinošā ekskursijā "Atklāj un iepazīsti Gulbeni!".


DAUGAVPILS
14.05.2016
DAUGAVPILĪ STARTĒS TREŠĀS RITEŅBRAUKŠANAS SACENSĪBAS «DAUGAVPILS VELOKROSS»
2016. gada 14. maijā Daugavpilī startēs trešās riteņbraukšanas sacensības "Daugavpils velokross". Sacensības notiks Stropu mežā, starta vieta -  Stropu sporta un atpūtas trases auto stāvvietā. Sacensību idejas pamatā ir riteņbraukšanas kā aktīvas atpūtas un veselību veicinoša sporta veida popularizēšana. Velokrosā pa meža takām savus spēkus pārbaudīs gan paši mazākie, gan pieredzējušākie sportisti.
Sacensības notiks pa vecuma grupām, sacensību dalībnieki veiks 1, 2 vai 3 apļu lielu distanci. Viena apļa garums ir 8 km. Velokrosa kausa izcīņas laikā notiks arī Tautas klases brauciens. Tautas klasē var piedalīties jebkurš (bez vecuma ierobežojumiem). Tautas klasē jānobrauc viens aplis. Riteņbraukšanas sacensību rīkotāji tūrisma klubs "Sniegpulkstenīte" īpaši aicina daugavpiliešus būt aktīviem un piedalīties sacensībās.
 

LATVIJA
14.05.2016
APGŪSTI ARISTOKRĀTISKO GOLFU BEZ MAKSAS VISLATVIJAS GOLFA DIENĀ
Par golfu daudz vairāk cilvēku ir dzirdējuši, nekā paši izmēģinājuši, toties lieliska iespēja iegūt neaizstājamu personisku pieredzi ikvienam būs 2016. gada 14.maijā Vislatvijas Golfa dienā, turklāt zinošu un atsaucīgu palīgu pavadībā bez jebkādiem papildu izdevumiem.
Golfa laukumos visā Latvijā Jums būs iespēja pārliecināties, ka tā ir spēle, kas spēj aizraut ikvienu! Jums pavērsies iespēja iepazīt spēles pamatus un apgūt pirmās praktiskās iemaņas, kā arī pašiem apjaust, kas golfā visā pasaulē piesaista desmitiem miljonu cilvēku.


VENTSPILS
14.05.2016
VENTSPILĪ ATKLĀS VELO UN VASARAS TŪRISMA SEZONU
2016. gada 14.maijā, Piedzīvojumu parkā darbosies Ventu banka. Ventspils velo un vasaras tūrisma sezonas atklāšanas pasākuma laikā Tūrisma informācijas centra speciālisti stāstīs un rādīs Ventu bankas jaunākās iespējas – Ventu bankas mobilo aplikāciju un foto ar papildināto realitāti.
Attēlus ar papildināto realitāti varēs uzņemt septiņos Ventspils tūrisma objektos – Piedzīvojumu parkā, Ventspils Planetārijā un observatorijā, Piejūras Brīvdabas muzejā, Livonijas ordeņa pilī, Amatu mājā, Ūdens Piedzīvojumu parkā un pie Mazbānīša. Pagaidām Ventspils ir vienīgā pilsēta Latvijā, kas šādu iespēju piedāvā.


RĪGA
14.05.2016
LATVIJĀ NORISINĀSIES KRĀŠŅAS STARPTAUTISKĀS UGUŅOTĀJU SACENSĪBAS
2016. gada 14.maijā Rīgā, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē notiks starptautiskas uguņotāju sacensības. Ieeja sākot no plkst. 18:00, sākums plkst. 20:00.
Visā pasaulē šādas sacensības un festivāli tiek rīkoti regulāri, iezīmējot tūrisma sezonas sākumu vai slēgšanu, kādu objektu vai pilsētu gadskārtas, kas ir izveidojušās par neatņemamu tradīciju. Pasaulē aizvien plašāk attīstās īpašs tūrisma paveids – uguņošanu tūrisms, kas seko līdzi pasaulē notiekošām uguņotāju sacensībām, festivāliem, un veicina makro konkurenci un kvalitātes izaugsmi.
Reti kurš apzinās, cik plašas ir uguņošanas priekšnesuma iespējas. Katrā valstī ir atšķirīgas uguņošanas tradīcijas un paņēmieni.
Pasākums tiek veidots, kā ģimenes pasākums ar mērķi ģenerēt lielu pozitīvisma lādiņu. 


TĒRVETE
14.05.2016
DABAS PARKĀ NORISINĀSIES PASAKAS MODINĀŠANAS SVĒTKI
2016. gada 14.maijā, pilnā plaukumā ziedot saldrūgtenajām ievām, aicinām uz Latvijas valsts mežu dabas parka Tērvetē vasaras sezonas atklāšanas svētkiem – "Pasakas modināšana". Pārsteidzošiem notikumiem un stāstiem bagātajā mežā aicināts ikviens, kurš sapņo, tic pasakām un prot raudzīties pasaulē bērna acīm.
LVM dabas parkā Tērvetē netrūks prieka, pasaku un stāstu - no plkst. 12.00 līdz 17.00 meistarstiķi, sarunas un pārsteigumi Rūķu sētā ar Rūķu saimes pārstāvjiem, bet jaunajā Rūķu pilsētā "Čiekurē" no 12.00 līdz 13.00 uzstāsies Čučumuižas Rūķi ar jauno koncertizrādi – "Pavasaris brīnumdaris!". Noslēpumainajā Pasaku mežā no plkst. 12.00 līdz 17.00 tikšanās ar rakstnieces Annas Brigaderes pasaku lugu tēliem. Bet Atrakciju laukumā no 13.00-15.00 parka viesi varēs baudīt teatralizētu uzvedumu "Mosties, Pasaka!"   


RĪGA
14.05.2016
DABAS MUZEJĀ APSKATĀMA IZSTĀDE AR 400 PAVASARA ZIEDU ŠĶIRNĒM
Latvijas Dabas muzejs sadarbībā ar Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrību (RDBB) no 2016. gada 11. līdz 14. maijam organizē izstādi "Pavasara ziedi 2016", kurā plānots eksponēt ap 400 pavasara ziedu šķirnēm.
Dabas muzejs vasaras ziedu sezonu jau tradicionāli atklāj ar izstādi "Pavasara ziedi", kura top sadarbībā ar Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrību. Kopumā Dabas muzejs 2016. gada sezonā plāno iepriecināt interesentus ar 10 dažādām ziedu izstādēm.



15.
maijs

SVĒTDIENA

LIMBAŽI
15.05.2016
LIMBAŽU PUSĒ VASARSVĒTKUS SVINĒS AR LIELO ŠLĀGERKONCERTU UN ZAĻUMBALLI
Ceriņu ziedu plaukumā 2016. gada 15. maijā 13.00 aicinām Bīriņu Pilī uz Vasarsvētku svinībām Pils dārzā. Šajā dienā kā sendienās Jūs priecēs Svētbrīdis, mūzika, gleznas, Lielais Šlāgerkoncerts – Zaļumballe, un citas visnotaļ svētkiem piederošas lietas.

 
MALNAVA
15.05.2016
VASARAS PILNĪBA ĢIMENES SVĒTKOS MALNAVAS «DZĪĻU» MAIZNĪCĀ
Vasaras iestāšanos ar gardām vēlajām brokastīm no vietējiem produktiem, skanīgām lauku muzikantu dziesmām un mājražotāju tirgu 15. maijā no plkst. 11.00 aicina atklāt Tirgus ciems un Malnavas "Dzīļu" maiznīca.
Vasarsvētku laikā Tirgus ciema un Malnavas "Dzīļu" maiznīcas saimniece Aina Barsukova aicina atzīmēt arī ģimenes dienu. Vasarasvētku garša un sajūtas atspoguļosies gan ēdienu izvēlē brokastu galdā, gan arī aktivitātēs visai ģimenei. Ciemiņi ir aicināti ņemt līdzi dzijas kamoliņus, lai turpinātu aizvadītajā gadā aizsākto tradīciju lielā ģimenes kamola satīšanā, kas ir kā saimes spēka un vienotības simbols.


PREIĻI
15.05.2016
PREIĻOS NOTIKS FESTIVĀLS «ĢIMEŅU VESELĪBAS DIENA»
Preiļu novada dome sadarbībā ar Latvijas Tautas sporta asociāciju un novada jauniešu centru "Četri" 2016. gada 15. maijā, kad tiek atzīmēta Starptautiskā ģimeņu diena, organizē Ģimeņu veselības dienu, kas tiek rīkota projekta "Pavasara veselības festivāls Preiļos" ietvaros, ko atbalsta Coca – Cola un Latvijas Olimpiskā komiteja.
Pasākuma norises vieta – Preiļu pilsētas pludmales aktīvās atpūtas zonā (stipra lietus gadījumā – Preiļu 1. pamatskolas sporta zālē), pasākuma sākums plkst. 14.00, bet ģimenes, kuras nebūs pieteikušas dalību pasākumā laicīgi, aicinām piereģistrēties no plkst. 13.00 – 14.00 pasākuma norises dienā. Starp pasākumam reģistrētajām ģimenēm, kas piedalīsies sportiskajās aktivitātēs, notiks dažādu aktīvās atpūtas balvu izloze.




RĪGA
15.05.2016
ROŽU LAUKUMĀ GAIDĀMI KRĀŠŅI SVĒTKI DĀRZKOPJIEM «PAVASARIS ZIEDOS»
2016. gada 15. maijā no plkst. 9.00 Liepājas Rožu laukums greznosies dažādās ziedu krāsās un smaržās, pulcējot kopā stādaudzētājus no visas Latvijas, pasākumā "Pavasaris ziedos".
Pateicoties liepājnieku mīlestībai pret ziediem un citiem krāšņumaugiem, stādu tirgus "Pavasaris ziedos" Rožu laukumā ir kļuvis par tradīciju un norisināsies jau vienpadsmito reizi. Šogad daiļdārzu un mazdārziņu cienītājus ar stādiem iepriecinās vairāk kā 40 Latvijas stādu audzētāji, kuru sortimentā atradīsiet interesantu, daudzveidīgu, kā arī Latvijas klimata apstākļiem atbilstošu piedāvājumu. "Pavasaris ziedos" piedalīsies gan individuālās dārzniecības un kolekcionāri, gan Latvijā lielākie un atpazīstamākie stādaudzētāju uzņēmumi, kā SIA "Grobiņas ziedi", ZS "Pīlādži", ZS "Bērziņi", ZS "Liepas", stādaudzētava "Blīdene", "Pūres dārzi" un daudz citas. Dalībnieki Liepājā ieradīsies no Latvijas malu malām – Liepājas, Ventspils, Rīgas, Siguldas, Tukuma, Talsiem, Dobeles, Jelgavas, Bauskas un citiem novadiem, kā arī no Lietuvas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53760815sec.