Par labāko festivāla “Staro Rīga 2016” gaismas objektu atzīta “Gaismas odiseja”

Aizvakar noslēdzās gaismas festivāls “Staro Rīga 2016”, kas notika no 17. līdz 20.novembrim, priecējot rīdziniekus un pilsētas viesus ar krāšņu un daudzveidīgu gaismas instalāciju un videoprojekciju programmu, aicinot ikvienu iesaistīties un līdzdarboties gaismas vairošanā.

Festivāla laikā portālā www.riga.lv ikviens varēja balstot par festivāla gaismas objektiem. Apkopojot četru dienu balsojumu rezultātus, šogad apmeklētājiem visvairāk patikuši: "Gaismas odiseja" -  Kashuka un "UNTITLED pasākums"  veidotais videostāsts par gaismas ātrumu un tā netveramo būtību Rīgas kanālā,   Jāņa Pētersona, Jāņa Elsta un ARTISTIC 3D gaismas priekšnesums “Mīlestības mozaīka” Esplanādē un portugāļu mākslinieku apvienības OCUBO un biedrības Staro 100  interaktīvā, multimediālā instalācija “98 gaismas gleznas Latvijai”, kas aicināja gleznot ar gaismu uz Rīgas Sv.Pēterabaznīcas fasādes. Starptautiskajā programmā populārākie bija "Mans dārzs" Rātslaukumā (TILT/Francija), "Garauši" Doma laukumā (Amanda Parer/Austrālija) un "Globoscope" Bastejkalnā (COLLECTIVE COIN/Francija).

Pēc balsošanas rezultātiem par festivāla līdzdalības programmas  “Rīgas karnevāls” populārākajiem gaismas objektiem skatītāji šogad atzinuši Liepājas pilsētas domes, Agneses Melbārdes un Riharda Zaļupes kopīgi veidoto objektu “Vēstījums no Liepājas”, sponsorēšanas mārketinga aģentūras “SponsorKing” un apdrošināšanas sabiedrības ERGO objektu “Staro droši” un Arta Dzērves uz aktīvās atpūtas centra “Joker klubs” veidoto objektu “Peldošais rifs”.

Šogad apmeklētāji ar saviem iespaidiem par festivālu īpaši aktīvi dalījušies sociālajos tīklos. Pavisam kopā, pievienojot  mirkļbirku #STARORIGA2016 Instagram tika publicētas gandrīz 3000 fotogrāfijas. Visvairāk sociālajos tīklos iemūžinātie “Staro Rīga 2016” objekti šogad bija “Garauši” Domu laukumā, “Abažūru buķetes” Līvu laukumā un “98 gaismas gleznas Latvijai” uz Rīgas Sv.Pētera baznīcas fasādes.

Visus četrus vakarus festivāla norisei sekoja gaismas televīzija Staro.tv, pārraidot tiešraides no festivāla gaismas objektiem galvaspilsētā, intervijas ar festivāla māksliniekiem un apmeklētājiem,  kā arī izspēlējot dažādas interaktīvas spēles.

Gaismas televīzija festivāla “Staro Rīga” ietvaros darbojās jau otro reizi, un tās unikālo skatītāju skaits kopā sasniedza 43 tūkstošus. Gaismas televīziju šoreiz vēroja ne tikai interneta skatītāji no Latvijas, bet arī Ukrainas, Kanādas, ASV, Krievijas, Francijas, Austrālijas, Vācijas, Francijas, Spānijas, Somijas, Norvēģijas, DĀrfikas,  Indijas un Japānas.

Festivāla mājas lapa www.staroriga.lv festivāla nedēļā kopā skatīta 365 000 reizes.

Šogad festivālu “Staro Rīga 2016” kopā apmeklēja vairāki simti tūkstošu skatītāju, īpaši daudz šogad Rīgas ielās bija vērojami ārvalstu apmeklētāji. Vislielākā cilvēku aktivitāte bija festivāla trešajā dienā - 18.novembrī.

Festivālā šogad bija 42 gaismas objekti, no tiem – 17 līdzdalības programmā “Rīgas karnevāls”. Festivālā šogad piedalījās arī nebijis skaits starptautisko mākslinieku un to apvienību -  kopā 18, atvedot uz Rīgu gaismas objektus no Kanādas, Japānas, Austrālijas, Beļģijas, Spānijas, Vācijas, Portugāles, Baltkrievijas, Francijas un Libānas un Lietuvas .

"Mūsu "Staro Rīga" dod gaismu prātos un sirdīs gan rīdziniekiem, gan visiem Latvijas iedzīvotājiem, un tagad festivāls kļuvis arī par starptautisku gaismas objektu veidotāju tikšanās vietu. Tā visi kopā vairojam gaismu un ejam uz Latvijas simtgadi, kad staros visa Latvija", ar gandarījumu secina festivāla kuratore Diāna Čivle.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Trakai TIC
,


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,


Viesistaba
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21837711sec.